Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Lehet Ön még nem tapasztalta, de a globális felmelegedés okozta veszélyek valósak, és egyáltalán nem szabad félvállról venni. Csak egy pillanatra játsszon el a gondolattal. Milyen lehetséges végkimenetele lehet a környezetszennyezésnek? Gondoljon csak a felnövekvő generációra. Milyen jövő vár rájuk? Önnek is összeszorul a gyomra?

Mi a klímaszorongás?

Az éghajlati szorongás vagy az ökoszorongás az éghajlatváltozás hatásai miatti aggodalmakkal kapcsolatos szorongás. Ez nem mentális betegség, inkább a jövővel kapcsolatos bizonytalanságban gyökerező szorongás, amely figyelmeztet bennünket a változó éghajlat veszélyeire. A klímaváltozás létező fenyegetés, és ezért normális, ha aggódunk és félünk a következményektől. Olyannyira valós, hogybár sokan azt gondolják, hogy minket ez nem érint, de sajnos igen, mert mindannyian a Föld nevű bolygón élünk. Továbbá az Amerikai Pszichológiai Társaság 2021-es jelentése rámutat arra, hogy környezetünk változása miatti aggodalom a depressziótól a poszttraumás stresszen át számos mentális nehézség kialakulásához vezethet. Ugyanakkor az éghajlat miatti szorongást gyakran bánat, harag, bűntudat és szégyenérzet kíséri, ami viszont hatással lehet a hangulatra, viselkedésre és gondolkodásra. 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Hogyan hat a klímaváltozás a mentális egészségre?

Az egzisztenciális aggodalmakon és a jövővel kapcsolatos félelmeken kívül a klímaváltozás közvetlenül (természeti katasztrófák) és közvetetten (élelmiszer-ellátási bizonytalanság) hatással lehet a mentális egészségre. A klímakatasztrófától való félelem azonban  bizonyos esetekben olyan mértéket ölthet, ami tovább erősítheti a stresszt, amely viszont már befolyásolhatja a napi feladatok ellátását.

Hogyan kezelheti a szorongást?

Mivel bizonytalanság és a kontroll elvesztése jellemzi, a legjobb kezelés a cselekvés. Egyéni szinten terápiás erővel bír, ha megosztja aggodalmait és félelmeit barátokkal, terapeutával vagy egy támogató csoporthoz való csatlakozással. Életmódján is változtathat, ha összhangba hozza az értékeivel. Ez magában foglalhatja a tudatosabb vásárlást, a kevésbé környezetszennyező utazási megoldást vagy a hulladékmentességre való törekvést. 

A fiatalokat érinti

Az éghajlatváltozás miatti szorongás aránytalanul sok gyermekeket és fiatalt érint. Ha egy éghajlati szorongással küzdő gyermek, serdülő vagy fiatal felnőttnek szeretne segíteni, mutassa ki támogatását:

  • Erősítse meg aggodalmát. Biztosítsa arról, hogy ugyanúgy dühös a probléma miatt.
  • Segítsen neki különböző érdekvédelmi csoportokhoz csatlakozni, ahol segíthetnek a probléma megoldásában. 
  • Tegyenek együtt a környezetre gyakorolt ​​hatás minimalizálása érdekében.
  • Támogassa gyermeke döntését, ha szeretne változtatni életmódján. 
  • Töltsenek több időt a természetben. 

A Manna csepp segít

Támogatjuk azon elképzelést, mely szerint mindenkinek egyénileg kell tennie a klímaváltozás ellen. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a szorongás nem jó, a stressz káros, ezért arra kell törekedni, hogy ezek a problémák mielőbb megoldódjanak. 

Manna csepp természetes anyagokat tartalmaz, melyek gyermekek számára is gyógyírt jelent a mentális problémák leküzdésében. Napi pár csak használata már segítséget jelenthet bárminemű stressz és szorongás leküzdésében.