Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Nyugtalanság, feszültség, állandó aggodalom. Izzadás, erős szívdobogás, légszomj. Ugye, milyen szörnyű, amikor szorongunk? Generalizált szorongás esetén ezek az érzések újra és újra megkeserítik a mindennapokat. Megnehezíti a munkavégzésünket, rányomja a bélyeget a családi-baráti kapcsolatainkra, ellehetetleníti a boldog pillanatok megélését. Nem csoda, ha szabadulni akarunk tőle! De vajon mit lehet tenni ennek érdekében?

Mi az a generalizált szorongás?

A szorongás az emberi élet része. Teljesen természetes, hogy aggodalommal töltenek el minket bizonyos dolgok, mint például egy nehéz vizsga, egy fontos állásinterjú, vagy hogy mit tartogat számunkra a jövő. 

A generalizált szorongás esetén a legkisebb kihívások, akadályok, vagy döntési helyzetek és túlzott mértékű aggodalmat, félelmet válthatnak ki. A szorongás nem oldódik fel rövid időn belül, sőt! Hosszú ideig markában tarthatja a beteget, akinek ezáltal a hétköznapok rendkívül nehézzé válnak. 

A betegség hátterét nehéz meghatározni, szakértők szerint genetikai okok miatt alakulhat ki. Nőknél kétszer akkora eséllyel alakul ki, mint férfiaknál, az első tünetek általában a 20-as, 30-as évek körül jelentkeznek. 

A generalizált szorongás gyakoribb, mint gondolnánk: a lakosság 6%-át érinti, ami Magyarországon közel 300.000 embert is jelenthet!

Miért kihívás együtt élni vele? 

Generalizált szorongás esetén többféle olyan tünettel kell szembenéznünk, amelyek keresztbe tesznek a kiegyensúlyozott hétköznapoknak. 

A legjellemzőbb panaszok közé tartozik az állandó aggodalmaskodás, az ingerlékenység, nyugtalanság. A beteg képtelen feladataira összpontosítani, figyelme csapongó, döntéshozatali képessége megváltozik. Mivel a szorongás egész nap kísért, és egy rakás negatív érzelemmel jár kéz a kézben, ezért kimerültség, illetve alvászavarok is jelentkezhetnek. 

Nem csak lelki, de testi tünetekkel is kell számolnia annak, aki szorongással küzd. Általában túlzott izzadásról, hányingerről, hasmenésről, légszomjról számolnak be a betegek. De nem ritka a remegés, az izomfájdalom sem. 

A szorongás a gyermekeket sem kíméli. Náluk az iskolai teljesítmény romlásában, megfelelési kényszerben, maximalizmusban, valamint állandó félelemben mutatkozhat meg. 

A probléma sajnos magától nem fog megoldódni. A zavaró tünetek mindaddig jelen lesznek, amíg a szorongás a markában tart minket. Tennünk kell azért, hogy megszabadulhassunk tőle! 

Mivel győzhető le?

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Mivel győzhető le?

Bár a generalizált szorongás elleni harc nem könnyű, nem lehetetlen kiiktatni az életünkből! Az alábbi dolgok azonban segíthetnek abban, hogy közelebb kerüljünk a szabadsághoz: 

  • Amennyiben szorongása elviselhetetlen mértéket ölt, úgy mindenképp érdemes orvoshoz fordulnia, mivel a betegség kezeléséhez szükség lehet gyógyszerekre, illetve pszichoterápiára. 
  • Az orvosi kezelések mellett természetes módszerekkel is segítheti a gyógyulást. A megfelelő légzéstechnika, a meditáció, a jóga mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ismét jól érezhessük magunkat. 
  • A szorongás kezelésében nagy szerepet játszik a testmozgás. Ez egy remek módja ugyanis, hogy levezessük a felgyülemlett stresszt. Találjuk meg azt a mozgásformát, ami legjobban kikapcsol és feltölt! 
  • A beszélgetés is oldja a szorongást, paradox módon azonban nem szívesen beszélünk másokkal mentális problémáinkról. Ez nagy hiba! Nyugodtan osszuk meg érzéseinket szeretteinkkel, utána sokkal felszabadultabbnak fogjuk érezni magunkat. 

Gondoskodjon lelki egészségéről! 

Manapság nem ritka, ha valaki szorongással küzd. Ez tulajdonképpen nem más, mint a lélek segélykiáltása, hogy túl sok teher nyomja a vállát, ideje változtatni! 

Ha nem kezeljük időben, a szorongás nem csak a lelket, de a testet is megbetegítheti. Ideje hát közbeavatkozni!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy megvédjük lelkünket a szorongás káros hatásaitól. Ez az étrendkiegészítő a természet esszenciáit felhasználva, szelíden segít rajtunk, hogy ismét feszültség, aggodalom, félelem nélkül élhessük meg a hétköznapokat. 

Hagyja hátra a szorongás gyötrő tüneteit, és élvezze önfeledten a nyarat!