Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Kutatások szerint a világon élő emberek ⅕ -e küzd a szorongás valamelyik fajtájával. A betegség senkit sem kímél: gyermekek és felnőttek, nők és férfiak is megtapasztalhatják a gyomorszorító görcsöt, vagy a letaglózó pánikot. Sokan ilyenkor gondolkodás nélkül nyugtatókhoz, vagy kedélyjavítókhoz nyúlnak, amikkel ideig-óráig elcsitítják a viharokat. Pedig számtalan természetes módszer létezik, amivel oldhatjuk a feszültséget- és még egészségünket sem tesszük tönkre! De melyek ezek?

A szorongást, félelmet, idegességet mindannyian ismerjük saját tapasztalatainkból, hiszen ez az emberi élet velejárója és az egyén természetes reakciója új, váratlan, vagy megterhelő élethelyzetekben. A probléma akkor van, ha ez az állapot gyakran előfordul, vagy hosszabb időn keresztül fenn áll.
A szorongás testi, érzelmi, gondolkodásbeli és viselkedéses tünetekben nyilvánulhat meg, melyek egyénileg nagyon különbözőek lehetnek. Testi megnyilvánulásnak tekinthetjük az arc kipirulását, szájszárazságot, izzadást, heves szívverést, mellkasi szorító érzést, hasmenést és vizelési ingert, stb. Érzelmileg furcsa, félelemhez hasonló, ideges feszültséget, szorongató érzést élhetünk át. Magatartásunk is nagyon megváltozhat ilyenkor, például rosszul alszunk, esetleg elfelejtünk dolgokat, vagy akár tízszer is leellenőrizzük ugyanazt. A szorongó emberre jellemző a veszéllyel/veszélyeztetettséggel kapcsolatos gondolatok megjelenése is: „rosszul leszek, infarktusom lesz” gondolatai, vagy a szociális fóbiások „megszégyenülök, leégek, butának tartanak” gondolatai.

Mitől függ, hogy mennyire szorongunk?

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Erre a kérdésre nehéz konkrét választ adni, hiszen még az orvosok sem találtak olyan magyarázatot, ami 100%-ig megállná a helyét. Sokan közülük úgy tartják, hogy a szorongás genetikai hajlam okozza. Abban is többen egyetértenek, hogy bizonyos tényezők hatására megnövekedik a betegség kialakulásának kockázata (például túl sok stressz, kimerültség, káros szenvedélyek, mozgásszegény életmód, egészségtelen táplálkozás. Egy dolog azonban biztos:

Ma mindannyiunkat hihetetlen lelki megterhelés ér. A rohanó életritmus, a ránk zúdúló információk tömege, a negatív hírek óriási stresszt generál bennünk. A stressz szorongást szül, ami felemészti az energiáinkat. Ez előbb-utóbb pánikbetegséghez vagy testi problémákhoz vezethet.

A rossz hír az, hogy az ilyen helyzetek nem oldódnak meg maguktól. Egyre kevesebb időnk jut a feltöltődésre. Ha nem pótoljuk a lelki erőt, a testünk is megbetegedhet

Én most szorongok? Így ismerje fel!

A szorongás legyőzésének első lépése, hogy figyeljük magunkat. Figyeljük meg, hogyan viselkedünk egy új helyzetben, vizsgáljuk meg, milyen érzések kavarognak ilyenkor bennünk. Ehhez kellő önismerettel kell rendelkezni, illetve muszáj rá időt szánni. 

Ha észrevesszük, hogy szorongunk, akkor is próbáljunk meg tudatosságra törekedni. Kérdezzük meg magunktól: fenyeget minket valós veszély? Ha a válasz nem, akkor lépjünk egyet hátra! Próbáljuk meg objektívan, külső szemlélőként elemezni a szituációt. Kérdezzük meg magunktól az alábbiakat: 

  • Miért érezhetjük azt, amit? 
  • Mi állhat érzéseink mögött? Mi a kiváltó ok?
  • Mitől félünk igazából?

Sokan például munkahelyükön tapasztalják a szorongást. Képzelje el, amikor a főnöke reggel ingerülten szól Önhöz. Mi az első reakciója? Arra gondol, hogy biztos valamilyen probléma van a munkájával, esetleg ki akarják rúgni? 

Pedig az ok általában sokkal egyszerűbb. Felettesünk is csak ember, akinek lehet rossz napja. Mi viszont ezt nem látjuk, hanem azonnal magunkra vetítjük ki a problémát!

Ilyenkor próbáljuk meg logikusan átgondolni, hogy mi állhat a szorongás mögött. Úgy érzi, nem 100%-os a teljesítménye? Tudja, hogy sokkal többet is le tudna tenni az asztalra? Netán önbizalomhiány miatt gondol egyből a legrosszabbra? Úgy érzi, nem érdemli meg az adott munkát? Tisztázza ezt magában!

Szorongásoldás- csak természetesen

Ha sikerült beazonosítanunk, hogy miért szorongunk, akkor már csak a kezelésén kell dolgoznunk. Rengeteg olyan módszer létezik, amelyek segíthetnek. Nézzük a leggyakoribbakat!

  • Relaxálás, meditáció: Az egyik legnépszerűbb szorongásoldó módszer, nem véletlen. Ha napi 30 percet meditál, máris 38%-kal csökkentheti a tüneteket! 
  • Beszélgetés: Néha segít, ha gondolatainkat, érzelmeinket szabadjára engedjük. Ne féljen kibeszélni gondjait családtagjaival, barátaival! Ezzel máris sokat tehet a szorongás csökkentése érdekében. 
  • Testmozgás: fizikailag kifáraszt, szellemileg pihentet. Napi fél óra testmozgás már jó hatással van lelki állapotunkra. Mindegy, hogy edzőterem, kocogás, vagy csak egyszerű séta- ne hagyja ki!
  • Gyógyteák: a különböző gyógynövények természetes stresszoldó, feszültségcsökkentő, pihentető hatással bírnak. Lelkünk természetes melengetői.
  • Helyes légzés: a megfelelő légzés kulcsfontosságú, a mély lélegzetek pedig szintén nyugtató hatásúak.

Oldja fel a torkát fojtogató szorongást!

A szorongás, a stressz szépen lassan megfoszt a boldogságtól, és átveszi az uralmat életünk felett. Ne hagyja, hogy más irányítson Ön helyett!

Természetes, hogy a szorongás kellemetlen élményétől szabadulni igyekszünk, azonban a nem megfelelő szorongásoldás újabb problémákat eredményezhet. Veszélyt jelent az alkohol és az indokolatlanul szedett gyógyszerek használata, mert könnyen függőség alakulhat ki. Megpróbáljuk elkerülni a szorongást keltő helyzeteket, hosszú távon azonban ez sem jó megoldás. Bár a legtöbb módszer a tüneteket csökkentheti, attól még nem szabadul meg 100%-ig a betegségtől. Ehhez fel kell oldani a szorongás okait: a lelki görcsöket, a traumákat, a negatív gondolatokat. Ebben segíthet a Mannacsepp!

Rendszeres szedésével feloldhatja lelki blokkjait, elengedheti a negatív érzelmeket, és végre teljes, harmonikus életet élhet. 

Győzze le a szorongás okát a Manna cseppel!