Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A betegség, amitől félsz, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy neked is van ilyen. Sokan ismételten orvoshoz fordulnak és vizsgálatokat végeztetnek a megnyugtatás érdekében. Ezzel egyidejűleg nem hajlandók megelőző vagy mentálhigiénés kezelést kérni, mivel úgy vélik, hogy állapotukon csak orvosi kezelés segíthet. Ennek a jelenségnek egészségügyi szorongás a neve.

  Sok egészségügyi szorongásban szenvedő ember félelmei miatt gyakran képtelen működni vagy élvezni az életet. Megszállottjai a testi funkciók (légzés, szívverés), a fizikai furcsaságok (bőrhibák) és a fizikai kényelmetlenség (fejfájás, gyomorfájás, szédülés) állandó figyelemmel kísérésének. Aggódhatnak egy bizonyos szerv (agy, szív) vagy egy betegség miatt, amelyről már hallottak (SM, cukorbetegség). Az a hiedelem foglalkoztatja őket, hogy fennáll a veszélye annak, hogy ők is valamilyen a betegségben szenvednek.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Bár néhányan a legrosszabb felfedezésétől való félelem miatt elutasítják az orvos általi kivizsgálást, az egészségügyi szorongásban szenvedők esetében mégis gyakoribbak az ismételt orvosi vizsgálatokhoz való ragaszkodás és a sürgősségi ellátáshoz való látogatás. Ha az orvos megnyugtatja, hogy nincs súlyos betegség, átmenetileg megkönnyebbül. Átmenetileg.

  Az ördögi kör gyorsan folytatódik, ahogy új gondolatok és fizikai érzések felszínre kerülnek, majd jön a guglizás és az öndiagnózis, a médiában megjelent hírek félreértelmezése, szorongás és több orvoslátogatás követi a bizonytalanságot. A ciklus minden újabb riasztó gondolattal vagy tünettel fellángol.

  A hamis riasztás

  Az autóriasztók működésbe lépnek, amikor egy bűnöző megpróbálja feltörni, de képzeld el, milyen problémás lenne, ha a sziréna minden alkalommal megszólalna, amikor egy gyalogos elhalad mellette. Az autóriasztó félreértelmezné az ártatlan embereket és a veszélyes bűnözőket.

  Az egészségügyi szorongásnál a kellemetlen érzés és a normál testi érzések félreértelmezése veszélyes. A test nagyon aktív, folyamatosan működik, mindenféle fizikai tünetet produkál, amelyek lehetnek kellemetlenek, váratlanok, de közel sem veszélyesek.

  A testben a félelmet és aggodalomra okot adó normál érzések közé tartozik a látásélesség, a pulzusszám, a vérnyomás, a légzésmélység, az egyensúly és az izomtónus változása, hogy csak néhányat említsünk. Ezek normális és ártalmatlan testi változások, de ha valaki azt hiszi, hogy egy szörnyű betegség tünetei, az szorongást okoz. Az érzések valódiak, de a hiedelmek hamisak.
  A testben tapasztalható érzések félreértelmezése, és a veszély túlbecsülése

  A szorongás egy védőmechanizmus, és úgy tűnik, hogy egy betegség után való kutatás tűnik a legmegfelelőbb lépésnek, hogy megvédjük magunkat. Ha azonban valamire jobban koncentrálunk, akkor hajlamosak vagyunk észre is venni. A tünetek után kutatva olyan finom érzéseket is észreveszel, amelyeket egyébként figyelmen kívül hagynál. Amikor a testi érzetek foglalkoztatnak, ezek az érzések felerősödnek és tovább tartanak.

  A test minden egyes vizsgálata bizonytalanságot és kételyt kelt, lehetőséget adva a képzeletnek a történetek létrehozására. Ahogy elképzeled a legrosszabbat, tested riasztórendszere megszólal szorongásos tünetek formájában (szorító érzés a mellkasban, légzési nehézség, remegés, bizsergés, szédülés, hányinger, gyomorpanasz, izzadás, fejfájás stb.). Mindez olaj a fantáziád tüzére, de tudni kell, hogy a tünetek nem valódiak. A gondolatok hamisak.

  Van kiút a bizonytalanságból

  Keveset tudunk arról, hogyan lehet megelőzni az egészségügyi szorongást, de lehet tenni ellene.

  A legfontosabb, hogy ha problémáid vannak, a lehető leghamarabb kérj segítséget, hogy megakadályozd a tünetek súlyosbodását és az életminőség romlását.
  Tanuld meg felismerni, mikor vagy stresszes, és ez hogyan hat a testedre, majd ezt kezelendő, alkalmazd a különböző relaxációs technikákat.

  Végül, de nem utolsó sorban, a Manna csepp, ami igazán a segítségedre lehet a stressz és a szorongás leküzdésében. Próbáld még ki ma, és bizonyosodj meg arról, hogy a Manna csepp használatával hogyan tudod az életedet teljesebbé és harmonikusabbá tenni.

   

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.