Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Édesanya. A család szelíd, mégis erős hátországa. Fáradhatatlan, önzetlen szeretetével enyhíteni képes minden lelki és fizikai fájdalmat. Megannyi szerep, megannyi feladat, melyekben minden anya a lehető legjobbat szeretné nyújtani. De honnan az erő mindehhez? Mi történik, ha túl sok a terhelés? Mi segíthet fenntartani az édesanyák kiegyensúlyozottságát, testi jóllétét és lelki nyugalmát? Legújabb blogcikkünkben ehhez nyújtunk segítséget.

KJellemzően az édesanyák tartják fejben a család ügyes-bajos dolgait: a számtalan határidőt, az iskolai és óvodai teendőket, eseményeket, elintéznivalókat. Gondoskodnak a háztartásról, a főzésről, az otthon melegéről, szerveznek, megoldanak, kezelik a konfliktushelyzeteket, betöltik a családi villámhárító szerepet. Sok édesanya kereső tevékenységet is folytat vagy képzi magát, a munka-háztartás-család érzékeny tengelyén egyensúlyozva. A társadalmi elvárások nyomását, háttérbe szorított életcélokat pedig még nem is említettük. 

Mindezt szünet nélkül menedzselni nem kis teljesítmény, és rengeteg energiát felemészt. A mindennapok sűrű rutinjában az édesanyák túlterheltté válhatnak.

Az érzelmi túlterheltség

Családanyaként hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani saját igényeinket, nem merünk teljes nyugalommal hátradőlni, és folyamatos készenléti állapotban vagyunk. Ismerős?

A gyermeknevelésben gyakran az édesanyákra hárul a szigorúság kényszere, mely bűntudatot szülhet. Amúgy sem ritka jelenség az édesanyák szüntelen lelkiismeret-furdalása, önostorozása. Elég jó vagyok? Mindenben maradéktalanul megfelelek? Megérdemlem a kikapcsolódást? Töltekezés hiányában eleinte állandó türelmetlenség és fokozott fáradtság, hosszabb távon pedig kiégés, szorongás, alvászavarok, depresszió, vagy krónikus kimerültség jelentkezhet. Felléphet az ún. kiégési szindróma, amely a hosszútávú fokozott érzelmi megterhelés és kedvezőtlen stresszhatások következtében létrejövő fizikai-érzelmi-mentális kimerülés. A magány, a meg nem értettség érzése és a kialvatlanság tovább súlyosbíthatják a terhelést.

A szokásokat továbbadjuk

Ugye nem ezt a mintát szeretnénk továbbadni? A kimerültséggel és társállapotaival járó feszültséget, lelkiállapotot gyermekeink átveszik, és akár hasonló pszichoszomatikus tünetekkel tükrözik vissza. Emlékezzünk vissza saját gyerekkorunkra! Számított nekünk, hogy makulátlan volt-e a szőnyeg, vagy katonás rend volt-e a ruhásszekrényben? Természetesen nem. Gyermekeink jövőbeli jólléte érdekében igen lényeges, hogy példánkkal mit tanítunk nekik: ha hátrasoroljuk magunkat, azt tanulják meg, ha azonban megadjuk önmagunknak a gondoskodást, akkor az lesz számukra is természetes. Saját életmódunkkal, belső erőnk megőrzésével édesanyaként felvértezhetjük őket az élet kihívásaival szemben, és számukra már magától értetődő lehet a kiegyensúlyozott, derűs lelkiállapot megőrzése. 

Hogyan lehetne könnyebb?

A megfelelő időbeosztás és a segítségkérés nem ciki és nem kudarc. Váljon természetessé az együttműködés, a prioritások felállítása, a családtagok bevonása a családdal kapcsolatos feladatokba! 

A családtagok, nőtársak egymásnak adható legnagyobb ajándéka, ha biztatásukkal, figyelő jelenlétükkel megerősítést adnak és biztosítanak minket arról, hogy mi megtesszük, amit csak tudunk, és az pont elég. Létfontosságú a valódi kikapcsolódás, „az énidő” ahhoz, hogy az anyuka időről időre nyugodt lélekkel megpihenhessen, kimondatlan elvárások és készenlét nélkül. Ehhez a körülötte élők megbízható, aktív támogatására van szükség. 

Nem kell egyedül megküzdeni a nehézségekkel! Rengeteg sorstárs vesz minket körül, csakhogy ők sem kommunikálják nehézségeiket, hiszen az „nem trendi”. Keressünk sorstársakat, kérdezzünk, beszélgessünk! Nem vagyunk egyedül!

A sport, a testmozgás testet és lelket is erősítő, frissítő hatásai jól ismertek. Az edzés koncentrációt igényel, ezáltal igazi kikapcsolódást, mentális „újraindítást” biztosít. A meditációk segítségével az elme zaját elcsendesíthetjük, így visszatalálunk középpontunkhoz, meghalljuk belső hangunkat, ez pedig segít jobb prioritásokat felállítani. A hála a legerősebb pozitív energia. Találjunk minden nap valamit, amiért hálásak lehetünk! 

Természetes segítség és megelőzés

A lélek harmonizálására ma már számtalan orvosi vagy energetikai iránymutatást, gyógymódot választhatunk. Ne várjuk meg, míg nagy a baj! Ha lélekben, mentálisan rendeződünk, ha magunkat gyógyítjuk, azzal a családot gyógyítjuk!

Ha megadjuk önmagunknak a megérdemelt odafigyelést, gyermekünk számára is biztosíthatjuk a figyelő jelenlétet, türelmet, megőrizhetjük stressztűrő- és problémamegoldó-képességünket.

A fenti folyamat megtámogatására, a szellemi és lelki egyensúly fenntartására mi a Manna cseppet ajánljuk, mellyel felvértezhetjük magunkat a tartós stressz hatásai, az érzelmi szélsőségek és a kimerültség ellen. A csepp virágesszenciákat és gyógynövényeket tartalmaz, ezért gyermekeink is bátran fogyaszthatják, így a Manna csepp komplexen támogatja az egész család testi-lelki harmóniáját

KATTINTSON A GOMBRA ÉS RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST!