Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Lehet, hogy észre sem veszi, de a stressz befolyásolhatja egészségét. Számos egészségügyi problémát okozhat, beleértve a hátfájást, ami alapvetően olyan érzelmi és pszichológiai tényezők eredménye, amelyek befolyásolják a mindennapos fizikai jólétét. Jó hír az, hogy mindez kezelhető, így mutatjuk, hogy mik azok a mentális és fizikai tevékenységek, amelyek segítik csökkenteni a stresszt és vele együtt a hátfájást.

Milyen érzés a stressz okozta hátfájás?

A stressz okozta hátfájás gyakran olyan pszichológiai és/vagy érzelmi tényezők eredménye, amelyek valamilyen módon befolyásolják a fizikai állapotot. Ez a fizikai reakció sok esetben hátfájásban nyilvánulhat meg.

A hátfájás tünetei és annak súlyossága is személyenként eltérő lehet, ami nem meglepő, hiszen a stresszre is minden egyén máshogy reagál. Számos tünet van, amelyek hátfájáshoz társulnak, és ez a tompa, zavaró fájdalomtól az éles, nyilalló érzésig bármi lehet. Tulajdonképpen mikor beszélhetünk hátfájásról azon kívül, hogy azt érezzük, hogy fáj?

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

 

  • Általános fájdalomérzet, ami feszülést vagy merevséget jelenthet a hátban, és egyszerű fájdalomban nyilvánulhat meg
  • A hátfájás olyan mértéket ölt, hogy az befolyásolja mozgást, korlátozza a mindennapi tevékenységeket.
  • Időnként éles, látszólag ok nélkül fellépő hirtelen megjelenő fájdalmat érez a hátában. 
  • A hatással van alvási szokásaira, ami leginkább a minőségi alvás hiányában nyilvánul meg. 
  • Bizonyos mozdulatok, mint például hajlás vagy fordulás, kényelmetlenné és fájdalmassá válnak
  • A vállak között kialakuló fájdalom és/vagy feszülés miatt a pihenés kényelmetlenné válik.  

A stressz okozta hátfájást bonyolítja, hogy elszenvedője egyfajta hurokba kerül. A fájdalom megjelenése azt eredményezi, hogy megváltoztatjuk a viselkedésünket a hátfájásra hivatkozva. Bizonyos tevékenységeket gyakran szükségtelenül a háttérbe szorulnak, melynek oka a további fájdalomtól való félelem. Ördögi kör, mert minél inkább csökken az aktivitás, annál jobban gyengülnek az izmok és romlik az általános fizikum, ami a hátfájás súlyosbodásához fog vezetni. 

Meddig tart a stressz okozta hátfájás?

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb egészségügyi állapot addig tart, amíg a kiváltó okot nem kezelik. Ebben az esetben, ha stressz okozta hátfájással küzd, jó esély van rá, hogy a fájdalom mindaddig fennmarad, amíg a stressz fennáll. Ha kezeli a stresszt – néhány kivételtől eltekintve – valószínűleg enyhíti a hátfájást.

Hogyan lehet kezelni a stresszhez kapcsolódó hátfájást?

Meditáció: A meditáció a keleti harcművészetekben és a jógában gyökerezik, mely segít irányítani és ellazítani az elmét. Pihenésre is kiváló, ami elég hatékony a stressz leküzdésében. 

Légzésszabályozás: A szabályozott mély lélegzetvétel segíthet Önnek és testének ellazulni, ezáltal enyhíti a stresszt. 

Csontkovács: A kiropraktika egy nagyszerű fizikai módszer a hátfájás kezelésére. Ezzel ugyan magát a stresszforrást nem szüntetjük meg, de segít kikerülni a fájdalom okozta ördögi körből. A csontkovácsok általában a mozgásszerv szakértői, és nagyszerű megoldást tudnak nyújtani a hátfájás enyhítésére, ami már önmagában egy lépés a gyógyulás felé. 

Masszázs: Általában a masszázs nagyszerű módja a stressz csökkentésének. Ezen túlmenően számos orvosilag irányított masszázstechnika létezik, mint például a kiropraktikus masszázs, amely például kifejezetten alkalmas a hátfájás kezelésére. 

Testmozgás: Az edzés nagyszerű módja annak, hogy „kimozogjuk” a stresszt a szervezetből. Még akkor is, ha ez olyan egyszerű, mint egy gyors séta, csodákat tehet a mentális állapotával. Ne feledkezzünk meg továbbá egy olyan mozgásformáról, amit úgy hívnak, hogy úszás. Itt két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen az úszás a lehető legjobb hátfájásra, a víz nyugtató ereje pedig igazán stresszűző. 

Lehet, hogy eddig csak legyintett és a fizikai okait kereste a megjelenő hátfájásnak. Előfordulhat, hogy valóban fellelhető a fájdalom forrása, de ha ez elhúzódik, akkor érdemes mélyebbre tekinteni. A stresszből fakadó fizikai fájdalom az utolsó csepp a pohárban, amit ne hanyagoljon el. 

A Manna csepp segítséget jelent a stressz leküzdésében, mert feloldja a lelki blokkokat, így alkalmazásával teste és lelke is harmonikus lesz. Ne akkor keresse a megoldást, amikor már fizikai jelei vannak a stressznek, hanem előzze azt meg. Nézze meg, hogy mit tud a Manna csepp és miben rejlik az ereje, ami Önnek is segítségére lehet. 

 

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.