Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Az alvás mindennapi életünk egyik legfontosabb aspektusa, hiszen mindannyian tudjuk, egy kis változtatás az alvási ütemezésünkben hatással lehet fizikai és mentális egészségünkre. Ebben a korszakban, amikor ezer új technológiával bombáznak bennünket, nyilvánvalóvá vált, hogy a képernyők rabjaivá válunk. Legyen szó laptopról, mobilról vagy televízióról, folyamatosan használjuk őket a nap folyamán. Ezek az eszközök megzavarhatják vagy negatívan befolyásolhatják alvási szokásainkat. Az esti kék fényt kibocsátó eszközök megnehezítik az elalvást.

  Számos tanulmány kimutatta, hogy a lefekvés előtti képernyőn töltött idő megnövelheti az elalváshoz szükséges időt, csökkentheti az alvás minőségét és befolyásolhatja a következő napi koncentrációt. A kék fénynek való kitettség elnyomja a melatonin, az alvást kiváltó hormon termelődését, ami azonban segít lefekvés előtt ellazulni.

  Ezenkívül bizonyos típusú tartalmak erősebb hatással lehetnek az alvásra. Az izgalmas vagy erőszakos videojátékok növelik a pulzusszámot, megnehezítik az elalvást, és befolyásolják az alvás minőségét. 

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Néhány tipp a jobb alváshoz egy képernyőktől mérgezett világban 

   

  Az értesítések kikapcsolása vagy alvás üzemmód használata 

  Testreszabhatod digitális eszközödet úgy, hogy bizonyos idő elteltével elnémítod az új üzeneteket és egyéb értesítéseket. Vagy a jobb kikapcsolódás érdekében egyszerűen kapcsold be alvó üzemmódot, ahol korlátozva lesz a nem fontos értesítések fogadása.

   

  Alkalmazz következetes relaxációs rutint

  A megfelelő mennyiségű pihenést biztosító rendszeres lefekvés elengedhetetlen az egészséges alváshoz. A lefekvés előtti óra pihentető tevékenységekből álljon, amelyek nem tartalmaznak képernyős eszközöket. Helyette legyen egy kellemes fürdőzés, meditálás vagy jógázás, hogy pihentetőbbé tedd az alvást. 

   

  Az elektronikus eszközök használatának csökkentése

  Az elektronikus eszközök napközbeni hosszú távú használata az alvást is negatívan befolyásolhatja. A gyakori hatások közé tartozik a rövidebb alvásidő, a hosszabb elalvási idő és a nagyobb alváshiány. Tervezd meg a napodat, és ennek megfelelően ütemezd az eszközhasználatot, hogy ne töltsd a napod nagy részét elektronikus eszköz társaságában. 

   

  Következetes alvási ütemezés betartása 

  Az elalvás és az ébredés meghatározott időpontjának betartása segít a lefekvés előtti rutin következetes megőrzésében. Egy közelmúltbeli tanulmány azt mutatja, hogy azok az egyének, akik betartották az alvási ütemtervet, és csökkentették az esti kék fénynek való kitettségüket, gyorsabban aludtak el, és jobb alvásminőségről számoltak be.

   

  A hálószoba legyen képernyőmentes zóna

  Míg sokan szívesebben tartják a tévét a hálószobájukban, a lefekvés előtti tévénézés általában nem ajánlott, mivel negatív hatással lehet az alvásra. Javasoljuk, hogy a frissítő alvás érdekében távolítsd el az összes elektronikus eszközt a hálószobából.

   

  A technológia alvásra gyakorolt ​​hatásának felismerése és kezelése kulcsfontosságú a mentális jólét előmozdítása szempontjából. Ahogy életünk egyre inkább összefonódik a digitális eszközökkel, az alvási szokások lehetséges zavarainak felismerése döntő lépés az átfogó mentális egészség felé. A gyakorlati stratégiák megvalósítása, mint például a technológiamentes lefekvés előtti rutin és az alvást elősegítő környezet kialakítása jelentősen hozzájárulhat az alvás minőségéhez.

  A pihenés előtérbe helyezése nemcsak a kognitív funkciókat és az érzelmi rugalmasságot erősíti, hanem az általános mentális egészség alapelemeként is szolgál. Alvásunk védelme szerves részét képezi a szellemi jólét ápolása és fenntartása iránti szélesebb körű elkötelezettségnek a fejlődő technológiai tájak mellett.

   

  Nézd meg, hogy a Manna csepp hogyan tud hozzájárulni mentális egészségedhez, érzelmi rugalmasságodhoz. Mindezek megléte ugyanúgy hozzájárul a jobb pihenéshez és a kiegyensúlyozott mindennapokhoz. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.