Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A legtöbb ember, beleértve a gyerekeket is, időnként szorongat vagy aggódik az élet olyan dolgai miatt, mint például a családi problémák, az egészségi állapot, a pénzügyi gondok. Ez sajnos a rohanó mindennapjaink szerves részévé vált. Ha azonban ezek az érzések rendkívül elsöprőek, és negatívan befolyásolják mindennapi életünket, meggátolnak minket abban, hogy olyan dolgokat tegyünk, amelyek fontosak számunkra, itt az ideje, hogy változtassunk. 

  Mi a szorongás?

  Érezted már úgy, hogy valami rossz fog történni, de nem tudtad, miért? Vagy ez az érzés a zsigerekben, mint a pillangók vagy egy beteg érzés? Vagy esetleg olyan gondolataid voltak, amelyet egyszerűen nem tudsz kikapcsolni, például „mi van, ha elrontom”, „mi van, ha azok az emberek nem szeretnek engem” vagy „mi van, ha valami szörnyűség történik?” Mindezek a dolgok szorongással, aggodalommal vagy félelemérzettel kapcsolatosak. Testünk és agyunk így készül a legrosszabbra, vagy megóv minket a veszélytől, vagy legalábbis attól, amit agyunk veszélyesnek gondol!

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  A szorongás az egyik leggyakoribb mentális egészségügyi probléma, és úgy definiálják, mint aggodalmat, feszültséget vagy nyugtalanságot, amely a veszélyre való felkészülésből fakad, amely lehet belső vagy külső.

  Bár a mérsékelt szorongás jótékony hatású, például amikor a tanulásról, a termelékenységről és a problémamegoldásról van szó, a magas szintű stressz és szorongás megakadályozhatja, hogy kiegyensúlyozott és egészséges életet alakítsunk ki.

  Melyek a szorongás fő típusai?

  A szorongás különféle formákban nyilvánulhat meg, egyesek leírják stresszes érzéseiket, aggodalmaikat vagy akár állandó félelmét a jövőtől. Ez csak egy másik módja lehet a szorongás kifejezésének.

  • Pánikrohamok

  A szorongás talán legszembetűnőbb típusa a pánikroham. Bárki, aki valaha is tapasztalta, tudja, hogy a fizikai érzések rendkívül elsöprőek lehetnek – heves szívverés, izzadás, remegés és légzési nehézség.

  • Szociális szorongás

  Azt vetted észre, hogy folyamatosan azt találgatod, hogy mások miért figyelnek vagy ítélkeznek? Ezek az érzések arra késztethetnek, hogy visszavonulj a beszélgetésektől és ne lépj kapcsolatba másokkal. A szociális szorongás még a legmagabiztosabb személynél is előfordulhat, és gyakran különböző kontextusokban, például új emberekkel történő találkozáskor, munkahelyi prezentáció alkalmával, bulikon vagy hatósági emberekkel való beszélgetéskor.

  • Generalizált szorongás

  A generalizált szorongás egy mentális egészségügyi rendellenesség, amely félelmet, aggodalmat és állandó túlterheltség érzését okozza. Ezt a mindennapokban a dolgok miatti túlzott, kitartó és irreális aggodalom jellemzi.

  Hogyan kezeljük a szorongást az adott pillanatban?

  Most, hogy ismered a szorongás fő típusait, meg tanulni hatékonyan kezelni. Íme néhény rövid távú stratégia, amelyek segíthetnek abban, hogy megbírkózz vele a szorongás pillanatban:

  • Nevezd meg érzéseidet

  Azt már tudjuk, hogy a szorongás mindenféle formában megnyilvánulhat, a különböző érzések felismerése, például harag, frusztráció, félelem segít a legjobban kezelni. 

  • Vond el a figyelmed

  Ha átállítod a hangsúlyt valamire, amit igazán élvezel, vagy amivel törődsz, az segíthet megtörni a szorongás körforgását, és némi megkönnyebbülést jelenthet. 

  • Lélegezz nagyokat

  A légzés alapvetőnek vagy magától értetődő dolognak hangzik, de használható gyakorlatként, amellyel fokozhatod a pozitív gondolatokra való összpontosítást, am által a szorongás egyre távolabb kerül.  

  Mikor kell segítséget kérni?

  Míg sokan szoronganak vagy aggódnak, nem mindenkinek kell azonnal pszichológussal beszélnie. 

  Egy jó módja annak, hogy eldöntsd, érdemes-e szakemberrel beszélni, ha felteszed magadnak a kérdést, hogy vannak-e olyan dolgok, amelyeket már nem tudsz vagy nem fogsz megtenni. Végül fontos átgondolni, hogy a szorongás milyen hatással van a mindennapi tevékenységekre. 

  Az élet adta problémákat nem tudjuk megoldani, de a szorongás tüneteinek a kezelésben a Manna csepp annál inkább. Erősítsd meg mentális egészséged, hogy esélye se legyen a szorongásnak. Próbáld ki még ma, és legyen nyugodtabb a holnapod.

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.