Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett 2019-es felmérés szerint 301 millió személy, köztük 58 millió gyermek és serdülő számolt be arról, hogy depresszióval és szorongással küzd. Ez szám 2022. márciusában 25-kal nőtt. Ne váljon a statisztika részévé! Ismerje meg a szorongás fogalmát, de leginkább annak hatékony kezelését.  

Mi a szorongás?

Röviden elmondható, hogy a stresszre adott normális válaszreakció. Részletesebben, egy természetes élettani jelenségről van szó, amely előfordul jelentős események, kihívások vagy megpróbáltatások előtt. A szorongás bizonyos mértékig normális, és a teljesítmény javulásával is összefügg. Probléma akkor lép fel, ha ugyanaz az érzés hosszabb ideig tart, és olyan rendellenességekké alakul át, mint pánikbetegség, akut stressz zavar, különféle fóbiák (pl. arachnofóbia, agorafóbia, szociális fóbia stb.), kényszeres zavar vagy generalizált szorongás (generalizált szorongásnál nem lehet azonosítani egy kézzel fogható kiváltó okot).

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Hatékony tippek a szorongás kezelésére

Helyes étrend

A megfelelő, egészséges táplálkozás elengedhetetlen. Ne hagyja ki étrendjéből a szezonális gyümölcsöket, zöldségeket. Étrendje tartalmazzon frissen főzött, tápláló ételeket, amelyek a bélrendszer egészségében is döntő szerepet játszanak, ezzel egyidejűleg mentális egészségét is támogatja. Csökkentse az alkoholfogyasztást és a koffein bevitelt. Ezen kívül az Omega 3 fogyasztása erősen ajánlott, ugyanis segít a szorongás kezelésében. 

Megfelelő alvás

A nem megfelelő alvás szorongásos rohamot válthat ki, mert az elme és az agy nem tud kellőképpen pihenni. Alakítson ki megfelelő alvási rutint, és figyeljen oda a szükséges alvásmennyiségre. 

Aktív életmód

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy az egészség fenntartásának alapja az aktív életmód. A napi 40-50 perces mozgás, heti 4 alkalommal már több mint jó, de egy kellemes séta is segít megszabadulni a felgyülemlett feszültségtől.

A munka és a magánélet egyensúlyának megőrzése 

Napjainkban ez a legnehezebb feladat, mégis próbáljon meg odafigyelni arra, hogy a munka soha ne vessen árnyékot a szabadidejére. A stresszes munka vagy a megerőltető munkakörnyezet a szorongás fő kiváltó oka lehet.

Jóga

Számos egészségügyi szakember javasolja a jógát, mint mozgásformát. A jóga során a mélyebb légzés növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, amellyel elérhető a hosszabb ellazulás és a teljes nyugalom. 

Masszázs

Egy jó masszázs csodát tud tenni a testtel és lélekkel egyaránt. Lassítja a pulzusszámot, elősegíti az ellazulást, gondoskodik az endorfin hormon felszabadulásáról, továbbá javul a fej és a nyak vérkeringése, csökken a vérnyomás.

+1 ráadás tipp 

Mindig van egy ráadás tippünk, most sincs ez másként. A Manna cseppel nem kell keresnie sem a szorongás, sem pedig a depresszió jellemzői tüneteit, mert alkalmazásával elkerülheti azokat. Csupán pár csepp Manna csepp, mely feloldja a lelki blokkokat, hogy mentális egészsége mindig ép maradjon. 

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.