Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Vége a nyári szünetnek, kezdődik az iskola, ami már önmagában sem a legjobb hír. Minden gyerek és tinédzser időnként stresszesnek érzi magát, ami normális válasz a változásokra és kihívásokra. Az élet tele van ezekkel – még gyermekkorban is, amit akkor éreznek, amikor valamire fel kell készülniük, alkalmazkodniuk kell, vagy védekezniük kell valamivel szemben. Nem kérdés, hogy segítségre nekik is ugyanúgy szükségük van. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan tudsz segíteni gyermekednek.  

Mikor lehet hasznos a stressz?

Kis mennyiségben, és ha a gyerekek megfelelő támogatást kapnak, a stressz pozitív lökést jelenthet a számukra. Segíthet a gyerekeknek megbirkózni a kihívásokkal. Segíthet nekik a célok elérésében, az erőfeszítéseik összpontosításában és a határidők betartásában. Ez a fajta pozitív stressz lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy építsék belső erősségeiket és készségeiket, amelyeket rugalmasságnak neveznek.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Mikor lehet káros a stressz?

A túl intenzív, súlyos, hosszan tartó vagy hirtelen jelentkező stressz tönkretehetik a gyermek megküzdési képességét. Ártalmas lehet, ha a gyerekek nem tudnak megpihenni a stressztől, vagy ha hiányzik belőlük a szükséges támogatás vagy megküzdési készség. A túl sok stressz idővel hatással lehet a gyerekek mentális és fizikai egészségére. Szülőként sem tudod megakadályozni, hogy gyermekeid stresszt érezzenek, de tudsz segíteni, hogy hogyan tudnak megbirkózni vele: 

  • Segíts nekik, hogy hogyan tudják a stresszt pozitív a célok elérésére használni. 
  • Biztosítsd extra támogatásodról és teremts stabil hátteret, amikor stresszes életesemények érik. 
  • Védd meg őket a túl sok stressz káros hatásaitól, mint pl. krónikus stressz és traumás stressz.

 

Mi az életesemény-stressz?

Nehéz életesemények

Sok gyerek és tinédzser nehéz életeseményekkel vagy nehézségekkel néz szembe. Vannak, akik megbetegednek, vagy kórházi ápolásra szorulnak. Vannak, akiknek a szülei elváltak. Vannak, akik egy szeretett személy halálával néznek szembe, új környékre költöznek, vagy új iskolát kezdenek. Ezen életesemények bármelyike ​​stresszt okozhat.

 

A szülők ilyenkor extra támogatást és stabilitást nyújthatnak. Hallgasd meg és beszélj gyermekeddel. Segíts nekik, hogy biztonságban érezzék magukat és szeressék őket. Ha lehetséges, tudasd velük, mire számíthat. Beszéljétek meg, mi fog történni, mit tehetnek a megbirkózás érdekében. Állítson be egyszerű rutinokat, hogy segítsen nekik nyugodtnak érezni magukat.

 

Jó életesemények

Még az általunk jónak tartott életesemények is stresszesek lehetnek. Egy nagy születésnap, a tanév első napja, az érettségi, az ünnepek vagy az utazás stresszre késztetheti a gyerekeket és a tizenéveseket.

 

A szülők segíthetnek felkészülni az előttünk álló eseményekre. Beszéld meg velük a helyzetet, a pozitív részekre összpontosítva, ha lehetséges, engedj beleszólást a gyerekeknek a tervekbe. Hallgasd meg mit gondolnak és hogyan éreznek. 

 

Mi a krónikus stressz?

Ha a nehéz életesemények néhány hétnél tovább tartó stresszhez vezetnek, azt krónikus stressznek nevezzük. A krónikus stressz nehezíti a gyerekeket, ha nincs lehetőség a kiszakadásra, vagy ha nem rendelkeznek a szükséges támogatással, megküzdési készségekkel a stressz ellensúlyozására.

 

Amit a szülők tehetnek:

  • Segíts, hogy biztonságban érezzék magukat, kapjanak elegendő szeretetet és gondoskodást. Ez a legjobb módja a stressz ellensúlyozásának. A közelség érzése és tudata, hogy szereted és elfogadod őket. Gondoskodj rutinokról, például azonos lefekvés időről, közös étkezésről vagy iskola utáni közös programról. A rutinok tudatják a gyerekekkel, hogy vannak dolgok, amelyekre számíthatnak.
  • Tanítsd meg a megküzdési készségeket. A gyerekek jobban érzik magukat, ha tudják, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket maguk is tehetnek a stressz ellensúlyozására. A gyerekek minden korosztálytól tanulhatnak és gyakorolhatnak nyugodt légzést és meditációt.
  • Segíts nekik, hogy kipihenjék a stresszt. Szánjon időt játékra, rajzolásra vagy festésre, töltsön időt a természetben, olvasson könyvet, játsszon egy hangszeren, legyen barátaival és családjával. Ezek a tevékenységek nem csak szórakoztatóak, de segítenek a gyerekeknek és a tizenéveseknek pozitív érzelmeket érezni, amelyek ellensúlyozzák a stresszt.

 

Mi a traumás stressz?

Ez az a stressz, amely súlyos, intenzív vagy hirtelen bekövetkező traumás eseményekkel jár. A traumák, például súlyos balesetek vagy sérülések, bántalmazás vagy erőszak idézhetik elő. 

Amit a szülők tehetnek:

  • Adj extra támogatást és törődést. Legyél ott, hallgasd meg és beszélj velük. Tudasd a gyerekekkel, hogy biztonságban vannak. Fogadd el az érzéseiket, és tudasd velük, hogy idővel jobban érzik magukat.
  • Töltsetek együtt pozitív időt. Bátorítsd őket olyan tevékenységekre, amelyeket élveznek. Ezek lehetnek olyan dolgok, amelyeket együtt csinálhattok, vagy olyan, amit a tinédzser önállóan csinál, például a zene, a természet vagy a művészet élvezete. Ezek a dolgok pozitív érzelmeket váltanak ki, amelyek ellensúlyozhatják a traumából származó stressz egy részét.
  • Adj esélyt a gyerekeknek és a tizenéveseknek, hogy kiaknázzák erősségeiket a mindennapi életben. A trauma és a stressz sebezhetővé, szorongóvá vagy bizonytalanná teheti őket. Ha tudják, mire képesek és kik ők, az segíthet a gyerekeknek és a tizenéveseknek erősnek és magabiztosnak érezni magukat.

 

Van az amikor úgy érzed elakadtál, nem megy, és nem tudsz többet segíteni. Ilyenkor sem szabad feladni a gyermeked és magad miatt sem. Ám ekkor, és ha plusz támogatásra van szükség, érdemes segítséget kérni. 

A Manna csepp természetes összetevőkből, a virágesszenciák erejével feloldja a lelki blokkokat, segíti a traumás sebek gyógyulását és növeli az ellenállóképességet a stresszel szemben. Jó hír, hogy gyermekeknek is adható, így ha azt látod, hogy már előre szorong az iskolától, vagy alapvetően minden megmérettetést a szívére vesz, segíts neki a Manna csepp napi alkalmazásával.

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.