Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A múltkoriban egy rendkívül érdekes cikket olvastam. Arról szólt, hogy a második világháború után, rengeteg katonának voltak depressziós problémái. Nosza, az orvostudomány megvizsgálta a helyzetet, és azt találták, hogy az agy kémiája felborult. Ezért hát készítettek olyan gyógyszereket, amely helyreállíthatja az agy kémiáját, és elkezdték adni a betegeknek. Azonban évtizedekkel később, egy pszichiáter elkezdte vizsgálni, hogy milyen arányban gyógyulnak meg a betegek, és elképesztő felfedezést tett: Kiderült, hogy a legtöbb betegnek nem oldották meg a problémáját a gyógyszerek. De akkor mi lehet a megoldás?

Rossz helyen keresgélünk?

Sokkal több ember szenved ebben a betegségben, mint azt elsőre gondolnánk. Ráadásul egy olyan dologgal állunk szemben, amivel a hagyományos orvoslás nem tud mit kezdeni, de még a pszichológia is csak a felszínét kapargatja. Bár ez a vonal már közelebb van a megoldáshoz, hiszen a lélek rejtelmeit kutatja, ettől függetlenül a témában szereplő szaktekintélyek ma is többnyire csak a gyógyszeres kezelést látják járható útnak. A tapasztalatok szerint azonban, a gyógyszer nem oldja meg a depresszió okát, csak a tünetet csillapítja ideig-óráig.

Hogyan alakulhat ki a depresszió?

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Elsőre nem is gondolnánk, de az alvászavar, a csökkent étvágy, a krónikus fáradtság, az állandó szomorúság, valamint a szorongás és az ingerlékenység ugyanúgy a depresszió melegágya lehet. Viszont ezek még mindig csak következmények, a kialakulás okát minden esetben a múltban kell keresni. Ugyanis a depresszió az elfojtott érzelmek felhalmozódása, ami konfliktust okoz a test és a lélek között. Ez pedig belülről emészti az embert, ami által nyomorultnak és értéktelennek érzi magát.

Sajnos aki nem képes túltenni magát egy múltbeli eseményen, az nem is tud a jelenben lenni, a jövő pedig totálisan kilátástalan számára. Ezért a depresszió leginkább egy olyan mérföldkőhöz köthető az életünkben, ami valamilyen formában megviselt minket és bár változtatni szeretnék rajta, mégsem tudok. Kapaszkodok belé, pedig már rég el kellett volna engedni. Egy olyan élethelyzetet takar, ami arra késztet, hogy nézzek szembe saját magammal. Mindenképpen azt tükrözi, hogy egy másik életet szeretnék. Vagyis egy idea és a valóság között őrlődök, amit egy fal választ el (konkrétan egy feszültség), az az ami vagyok és az aki lenni szeretnék között. Itt már rég felborult a lelki egyensúly, amit rosszabb esetben már fizikai, testi betegségek tüneteinek a megjelenése is jelez.

Ebben az állapotban kezdődnek meg a gyógyszeres kezelések, de mivel ha még a szaktekintély meg is találta a probléma gyökerét, azt a beteg még mindig nem dolgozta fel. Lehet ebben segítséget nyújtani és megértéssel bíztatni a depresszióban szenvedőt, de betegségét kizárólag csak ő képes megszüntetni.

Az ember egy egyszeri és megismételhetetlen lény, aki rendkívüli belső értékekkel rendelkezik. Amint visszanyeri élete és saját maga felett az irányítást, úgy képes megváltoztatni saját sorsát is. A döntés mindig az ő kezében van. Választ a feladás (és akkor maradt a depresszió bugyraiban) és a küzdés között. Utóbbi ugyan komoly erőfeszítéseket igényel, de csak akkor lehet önmaga is szabad, ha felelősséget vállal az életéért.

Depresszió vagy neuraszténia?

Utóbbi annyiban különbözik a depressziótól, hogy egy nagyfokú fizikai igénybevétel után jelentkezik, amit természetesen nagyfokú szellemi fáradtság is kísér. Tünetei a zavartság és a döntésképtelenség, ami hirtelen ugrik elő a semmiből. Ugyan a beteg szervileg tökéletesen egészséges, a fizikai és szellemi fáradtság együttesen kiválthatnak depresszióhoz hasonlatos tüneteket, de magát a depressziót is.

Amennyiben a beteg képes felismerni saját helyzetét, akkor képes megoldani saját problémáját is. Elengedhetetlen ehhez, hogy negatív szemléletét maga mögött tudhassa, amire kiválóan alkalmasak az új célok felállítása. Ez egy remény, ami az új életének kezdetét is jelenti egyben. Ennek köszönhetően döbbenhet rá arra az egyszerű tényre, hogy minden forrás adott ahhoz, hogy elérje mindazt, amit szeretne. És ez nem csak az első lépés boldogsága felé, hanem már maga az út is.

Mégis hogyan kezeljük ezeket a problémákat?

A depresszió, mint betegség, az már önmagában egy kialakult ok, ahol a probléma gyökerét kell feloldani ahhoz, hogy enyhüljön, majd végleg meg is szűnjön vele együtt minden tünet. Ezt a tapasztalatok szerint a Manna cseppek kiválóan képesek megtámogatni. A hozzánk érkező beszámolók szerint, ezek az egyszerű kis cseppek nemcsak jótékony hatással vannak az immunrendszerre, de a depresszió okát is képes feloldani a testből.

Hiszen sejtjeink remekül raktároznak minden olyan információt, ami javunkra van, de sajnos azokat is, amik nincsenek. A cseppek éppen ezért használhatóak rezgésterápia céljából kifejezetten előnyösen, mert a probléma gyökeréig nyúlnak le és onnan kezdik el feltölteni a testet tiszta energiával, ami minden betegségnek a legnagyobb ellensége is egyben. Épp ezért fontos, hogy a Manna csepp legyen a mindennapi lélekápolás része.