Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

“Idén végre lefogyok”. “Rendszeresen sportolni fogok”. “Odafigyelek arra, hogy elég időt töltsek a családommal”. Újévkor sokak fejében fogalmazódik meg egy vagy több ígéret a következő évre nézve. Ám a fogadalmak csupán 10-20%-át tartjuk be, a többi észrevétlenül kikopik az életünkből. Tegye a szívére a kezét: Ön hányat teljesített fogadalmai közül? Egyáltalán, emlékszik arra, hogy mit ígért meg önmagának? Emiatt szorongást érez? Ez természetes!

Az újévi fogadalmakról

 

A szilveszteri babonák közül az egyik legelterjedtebbek kétségtelenül az újévi fogadalmak. 

A fogadalmak középpontjában mindig a változás áll.

Egy 2014-es kutatás érdekes tényekre világított rá az újévi fogadalmakkal kapcsolatban. E szerint a helyzet nem túl rózsás: 100 emberből csupán 8 tartja be a fogadalmát. A legtöbben február hónapban buknak el. Itt már alábbhagy a kezdeti lelkesedés, elfogy a motiváció. 

Nem meglepő módon a 3 legnépszerűbb fogadalom a fogyáshoz, egészséges életmódhoz és spóroláshoz kapcsolódik. Népszerű fogadalmak még a dohányzásról való leszokás, a családtagokkal töltött idő növelése, illetve az önmagunkkal való törődés.

Nemenként eltérő dolgok segíthetnek a fogadalmak betartásában. A férfiak számára jobban bevált módszer, hogy a célhoz vezető utat apró lépésekre bontják. Nőknél nagyobb motiváció az, ha beszélnek róla másokkal. 

 

Hol bukunk el?

Az embereknek nagyjából egy tizede képes betartani az újévi fogadalmait. De hol rontják el a többiek?

A leggyakoribb hibaforrás, hogy irreális célokat tűzünk ki magunk elé. Ha például 10 kiló súlyfeleslegünk van, akkor nem célravezető megfogadni, hogy jövő év végére nádszálkarcsúak leszünk. Ha átlagos fizetéssel rendelkezünk, akkor ne ígérjük meg magunknak, hogy jövőre milliomosok leszünk. Ha nincs elegendő megtakarításunk, ne tűzzük ki célul a nagyobb házba való költözést. 

Érdekesség, hogy az emberek nagy része pontosan tudja, hogy ezek közül semmi sem fog megvalósulni. Amikor megfogalmazzuk ezeket a célokat, gyakran mi is tisztában vagyunk vele, hogy nem fog sikerülni, csupán nem valljuk be magunknak. Egyfajta önnyugtatgatás is ez, hiszen látszólag teszünk a változtatásért. Hiába ismerjük fel a rossz szokásainkat, van, hogy nem vagyunk készek búcsút inteni ezeknek. 

Az újévi fogadalmak megszegése önbecsülésünknek sem tesz jót. Sikertelennek érezhetjük magunkat, emiatt szorongás és depresszió léphet fel. 

Akkor tehát rosszabb megfogadni valamit, amit sosem érünk el, mintha eleve meg se ígérnénk magunknak?

 

Akkor ne is fogadjunk meg semmit?

 

Jogosan merül fel a kérdés: akkor mi értelme az újévi fogadalmaknak? Hiszen nagy részük nem teljesül. Minimális változást hoz életünkbe. Plusz még rosszul is érezzük magunkat tőlük. 

Ennek ellenére nem szabad kijelenteni, hogy mostantól nem érdemes semmit megfogadni. 

Ezeknek a céloknak is fontos szerepük van életünkben. Segítenek, hogy motiváltak maradjunk, és hogy reménytelien tekintsünk a jövőre. 

Viszont nem szabad hagynunk, hogy ezek “visszacsapjanak”. Az újévi fogadalmak a pozitív változással kapcsolatosak. Ne hagyjuk, hogy stresszforrássá változzanak!

Jó taktika, ha elérhető célokat tűzünk ki magunk elé. Jobb az, ha 1-2 konkrét célt fogalmazunk meg, mint 10 elérhetetlent. Így nagyobb esélyünk van megvalósítani ezeket. 

Fontos, hogy a célokat konkrétan határozzuk meg. Ha például egészségesebben akar élni, akkor ne csak azt fogadja meg, hogy rendszeresen fog sportolni. Fogadja meg, hogy mostantól heti háromszor fog mozogni. Sokkal kézzelfoghatóbbá válik a cél.

 

Egészséges ígéretek

 

Ha mindenképp szeretne megfogadni valamit, akkor próbáljon egészséges ígéreteket találni. Például lelki egészségének fenntartása érdekében az alábbiakat fogadja meg: 

  • Napi 7-8 óra alvás. Ez segít, hogy elkerülje a kimerültséget, és jó hatással van lelki állapotára. 
  • Meditáció elsajátítása. Ez segít a stressz kezelésében, a negatív érzések csökkentésében. 
  • Mondjon gyakrabban nemet. Az emberek nagy része sokkal több feladatot vesz a nyakába, mint amennyit teljesíteni tud. Ha megtanul nemet mondani, sokat tehet a kiégés elkerüléséért.
  • Szánjon magára időt minden nap. Teljesen mindegy, hogy 10 perc, fél óra, egy óra. A lényeg, hogy olyan dolgokat csináljon, amelyek boldoggá teszik. Ez segít lelki egészsége védelmében.

 

A változáshoz való alkalmazkodás nem egyszerű….

 

Ön is szeretne változtatni rossz szokásain a következő évben? Akkor ehhez rengeteg erőre, kitartásra lesz szüksége. Plusz erős lelki ellenállóképességre. Ha lelki állóképessége rendben van, sokkal könnyebben alkalmazkodik a változásokhoz. Nekünk a Mannacsepp segít!

Ez a természetes étrendkiegészítő csökkenti a változással járó stresszt. Segít, hogy könnyebben megbirkózzunk az új helyzettel. Rendszeres szedésével sokkal pozitívabb lelkiállapottal vághat neki az év kihívásainak. 

Ne féljen a változástól! Van, ami segíthet!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete