Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Mindannyian képesek vagyunk rugalmasak lenni, de ismernünk kell és fejlesztenünk kell azokat a készségeket, amelyek növelik ezt. Az ellenálló képesség, vagy reziliencia az a képességünk, hogy ellenálljunk az élet kihívásainak, és talpra álljunk. A reziliencia nem egy rögzített tulajdonság, amivel rendelkezel vagy nem. 

  Tisztában kell lenni azzal, hogy ez olyasvalami, amin dolgozni és fejleszteni kell, de vannak bizonyos készségek, amelyek fejlesztése segíthet megbirkózni az élet számtalan kihívásával: 

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.
  • a rugalmasság segít a kreatív problémamegoldásban, 
  • az újrakeretezésben, 
  • a másokkal való kapcsolatteremtésben, 
  • a segítségkérésben 
  • és a visszatérésben.

  Az alábbiakban 9 olyan képességet osztunk meg, amelyek ellenállóvá tesznek bennünket, és bemutatjuk, hogy hogyan tudjuk fejleszteni ezen képességeinket. 

  • Nyugalom

  Egy elakadt lift, defektes gumi, elveszett pénztárca, az élet számtalan olyan forgatókönyvet kínál, amelyek kibillentik egyensúlyunkat. Ezek a helyzetek (különösen a zavaró helyzetek) gondolkodási mintáinkat racionálisról reaktívra változtathatják.

  Annak érdekében, hogy ellenállóbb légy, állj meg, ismerd fel a helyzetet, és szánj egy percet arra, hogy átgondold, hogyan lehet reagálni. Válassz olyan megoldásokat, amelyek képviselik és védik érdekeidet. 

  • Türelem

  A türelem a rugalmasság jelzője, ugyanakkor a hallgatás próbára is teszi türelmünket, különösen akkor, ha a másik személy olyasmit oszt meg, amit nem akarunk hallani. 

  Ha teljes figyelmünket szenteljük másoknak, amikor beszélnek, késleltetjük az ítélkezést, és hagyjuk, hogy mások zavartalanul fejezzék ki gondolataikat, jobb hallgatóság leszünk, ami által ellenállóbbá is válunk.

  • Optimizmus

  Az optimisták boldogabbak, egészségesebbek, sőt tovább is élnek. Bár sokkal  könnyebb optimistának érezni magad egy olyan napon, amikor a világ a te oldaladon áll, de ugyanolyan fontos, hogy pozitív maradj a sötétebb napokon is. 

  Annak érdekében, hogy a nehéz időkben is lásd a fényt, emlékezz a boldog pillanatokra, az emberekre, akik támogatnak téged, az erősségeidre, a célodra és miben hiszel. A remény részben veleszületett, de nagymértékben választás kérdése.

  • Hála

  A hála olyan, mint a pizza feltét. Nincs rá szükségünk, de jelenléte sokkal élvezetesebbé teszi az élményt. A hála erősíti kapcsolatainkat és általános jólétünket.

  A hálát gyakorolnod kell a nagy és a kis pillanatokban is, hogy megízleld a sikereidet, és megtaláld a rendkívüli dolgokat a hétköznapokon belül. Légy hálás valami egyszerű dologért, például egy mély lélegzetért, egy pohár vízért, egy kreatív meglátásért, egy mosolyért, egy ölelésért vagy valamiért, ami időben érkezik.

  • Elfogadás

  A legtöbben szeretjük az irányítást, de az élet nagy része kívül esik az irányításunkon. El kell fogadni a bizonytalanság valóságát, ami viszont növelni fogja az ellenállóképességet. 

  A bizonytalanság befogadása azt jelenti, hogy kreatívan foglalkozunk az ismeretlennel. Tedd ezt úgy, hogy légy nyitott és elfogadod azt, ami az utadba kerül. Igent mondasz az életre, a jóra, de ugyanígy a kellemetlenre is.

  • Kedvesség

  Úgy döntünk, hogy kedvesek vagyunk, de ehhez jelentős akaraterő kell. A testi betegségek, a félelem, a veszteségek, a bizonytalanság kimerítő, és csökkenti azon képességünket, hogy kedvesen viselkedjünk másokkal és önmagunkkal szemben. Ha azonban nem bánunk egymással kedvesen, az a megküzdés, a gyógyulás és a problémamegoldás útjában áll.

  Vállald fel, hogy kedves vagy másokkal és magaddal, még akkor is, ha ez több erőfeszítést igényel. Ahhoz, hogy a nehéz időkben kedves maradj, kezdetben szükség lehet egy kis erőfeszítésre, de végül könnyebb lesz.

  • Céltudatosság

  Célunk felismerése segít összpontosítani az energiánkat, fenntartja az elköteleződést, megkönnyíti a reménykedést, bátorsággal tölt el, és megerősíti a rugalmasságot. 

  Gondolkodj el azon, hogy felismerd, mi ad életet és célt. Lehet ez egy nagy dolog, de lehet, hogy sok apróság is. Tudni fogod, hogy rátaláltál, ha megmosolyogtat és bátorsággal tölt el.

  • Megbocsátás

  Nem számít, milyen csodálatosak a barátaid, szeretteid és kollégáid, mindig lesznek félreértések és okoznak csalódást. Választhatsz, hogy felfedezed az ebből eredő fájdalmat, vagy gyógyulást keresel. A megbocsátás csökkenti a sérelmek terhét, ami felszabadítja az agyát, hogy azokra a dolgokra tudj összpontosítani, amelyek értelmessé teszik az életet és örömet okoznak.

  Ahhoz, hogy ellenálló legyél, vedd vissza az erőt attól a személytől, aki megbántott azzal, hogy elengeded a haragot, és fordítsd energiádat inkább olyan cselekedetekre, amelyekkel meg tudod valósítani céljaidat.

  • Kapcsolatok

  A magány nem azt jelenti, hogy nincsenek körülöttünk emberek,mert magányosnak érezhetjük magunkat egy száz fős társaságban is. A magány a másokkal való valódi kapcsolat hiánya, ami káros az elménkre és a testünkre.

  Alakíts ki ellenálló képességet azáltal, hogy erős kapcsolatokat ápolsz legalább néhány emberrel. Segítenek táplálni a reményt és a bátorságot, javíthatják a fizikai egészséget és egyben hosszabb életet is nyújtanak. 

  A Manna csepp a segítségedre lehet, ha a rugalmasság megszerzése a cél. Alkalmazásával könnyebben át tudod vészelni a stresszes helyzeteket, segít a szorongás leküzdésében és a fojtogató helyzetek megoldásában.

  Próbáld ki a Manna cseppet, és győződj meg róla te is, és segítségével küzdd le a mentális akadályokat. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.