Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Van valami nyugtalanító az augusztusban. Sok ember számára ez a hónap a levertség, a szomorúság érzését kelti. Egyesek számára ez abból fakad, hogy ráébrednek, vége van a nyárnak, az év nagy része már mögöttünk van. A nappalok egyre rövidülnek, és az ősz a láthatáron. Rád tört az augusztusi szomorúság? Nem vagy egyedül. Most megmutatjuk, hogy mi lehet a probléma forrása.

Kaotikus napirend 

Ez különösen igaz azokra a szülőkre, akik megpróbálják megtervezni a gyerekek szünidei tevékenységét, míg az iskola közeledtével igyekeznek felkészülni egy új napirendre. 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Elönt a nosztalgia

Az augusztus sok felnőttet emlékeztet arra, hogy a nyár már nem a gondtalan szünidőről szól. Sokan visszagondolnak arra, hogy gyerekként mit csináltak, miközben felnőttként már nem tehetik meg. 

Megváltoznak a szokásaid

Nyáron később maradsz fent, hétköznap többet jársz ki, lehet, hogy az étkezési szokásaid sem a legideálisabbak, ami miatt fáradtabb vagy, de dolgozni ugyanúgy menni kell. Ez a nyári menetrend megviseli a tested.

Kimerít a meleg

A meleg és a magas  páratartalom fiziológiailag kimerítő tud lenni, melynek oka, lelassítja az anyagcserénket, ami megzavarhatja fizikális állapotunkat. 

Egyedül érzed magad

Talán úgy tűnik, hogy körülötted mindenki jól érzi magát, vagy nyaralni indul, miközben te egy üres irodában ülsz. A megoldás, hogy nem kell egyedül lenni és gondolkodni a problémákon. 

 

Érzed, hogy múlik az idő

Amikor eljön az augusztus, felteheted magadnak a kérdést: Mindjárt vége a nyárnak, hová tűnt? Szomorú a szezon vége, plusz az időkényszer – 

Fordított szezonális affektív zavar (Seasonal Affective Disorder – SAD) 

Az augusztusi depresszióban, vagy a fordított szezonális affektív zavarban szenvedők hasonló tüneteket tapasztalnak, mint a téli vagy súlyos depresszióban szenvedők, például elvesztik érdeklődésüket a szórakoztató tevékenységek iránt, depressziósnak, reménytelennek vagy értéktelennek érzik magukat, és nehezen tudnak koncentrálni. Egyéb gyakoribb SAD-tünetek még az étvágytalanság és fogyás, álmatlanság, nyugtalanság.

 

Hogyan lehet kezelni?

 

Vigyázz a testedre: 

A fizikális állapotod óriási hatással van érzelmi egészségedre. Ha ideges vagy, korlátozd az alkoholfogyasztást és a gyorsételeket, aludj eleget és mozogj.

 

Végezz szórakoztató tevékenységet: 

Amit nem tehetsz meg, hogy hagyod, hogy a szomorúság elszigeteljen. Használd ki a nyár utolsó sugarait és menj strandolni, vagy hűsölni egy moziba. Töltsd az időd olyan dolgokkal, amelyek általában jóleső érzéssel töltenek el. 

 

Ne befolyásoljon a közösségi média: 

Emlékeztesd magad arra, hogy attól, hogy az ismerőseid megannyi nyaralás témájú fotót töltenek fel, még nem biztos, hogy jól is érzik magukat. 

 

Szeretnél tenni valamit a szorongás érzésének enyhítésére? Érdemes tudatos stratégiát alkalmazni, hogy a szorongás messziről elkerüljön. Figyelj magadra, élvezd a nyarat, ami nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy egy kicsit jobban érezd magad. Gondolj arra, hogy ez nem a világ, csak a nyár vége. 

 

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, és tudod, hogy az emberek azon 1%-a közé tartozol, akik fordított szezonális affektív zavarban szenvednek, akkor időben kezd el alkalmazni a Manna cseppet. Biztos lehetsz abban, hogy segítségével feloldódnak a lelki blokkok, le tudod küzdeni a szorongás és a depresszió érzését, amitől könnyebbek lesznek a mindennapjaid. 

 

Nézd meg, hogy neked hogyan tud segíteni a Manna csepp, és rendeld meg mielőbb, hogy a nyár ne a depresszió érzésével érjen végett. 

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.