Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

A stressz mindannyiunk életében jelen van. Nap mint nap elfáraszt, elgyengít, ingerlékennyé tesz minket, csökkenti a teljesítményünket, ha pedig hosszabb ideje áll fenn, biztosan megbetegít minket.

A legtöbben természetesnek vesszük, hozzászoktunk és elfogadjuk a sorsunkat. Pedig számtalan módszer van, amivel a stressz káros hatásait csökkenthetjük. Mutatunk is mindjárt egy tucatot:

1. Ossza be okosan az idejét!

A könnyen alakítható mindennapi szokások segítenek a stressz csökkentésében azáltal, hogy kiszámíthatóbbá teszik a napunkat. Emlékezzünk, hogy a napi ütemtervnek nem muszáj túlzottan merevnek lennie! Ne tervezze meg előre az év minden egyes napját! Amennyiben túlzottan előre tervez merevvé és rugalmatlanná tehet, felesleges terheket helyezhet ránk! 

2. Készüljön előre a következő napra!

Minden este szánjon 10 percet arra, hogy felkészüljön a következő napra! Írjon listát arról, hogy mit szeretne majd másnap enni és készítse el előre az ebédet, hogy ne kelljen majd akkor kapkodnia vele! Válassza ki és készítse elő az öltözéket és cipőt, amit majd viselni szeretne!

Szervezzen meg előre találkozókat olyan barátokkal, akik pozitívan hatnak Rád!

3. Élvezze az apró dolgokat is!

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Lassítson! Élvezze a pillanatot, amit éppen megél! Koncentráljon a mindennapi teendők részleteire is!

4. Mozogjon gyakran!

A rendszeres testmozgás csökkenti a stresszt és egészségesebbé tesz. A rövidebb gyakorlatok (pl. nyújtás munka közben) hasznosak, még akkor is, ha nincs idő hosszabb edzésre. Egy tíz perces nyugtató séta stresszoldás tekintetében annyira hasznos tud lenni, mint egy 45 perces komoly edzés.

5. Nevessen gyakran!

A nevetés… Endorfinokat bocsát ki, amik javítják a kedélyt és növelik az immunrendszer védelmét. Csökkenti a stresszhormonok, mint a kortizol és az epinephrine szintjét. Segít a fizikai fájdalom kezelésében.

6. Élvezze a természetet

A szabadban töltött idő természetes antidepresszánsként is hat. A természetes illatok és látványok nyugtató hatással vannak idegeinkre.

Élje ki a kreativitását!

Azt mondják az élet sokkal inkább dallam, mint matematikai képlet. Szakítson időt a zenére, művészetekre és táncra! Ha ki tudjuk élni a krteativitásunkat az hihetetlenül képes feltölteni minket.

8. Lélegezzen mélyeket!

Amikor ideges, üljön le és öt percen keresztül lélegezzen lassan és mélyeket. A lassú lélegzetvételek csökkentik a stresszhormonok számát, a pulzusszámot és a vérnyomást.

9. Meditáljon naponta!

A meditáció egyszerű dolog, rengetegen csinálják. Nem szükséges konkrét módszereket megtanulni – találja meg a saját módszerét, amivel kitisztíthatja a fejét, legyen az egy forró fürdő, elmélkedés törökülésben, vagy lágy zene.

9. Írjon listát azokról a dolgokról, amik örömet okoznak!

A naplóírás segít az önismeret fejlesztésében és a gondolatok rendezésében. Jegyezze fel a pozitív helyzeteket, sikereket és eredményeket! Mondja ki hangosan azokat a dolgokat, amiért hálás.

11. Figyeljen az alvásra! Aludjon jól!

Fontos, hogy szervezet annyi pihenéshez jusson, amennyire szüksége van. Tegye le a telefont legalább 1 órával lefekvés előtt, és rendezze a gondolataidat alvás előtt, hogy nyugodt álmai legyenek!

12. Ha pedig szeretne egy olyan megoldást, amely energiát és támogatást ad a mindennapok küzdelmeihez, csökkenti a stressz negatív hatásait, oldja a szorongást és a depressziót, segít feldolgozni a lelki sérüléseket, és mindössze naponta egy percet kell rászánnia, akkor RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST!