Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A mentális egészség általános jólétünk kulcsfontosságú része, mégis gyakran félreértett, megbélyegzett és figyelmen kívül hagyott téma, különösen a férfiak esetében. Túl sokáig várták el a férfiaktól, hogy elfojtsák érzelmeiket, kemények legyenekés átvészeljék a nehéz időket. Ez jelentős szakadékot eredményezett a férfiak mentális egészségügyi szükségleteinek megértésében.

Kijózanító statisztika

Ha lebontjuk a férfiak mentális egészségét körülvevő megbélyegzés és szégyen falait, együttérzéssel, megértéssel és empátiával közelíthetünk ehhez a kritikus kérdéshez, amihez igen nagy szükség van. A férfiak ugyanis kisebb valószínűséggel kérnek segítséget mentális egészségügyi problémák miatt, mint a nők. 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A felmérések szerint a férfiaknak csak 35%-a számolt be arról, hogy mentálhigiénés szakembertől kérne segítséget, míg a nők 58%-a. Ugyanígy a férfiak nagyobb valószínűséggel küzdenek bizonyos mentális egészségi állapotokkal, így  alkoholfüggőséggel és antiszociális személyiségzavarral. Ezzel szemben a nőknél nagyobb valószínűséggel diagnosztizálnak depressziót és szorongásos zavarokat.

 

Nem kellene félvállról venni

 

A mentális egészség meglétének komoly jelentősége van, hiszen az élet számos területére hatással van, nem mellékesen pedig egészségügyi problémák sokaságát indíthatja el. 

 

  1. A mentális egészségügyi problémák súlyosan befolyásolhatják az életminőséget. Ez magában foglalja a kapcsolatokat, a munkát és a személyes célokat.
  2. A depresszió, a szorongás és más mentális egészségi állapotok befolyásolhatják az egyén működési képességét, és reménytelennek, elszigeteltnek és túlterheltnek érzik magukat.
  3. A kezeletlen mentális egészségi állapotok olyan fizikai egészségügyi problémákhoz vezethetnek, mint a szívbetegség, a stroke és a cukorbetegség.
  4. A mentális problémák tovagyűrűző hatással lehetnek a körülötted lévőkre, beleértve a családtagokat, a barátokat és a kollégákat.

 

Hozzájáruló tényezők

 

Számos tényező közrejátszik abban, hogy a férfiak nem hajlandók segítséget kérni mentális egészségügyi problémáik miatt. Ide tartoznak a férfiassággal kapcsolatos társadalmi elvárások, a mentális egészség megbélyegzése és a rendelkezésre álló erőforrásokkal kapcsolatos tudatosság hiánya.

 

A férfiaktól gyakran azt várják el, hogy legyenek erősek és önellátóak, ami megnehezíti küzdelmeik elismerését és segítségkérést. Ezenkívül a mentális egészség megbélyegzése miatt a férfiak szégyellhetik vagy gyengének érezhetik magukat, amiért problémákkal küszködnek, tovább akadályozva őket abban, hogy segítséget kérjenek.

 

A férfiak mentális egészségének kezelési lehetőségei

 

Szerencsére számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre a mentális egészségügyi problémákkal küzdő, nem csak férfiak számára. 

 

Terápia: A beszélgetésterápia magában foglalja egy mentális egészségügyi szakemberrel való együttműködést a mentális egészségügyi problémák azonosítása és kezelése érdekében. A terápia segíthet a férfiaknak megküzdési stratégiák kidolgozásában, a tünetek kezelésében és általános mentális állapotuk javításában.

 

Támogató csoportok: A támogató csoportok értékesek lehetnek, amik biztonságos teret biztosítanak a férfiak számára, hogy megosszák tapasztalataikat, kapcsolatba kerüljenek másokkal, akik hasonló kihívásokon mennek keresztül, és érzelmi támogatást kapjanak.

 

Életmódbeli változások: Az életmódbeli változtatások, például az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a stresszkezelési technikák gyakorlása szintén javíthatja a mentális egészséget. Ezek a változások segíthetnek csökkenteni a depresszió és a szorongás tüneteit, javítja a hangulatot és elősegíti az általános jólétet.

 

Az erő benned és veled van 

 

Az erő nem abban rejlik, ha egyedül küzdesz meg a problémákkal, hanem abban, ha mersz segítséget kérni. Fogadjuk el, hogy a férfiaknak is szükségük van segítségre. Férfiak! Tegyetek meg mindent testi és lelki egészségetekért. Tegyétek meg mindent magatokért, a szeretteitekért és a környezetért. 

 

A Manna csepp legyen a nulladik lépés a gyógyulás és a mentális egészség megtartása felé vezető úton. A Manna csepp a virágesszenciák erejét segítségül hívva oldják fel a lelki blokkokat, amelyek nagyban segítenek abban, hogy könnyebben megbirkózz a rád nehezedő lelki súlyoktól. 

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.