Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Mindannyian szeretünk nevetni. Legyen szó a kedvenc TV-műsorról, vagy egy jóízű baráti vicceskedésről, a nevetés jó érzéssel tölt el bennünket. És ez nem is csak illúzió. A gelotológia – a nevetés tanulmányozása – továbbra is arra a bizonyítékra épít, hogy a nevetés nem csak rövid távú hatással van hangulatunkra és érzelmeinkre, de igazi gyógyító ereje van. Egy egészséges adagnyi nevetés segíthet abban, hogy hosszú távon sokkal boldogabb és egészségesebb életet éljünk.

Semmi sem segít gyorsabban az elméd és a tested egyensúlyának helyreállításában, mint egy jó nevetés. A humor megkönnyíti elviselni a terheidet, reményt ébreszt, összeköt másokkal, földön tart, összpontosít és ébren tart. Segít elengedni a haragot és hamarabb megbocsátani.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A rengeteg gyógyító és megújuló erővel a nevetés képessége hatalmas erőforrás a problémák leküzdéséhez, a kapcsolatok javításához, valamint a fizikai és érzelmi egészség megőrzéséhez. A legjobb az egészben, hogy ez a felbecsülhetetlen értékű gyógyszer szórakoztató, ingyenes és könnyen használható.

Javítja egészséged

Bizonyított tény, hogy a nevetés számos egészségügyi előnyökkel bír. Gondoltad volna, hogy egy jó, kiadós nevetés oldja a fizikai feszültséget és a stresszt, az izmokat akár 45 percig is ellazítja? 

 

  • A nevetés serkenti az endorfinok felszabadulását az amygdalából és a hippocampusból. Az agy ezen két területe kulcsszerepet játszik hangulatunk és érzelmeink szabályozásában.
  • A nevetés serkenti a dopamin termelést, ami az agyunk jutalmazási rendszeréért felelős hormon. Bármikor csinálunk valamit, amitől jól érezzük magunkat – például beleharapunk a kedvenc szendvicsünkbe, vagy megölelünk valakit, akit nagyon fontosnak tartunk –, kapunk egy adag dopamint, hogy elégedettségérzetet keltsen.
  • A nevetés csökkenti a kortizol szintjét, ami a stresszhormonként emlegetett ellenségünk.
  • A nevetés csökkenti a vérnyomást.
  • A nevetés aktiválja a T-limfocitákat, amelyek segítenek a mikroorganizmusok elleni küzdelemben
  • A nevetésről kimutatták, hogy pozitív hatással van a motivációra, a kreativitásra és a tanulásra.

Hogyan vigyél több nevetést az életedbe?

A nevetés a születési jogunk, az élet veleszületett és természetes része. A csecsemők életük első heteiben kezdenek mosolyogni, és a születést követő hónapokban hangosan nevetnek. Aggodalomra semmi ok, az élet bármely szakaszában megtanulhatsz nevetni. Kezdd azzal, hogy különleges időt szánsz a humor és a nevetés keresésére, ahogyan azt edzéssel is teszed. Egy idő után a nevetés és a humor teljesen természetes lesz, az életed részévé fog válni. 

Mosoly. 

A mosolygás a nevetés kezdete, és akárcsak a nevetés, ragályos. Ha ránézel valakire, vagy valami enyhén tetszetős dolgot látsz, mosolyogj. Ahelyett, hogy a telefonodat néznéd nézz fel, és mosolyogj az utcán elhaladó emberekre, a reggeli kávét felszolgáló személyre vagy a munkatársakra, akikkel egy liftben utazol. 

Haladj a nevetés irányába. 

Néha a humor és a nevetés magánjellegű, közös vicc egy kisebb csoport között, de nem mindig. Az emberek gyakran nagyon örülnek, ha megoszthatnak valami vicceset, mert ez alkalmat ad nekik, hogy újra nevessenek, és te is. 

 

Tölts időt vidám emberekkel. 

Olyan emberekről van szó, akik könnyen nevetnek – önmagukon és az élet abszurditásain egyaránt –, és rutinszerűen megtalálják a humort a mindennapi eseményekben. 

A nevetés ragályos. 

Még ha nem is tartod magad könnyed, humoros embernek, akkor is kereshetsz olyan embereket, akik szeretnek nevetni és megnevettetni másokat. 

Vigyél humort a beszélgetésekbe. 

Kérdezd meg az emberektől: Mi a legviccesebb dolog, ami ma történt veled? Ezen a héten? Az életedben?

Egy jóízű nevetés nem mindenkire lesz ugyanazzal a hatással, főleg nem csupán egy nevetés. Ha hajlamos vagy a humoros életszemléletre, akkor sokkal több haszna lesz a rendszeres kuncogásnak, mint annak, aki félig üresnek látja a poharat, és nehezen tud tréfát csinálni vagy viccelni. 

 

Bármi is legyen a stressz oka, munka, kapcsolatok, pénz, egy nevetés segít újraértékelni a helyzetet egy pozitívabb nézőpontból. Tehát ha legközelebb úgy érzed, hogy kezdesz elszomorodni, akkor találd meg azt, amitől igazán jókat tudsz nevetni, mert minden apró nevetés segíthet abban, hogy boldogabb életet élj.

Bár a Manna csepptől nem fogsz csak úgy kacagni, mint ahogy humorérzéket sem tud adni, de abban tud segíteni, hogy feloldja a lelki blokkokat. A Manna csepp segítségével sokkal pozitívabb szemszögből fogod tudni megközelíteni az élet kisebb-nagyobb nehézségeit, és könnyebben át tudsz lendülni a felmerülő problémákon.

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.