Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A mozgalmas ünnepi időszak után az újév kiváló alkalom lehet az újrakezdésre, és egy esély arra, hogy egészségesen kezdjük az évet. Lehet, hogy már van néhány ötleted az újévi fogadalmakra – azt tervezed, hogy csatlakozol egy edzőteremhez, több időt töltesz a családdal, új állást vagy karriert keresel, vagy csökkentheted az elfogyasztott gyorsételek mennyiségét. Lehetőleg olyan fogadalmak is kerüljenek a tarsolyodba, amik 2024-ben javítanak a mentális egészségeden.

  1. Csökkentsd az alkoholfogyasztást 

  Lehet, hogy az ünnepi szezonban a szokásosnál több alkoholt fogyasztottál, de tudd, hogy hihetetlenül káros mind a testi, mind a lelki egészségedre Köztudott, hogy az alkohol depresszáns, amely negatívan befolyásolhatja a hangulatot, lemerültséget és szorongást okozhat. Ezen kívül az alkohol, mint ahogy a kábítószerek is, káros függőség kialakulásához is vezethetnek. Ezért olyan fontos lépés az alkoholfogyasztás visszaszorítása (vagy teljesen abbahagyása) a mentális jólét javítása érdekében.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.
  1. Vigyázz magadra fizikailag, hogy jobban érezd magad lelkileg

  A fizikai egészség és mentális jólét összefügg, és mint ilyen, a pozitív változás pszichológiai előnyökkel is jár.

  Rendszeres testmozgás

  A testmozgás növeli az agy boldogság hormonját, az endorfint, ami javítja a hangulatot és a jó közérzetet. 

  Egyél egészségesen

  Fontos lenne a tudatos egészségesebb táplálkozás, már az ünnepek alatt is, de az új évben ez lehet az egyik fogadalom. Ha stresszesnek vagy kimerültnek érzed  magad, egyszerűbb a gyorsételért nyúlni, de segíthet enyhíteni ezeket a negatív érzéseket, ha egyszerűen jól eszel.

  Aludj sokat

  Mozgalmas modern életünkben nehéz lehet minden éjszaka megfelelő mennyiségű alvást biztosítani, különösen a több műszakban dolgozók vagy a kisgyermekesek számára. Az alvás azonban mind fizikailag, mind szellemileg segít felépülni, ami éberséget és pozitív hangulatot eredményez másnap.

  1. Szánj elegendő időt magadra

  Nagyon fontos az öngondoskodás gyakorlása a mentális egészséged javításának érdekében. Könnyű lehet más emberek szükségleteire összpontosítani az életedben a saját szükségleteid rovására, de ha csak egy kis időt szánsz magadra, meghozza az eredményét. 

  Fedezd fel azokat a helyeket, embereket és tevékenységeket, amelyek boldoggá tesznek és örömet okoznak az életedben. Próbáld meg ezek közül a lehető legtöbbet beépíteni a mindennapi életedbe.  

  Nagyon könnyű önkritikusnak és keménynek lennünk önmagunkkal szemben, ami negatív hatással lehet ellenálló képességünkre, önbecsülésünkre és jólétünkre. Próbáld meg újrafogalmazni a negatív gondolatokat, hogy azok hasznosak legyenek, és elősegítsék a pozitív mentális egészséget.

  1. Tedd félre a közösségi médiát

  Kétségtelen, hogy a közösségi média a világ nagy részét összekapcsolta, és nagyszerű módja a barátokkal és a családdal való kapcsolattartásnak. A növekvő használat mellett azonban a közösségi média negatív hatással lehet a mentális egészségre. Az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook és az Instagram, növelhetik a stressz-szintet, és káros hatással lehetnek a hangulatra, mivel arra ösztönöznek bennünket, hogy összehasonlítsuk életünket mások életével. 

   

  Annak érdekében, hogy pozitívan kezd az új évet, próbáld meg csökkenteni a közösségi felületeken való állandó bóklászást. A telefon állandó görgetése helyett tölts inkább valós időt a családdal és barátokkal. 

  Mindenre van megoldás

  Kezd az újévet új gondolatokkal, új tervekkel, amik a mentális egészséged javát szolgálják. Hidd el, nem fogod megbánni. A fogadalmad nulladik pontja legyen a Manna csepp, mellyel megteremtheted azt a lelki egyensúlyt, amivel le fogod tudni küzdeni az eléd gördülő akadályokat. Tedd meg a Manna cseppel az első lépéseket az egészséges és teljes életet megérdemlő élet felé.

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.