Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Az élet manapság stresszes. Ki ne érezte volna magát stresszesnek a munkája, egy iskolai teljesítmény, egy traumatikus esemény, egy természeti katasztrófa vagy egy jelentős életváltozás miatt? A stressz kezelése elengedhetetlen eleme az egészséges életmód fenntartásának. A kezelés megtanulása nagyban hozzájárulhat mentális és fizikai jólétünk javításához, valamint a stressz vagy a szorongás okozta egészséggel kapcsolatos problémák minimalizálásához.

Mi a stressz?

Nagyon fontos, hogy felismerjük, hogyan néz ki a stressz, és lépéseket tegyünk az ellenálló képesség kialakítása érdekében. Először is el kell döntenie, hogy stresszt vagy szorongást érez. A stressz egy külső okra adott fizikai vagy mentális válasz, például sok munka vagy betegség. A stresszor lehet egyszeri vagy rövid távú előfordulás, vagy hosszú időn keresztül ismétlődően is előfordulhat. Mindez kimerítheti, idegessé teheti, ami káros az egészségére, és mindez szorongásban, zavartságban, gyenge koncentrációban és csökkent teljesítményben nyilvánul meg.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A stressz akkor válik problémává, amikor átveszi az uralmat az életén. A stressz tünetei a következők lehetnek:

  • Kimerültség és alvási nehézségek.
  • Gyomorpanaszok, fejfájás.
  • Ingerlékenység és fokozott reakciók.
  • Nyugtalanság és fókuszálási nehézségek.
  • Legyengült immunrendszer.

A szorongás ezzel szemben az, ahogyan a test reagál a stresszre. A szorongás normális lehet, például nyilvános beszéd vagy vizsga során. Ha a szorongás elkezdi zavarni az életét, az ugyanúgy hatással lehet az egészségére, mint a stressz. Az alvási nehézségek mellett problémák léphetnek fel az immunrendszerében, az emésztőrendszerében, de kockázatot jelent a szív- és érrendszeri megbetegedésekre is. Ezenkívül nagyobb az esélye egy mentális betegség, például szorongásos zavar vagy depresszió kialakulásának.

Megküzdés a stresszel és a szorongással

Annak megtanulása, hogy mi okozza vagy váltja ki a stresszt vagy a szorongást eldöntheti, hogy mely kezelési technikák a legmegfelelőbbek a csökkentésére. Íme néhány tipp:

Szüntesse meg a stresszforrást, ahol csak tudja – remek alkalom, hogy megtanuljon „nem”-et mondani. Kerülje el azokat az embereket, akik miatt stresszes, és szűkítse le a tennivalók listáját. Ha megtanul hatékonyabban gazdálkodni az idővel, a stressz-szintje is csökkenni fog.

Fogadja el, hogy vannak olyan események, amelyeket nem tud irányítani – sok olyan dolog van az életben, amely rajtunk kívül áll. Ahelyett, hogy azon stresszelne, amit nem tud irányítani, összpontosítson arra, amit irányíthat. 

Gondoljon pozitív dolgokra – A negatív gondolatok negatív viselkedéshez vezetnek, miközben az optimista és pozitív hozzáállás segít ellensúlyozni a nehéz helyzeteket. Mindig próbáljon pozitívan gondolkodni, minden helyzetnek a jó oldalát keresve. Gondoljon olyan dologra, amit értékel az életben, beleértve a saját pozitív tulajdonságait is.

Vegyen fel relaxációs technikákat a mindennapi rutinjába – A relaxáció elősegíti az általános egészségi állapotot, és lehetőséget ad arra, hogy eltávolodjon eseményektől és kitisztítsa a fejét. 

Maradjon egészséges és fitt – A kiegyensúlyozott étrend és az aktív élet biztosítja, hogy szervezete felkészült legyen a stressz elleni küzdelemben. Az edzés ellazítja a testet és az elmét, miközben javítja a hangulatot. Valójában a testmozgás bizonyítottan kulcsszerepet játszik a stressz hatásainak megelőzésében és csökkentésében.

Pihenjen eleget – Az elegendő pihenés létfontosságú. A jó éjszakai alvás időt ad szervezetének, hogy felépüljön a stresszes események után, és felkészüljön az új kihívásokra.

A következő lépés 

Sajnos nem élünk tökéletes világban, ahol lehetőség lenne teljesen stresszmentesen élni, de megtanulhatjuk a stressz-szint csökkentésének módját, hogy arra tudjunk összpontosítani, ami igazán fontos számunkra.  

A Manna csepp az igazi megoldás, mert a virágesszenciák erejének köszönhetően feloldja a lelki blokkokat, hogy Ön könnyen vegye a mentális akadályokat. Fogyassza minden nap, hogy könnyedén le tudja küzdeni a stresszes életből fakadó nehézségeket. 

Ne várjon sokáig! Most olvasson tovább és nézze meg, hogy hogyan tud segíteni Önnek is a Manna csepp