Szorongás széles körben elterjedt állapot, amely világszerte emberek millióit érinti. A tünetek eltérőek, és néhány ember csak időnként tapasztalja őket. Azonban valaki, aki tüneteket tapasztal a 6 hónap vagy hosszabb ideig generalizált szorongásos zavarban (GAD) szenvedhet. A zöldségekben, gyümölcsökben és más egészséges ételekben gazdag, tápanyagban gazdag étrend követése segíthet a szorongásos tünetek kezelésében.
1. Zsíros hal
A zsíros halaknak, mint a lazac, a makréla, a szardínia, a pisztráng és a hering magas az Omega 3 tartalma, ami zsírsavak egy olyan fajtája, amelyek szoros kapcsolatban állnak a kognitív funkciókkal és mentális egészséggel.
A lazac és a szardínia is azon kevés élelmiszerek közé tartozik, amelyek tartalmaznak D vitamint. A kutatók egyre inkább összefüggésbe hozzák a D-vitamin hiányát olyan hangulati rendellenességekkel, mint a szorongás. A vér alacsony D-vitamin szintje depresszióra és szorongásra utal, így a D-vitamin-hiányban szenvedőknek fontolóra kell venniük a nagy dózisú étrend-kiegészítők szedését, a halak fogyasztásán túl.
A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen!
Hogyan segít a Manna csepp?
Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!
Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!
2. Tojás
A tojás amellett, hogy D-vitaminban gazdag, kiváló fehérjeforrás is. Teljes értékű fehérjék, vagyis tartalmazzák az összes esszenciális aminosavak a szervezetnek szüksége van a növekedéshez és fejlődéshez.
A tojás is tartalmaz triptofánt, amely segít létrehozni szerotonin. A szerotonin egy kémiai neurotranszmitter, amely az agyban, a belekben és a vérlemezkékben található, és segít szabályozni a hangulatot, az alvást, a memóriát és a viselkedést, nem mellékesen pedig javítja az agyműködést és enyhíti a szorongást.
3. Tökmag
Tökmag kiváló forrása a káliumnak, ami segít szabályozni az elektrolit egyensúlyt és kezelni vérnyomást. Káliumban gazdag ételek fogyasztása segíthet csökkenteni a feszültség és a szorongás tüneteit. Tökmag remek cink forrás is, ami alapvető az agy és az idegrendszer fejlődéséhez.
4. Étcsokoládé
Néhány kutatás megállapította, hogy az étcsokoládé és a kakaó javíthatja a hangulatot. A csokoládénak magas a triptofán tartalma, amelyet a szervezet hangulatjavító vegyületekké alakít, mint például a szerotonin az agyban. Hovatovább kiváló magnézium forrás.
5. Kurkuma
A kurkuma segíthet csökkenteni a szorongást azáltal, hogy csökkenti a gyulladást és az oxidatív stresszt, amelyek gyakran fokozódnak azoknál, akiknél hangulati rendellenességek, például szorongás és depresszió tapasztalható.
6. Kamilla
Sokan használják szerte a világon kamillát gyógynövényként, mert gyulladáscsökkentő, antibakteriális, antioxidáns és relaxáló tulajdonságokkal rendelkezik.
7. Joghurt
A joghurt olyan egészséges baktériumokat tartalmaz, mint Lactobacillus és Bifidobaktériumok, amelyek egyöntetűen pozitív hatással vannak az agy egészségére. Hogyan teszik ezt? A joghurt, a tejtermékek és fermentál élelmiszerek gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki a szervezetben, és bizonyosan a gyulladás részben felelős lehet a szorongásért, a stresszért és a depresszióért.
8. Zöld tea
A zöld tea theanin nevű aminosavat tartalmaz, ami szorongás- és nyugtató hatású, és fokozhatja a szerotonin és a dopamin termelődését.
9. Brazil dió
A brazil dió magas szelén tartalmú, ami javítja a hangulatot, csökkenti a gyulladást, aminek szintje gyakorta magasra, ha valaki olyan hangulati zavar küzd, mint például szorongásos.
Fent élelmiszerek mellett van még valami, amit érdemes naponta fogyasztani, ez pedig a Manna csepp. Segít a regenerálódásban, feltöltődésben és abban, hogy könnyebben vészeld át a napokat.
Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.