Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Eddig Ön is abban a tévhitben élt, hogy a szorongás a felnőttkor sajátossága? Sajnos el kell, hogy szomorítsuk: már a legkisebbek életét is megkeserítheti! Ám míg egy felnőtt könnyebben megfogalmazza a problémáit, a gyermekek nem tudják egyértelműen tudtunkra adni, ha baj van.

Hogyan segíthetünk nekik mégis félelmeik kezelésében? Mit tehetünk azért, hogy megvédjük lelki egészségüket? 

A gyermekkori szorongásról

Kevesen gondolnák, de tény, hogy már gyermekkorban is sokaknak szembe kell néznie lelki gondokkal! A szorongás például az egyik leggyakoribb lelki probléma a gyermekek körében: akár minden 5. kicsit érinthet! Sajnos sokan a felnőttek közül elbagatelizálják ezeket a problémákat. Úgy gondolják, hogy az ilesmit az „idő majd megoldja”, vagy „kinövi a gyerek”. Elfeledkeznek arról, hogy az életünk legmaradandóbb lelki sérüléseit gyermekkorunkban szerezzük be. Ezek azok a bántások, traumák, félelmek, amelyek hatása egy idő után rögzülhet, és egy életen át keserítheti meg az életet.

Jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy vajon mi okoz szorongást egy kisgyermek számára. Általánosságban a hirtelen változások hozzák elő, mint például kistesó érkezése, költözés, esetleg egy családtag halála. De manapság akár a járvány miatt bekövetkező változások is félelmet, fusztrációt válthatnak ki bennük. 

Sajnos a gyermekeknek (különösen a kicsiknek) még problémát okoz, hogy megértsék érzelmeiket, és megfogalmazzák ezeket szüleik felé. Így a legtöbben egyszerűen csak beleragadnak az érzelmi viharokba, a szülőknek pedig sokszor fogalmuk sincs, mi játszódhat le gyermekük lelkében. 

Öröm az ürömben, hogy bizonyos jelek figyelmeztethetnek minket arra, hogy nincs minden rendben. 

Figyelmeztető jelek, hogy nincs minden rendben

Hiába várjuk, hogy gyermekünk elénk álljon azzal, valamilyen lelki problémával küzd. Sajnos ebben az időszakban még nehezen tudják kezelni az érzéseiket, ezért erre nem fog sor kerülni, akármennyire is nagy a baj. Viselkedésükkel viszont akaratlanul is tudtunkra adhatják, hogy baj van a lelkükben! De vajon milyen jelekre érdemes figyelni? 

 • Ha problémás az elalvás, éjszaka többször is felébred, rémálmokkal küzd
 • Rendszeresen rágja a körmét
 • Ok nélkül dührohamot kap, agresszívvá válik
 • Gyakran betegeskedik
 • Hirtelen romlás áll be iskolai teljesítményében
 • Korábban mindig vidám, élénk gyermekünk hirtelen félénkké, visszahúzódóvá válik
 • Nem akar iskolába menni, de nem tudja megfogalmazni a pontos okát

Ha ezek közül többet is tapasztaltunk nála az utóbbi időben, az szorongást jelenthet! 

Így segíthet szorongó gyermekén

A szorongást felnőttfejjel sem könnyű leküzdeni. Hát még gyermekként! De szülőként támogathatjuk és segíthetjük gyermekeinket abban, hogy maguk mögött hagyják ezt a mentális betegséget. 

 • Ne bagatellizáljuk el a problémát! Sajnos sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt gondolják, egy gyermek képtelen ennyire komoly problémákkal küzdeni. Pedig a szorongás őket is ugyanúgy érinti! Sőt, számukra még nagyobb gondot jelent, hiszen fogalmuk sincs, miért éreznek úgy, ahogy, és egyedül nehezen találják meg a kiutat is. 
 • Ne féljünk szakemberhez fordulni! Ha súlyos a probléma, vagy fogalmunk sincs, mit kellene tennünk, akkor egy gyermekpszichológussal kézenfogva hatékonyabban vehetik fel a harcot a szorongás ellen. 
 • Mindig szakítsunk időt gyermekeinkre! Bár rohanó világunkban nehézséget jelent az, hogy elegendő időt töltsünk a családunkkal, megéri az erőfeszítés. Ha gyermekünknek elég törődést és figyelmet biztosítunk, lelkét kisebb eséllyel viselik meg a hétköznapok kihívásai!
 • Gondoskodjunk családunk lelki egészségéről! Ha lelkünk rendben van, akkor megőrizhetjük kiegyensúlyozottságunkat, és távol maradhatunk a stressztől, a negatív érzelmektől. 

Természetes védelem a léleknek

Gyermekeink egészségének védelme a mi feladatunk. De ne csak a fizikaira, hanem a lelki jólétre is figyeljünk oda!

Mi a Mannacseppel gondoskodunk családunk lelki egészségéről. Ez a természetes étrendkiegészítő virágesszenciákkal és gyógynövényekkel gondoskodik arról, hogy megőrizhessük kiegyensúlyozottságunkat a hétköznapokban. Szedése gyermekek számára is biztonságos, és csupán napi néhány percet vesz igénybe. Mindennapos alkalmazása mellett kisebb az esélye a lelki gondok, például szorongás vagy stressz kialakulásának. 

Védjük meg gyermekünket a szorongással szemben! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete