Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Az év végét jelző utolsó hetek megélése elsöprő erejű lehet, mivel egyes embereknél az úgynevezett szezonális szorongás érzése tapasztalható. Kétségtelen, hogy tizenkét hónap hullámvasút lehet, ha egész évben számos kihíváson kellett átesnie. Az idő múlásával, az év végének a közeledtével  bizony stresszessé és kimerültté válhat anélkül, hogy észrevenné.

Számos oka lehet annak, hogy év végi szorongást vagy szezonális affektív zavart tapasztalhat. Lavírozni az évre kitűzött célok és határidők között, lezárni a terveket, felkészülni az új évre, rengeteg érzelemmel járó eseményeket jelent. Esetleg a kitűzött célok nem is teljesültek? Keményen dolgozott, de ennek eredménye alig látszik? A szorongástól a depresszióig, a frusztrációig vagy a haragig minden megjelenő érzelemnek az okozója, hogy kritikus magával szemben. 

 Bár a rossz hangulatból való kilábalás eltarthat egy ideig, azért mutatunk néhány stratégiát, amelyek segítenek megbirkózni a szorongással, javítják mentális egészséget és talán a feladatok végrehajtásában is segíthetnek. 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Végezzen önértékelést

Néha előfordulhat, hogy a „nagy célok” hajszolása során elfelejtjük elismerni a kis erőfeszítéseket. Írja le, hogy mit csinált az elmúlt 12 hónapban, és meg fog lepődni hogy mennyi mindent megtett. Ugye, hogy nem is volt olyan rossz az év?  

Kérjen segítséget 

Az év végi szorongás egyik fő oka, hogy minden terhet egyedül cipel, mindent egyedül csinál, amitől egy idő után véges lesz az ereje.  Mindenkinek szüksége van támogatásra, és nem szégyen segítséget kérni. Csökkentse munkatempóját, engedjen teret magának, hogy fellélegezhessen. 

Ne legyen kritikus magával szemben 

Nehezíti a mindennapjait, ha mindenért magát hibáztatja. Rendben van, ha elismeri, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogy eltervezte, de az állandó önvádaskodásnak nincs helye.  

Ügyeljen az egészségére

A szükségesnél kevesebb és egészségtelen étkezés, a kevesebb alvás hatással lehet az egészségére. Találja meg az egyensúlyt a munka és a pihenés között, mivel részben a felgyülemlett stressz az oka annak, hogy az év végére túlterheltnek érezheti magát.

Vessen egy pillantást stresszoldó tevékenységeket bemutató listánkra, amelyek segítségével elviselhetőbbé teheti 2022 utolsó heteit, napjait. Megjegyezzük, hogy javaslatokat célszerű egész évben betartani. 

Menjen sétálni – Tökéletes stresszcsökkentő tevékenység, plusz még kalóriát is éget, miközben a szabadban tölti az idejét. 

Egyen egy finomat – Tudjuk, hogy az ünnepek a konyhában töltött hosszú órákról (is) szólnak. Csinálja máshogy! Menjen egy étterembe, egyen egy finomat és élvezze, hogy most más főzött. 

Aludjon eleget – Az alvás segít elméjének és testének ellazulni. Javasoljuk, hogy legalább hét órát aludjon éjszakánként. Figyeljen arra, hogy digitális eszközeit egy órával lefekvés előtt már ne használja!

Testmozgás – Az edzés javítja általános egészségét és közérzetét. A testmozgásnak van néhány közvetlen stresszoldó előnye is, mint például az endorfin termelés, amely csökkenti a stressz negatív hatásait és javítja a hangulatot.

Menjen fürdőbe – Nincs is jobb stresszoldás, mint egy egész napot eltölteni egy jó fürdőben szaunázással, pihenéssel, gőzfürdővel… Ugye nem kell tovább magyarázni? 

Olvasson könyvet – Sokan úgy vélik, hogy pont az olvasásra nincs elég idő, pedig erre kellene, hogy legyen. Kutatások szerint már mindössze hat percig tartó olvasás is lassítja szívverést, az izomfeszülést és csökkenti a stresszt, továbbá lassítja a szellemi leépülést. 

Irány a mozi – Mikor volt utoljára moziban? Mire vár még? Válasszon olyan filmet, ami moziban igazán látványos.  

Végezetül vegye figyelembe azt a tényt, hogy talán túl sok elvárást támaszt magával szemben. A tökéletességre való törekvés lehet az oka a feladatok halogatásának. Próbáljon megvalósítható célokat kitűzni maga elé, és fogadja el, hogy az apró eredmények is a tökéletességhez vezetnek.

Reméljük, hogy tippjeink segítenek megbirkózni az év végi szorongással, és megakadályozni, hogy kicsússzon kezéből az irányítás. Arra azonban szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ne csak az év utolsó napjaiban legyen fontos a mentális egészsége, de tegye ezt 365 napon keresztül. 

A Manna csepp jóvoltából biztos lehet benne, hogy kezében tudja tartani a mindennapjait.

Tekintse meg, hogy a virágesszenciák erejét tartalmazó Manna csepp hogyan tudja Önt erősíteni és támogatni, hogy legyen ereje megvalósítani a kitűzött célokat. Ne csak az év végén, de az év minden egyes napján.