Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Te miért vagy hálás? Mi az, ami mosolyt csal az arcodra? Mi az, ami boldoggá tett az elmúlt hetekben? Furcsa kérdések ezek ilyenkor, amikor az élet egy szempillantás alatt fenekestül felfordult. Az új helyzet minden téren hatalmas változásokkal jár, ehhez pedig nem könnyű alkalmazkodni. De nem is lehetetlen! A kulcs a pozitív gondolkodás. De hogyan lehet ezt elérni? Mi az, ami segítségünkre lehet? Ehhez adunk néhány praktikus tippet az alábbi cikkben.

A bizonytalanság fogságában

 

Mivel még nem voltunk ilyen helyzetben, teljesen természetes, hogy ez aggodalommal tölt el bennünket. Nem tudhatjuk, hogy meddig fog tartani ez a rendkívüli helyzet. Nem lehetünk biztosak abban sem, hogy néhány héten belül visszaáll minden a normális kerékvágásba. A helyzet szinte napról napra változik. Nem tudjuk, mi jön még. Hiszen pár hete még azt sem gondoltuk volna, hogy idáig jutunk!

A gazdasági következmények miatt megélhetésünk is kérdésessé vált. Sokan már most elveszítették állásukat, és fogalmuk sincs, mikor tudnak újra munkába állni. Mások még egyelőre dolgoznak, de ki tudja, meddig…

Mi lenne, ha megpróbálnánk félretenni ezeket a gondolatokat? Tudjuk, hogy nem könnyű. De mi lenne, ha nem emésztenénk magunkat olyan dolgokon, amelyre minimális ráhatásunk van? Az aggodalmaskodás nem fog előrébb vinni. Inkább koncentráljunk arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki a mostani helyzetből!

 

Csökkentse a negatív hírek mennyiségét

 

A médiának “köszönhetően” egy pillanatra sem tudunk kikapcsolni, folyamatosan érkeznek az ezzel kapcsolatos hírek. Ezek egy része szenzációhajhász, kattintásvadász, és messze áll az igazságtól. Szorongást, stresszt válthatnak ki, csökken a koncentrációs képességünk. 

Ahhoz, hogy megőrizhessük lelki egészségünket, korlátozzuk a hírszerzésre szánt időt. Naponta maximum fél órát töltsünk az új hírek böngészésével, utána pedig kapcsoljuk át a televíziót, vagy hagyjuk ott a számítógépet. Nem fogunk lemaradni semmilyen lényeges dologról, viszont megspórolhatunk rengeteg stresszt és idegeskedést. Ha lehet, minden nap keressen legalább egy pozitív hírt. 

 

A bezártság negatív hatásai

 

Ha korábban aktív életet éltünk, most nehéz lehet megbirkózni azzal, hogy otthon kell maradni. Akik kertes házban laknak, talán egy fokkal jobb helyzetben vannak. De egy nagyvárosban, egy kis lakásban nem egyszerű alkalmazkodni az új helyzethez. 

A bezártság lelkiállapotunkat is érintheti. Ingerültté, feszültté válhatunk, ez pedig családi konfliktusokhoz vezethet. Ha egyedül élünk, akkor pedig az elszigeteltség és magány viseli meg a lelkünket. 

Próbáljunk meg változtatni gondolkodásmódunkon! Ne azt vegyük figyelembe, hogy milyen rossz nekünk. Gondoljunk arra, hogy mennyi mindent csinálhatunk otthon. A rohanó hétköznapok mellett nehezebb beiktatni egy nagytakarítást. Van időnk kísérletezgetni egy új recepttel. Több időt tudunk szánni növényeink gondozására. 

 

Így maradjon talpon

 

Hogyan tehetnénk könnyebbé saját magunk számára a helyzethez való alkalmazkodást? 

  • Alakítsunk ki egy napi rutint! Ez egy keretet ad a napnak, ami miatt nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat
  • Legyünk türelmesek! Családtagjainknak is idő kell ahhoz, hogy alkalmazkodjanak az új helyzethez. Ha gyermekeink vannak, próbáljuk megértetni velük a helyzetet. Nyújtsunk nekik biztos támaszt!
  • Ha messze vannak családtagjaink, barátaink, akkor is tartsuk velük a kapcsolatot, akár napi szinten! Telefon, sms, internet- használjuk ki a kommunikációs lehetőségeket! 
  • Találjon valamit, ami lefoglalja. Ha nincs olyan helyzetben, hogy home office-ból dolgozzon, akkor is keressen valamit, amivel töltheti a napjait. Használja ki az időt, tanuljon például új nyelveket,új készségeket, vagy akár vágjon bele egy új hobbiba.
  • Próbáljon pozitív maradni! Keresse meg az apró örömöket! Például mennyire jó, hogy több időt tölthet szeretteivel. Vagy mennyivel több szabadideje lett, amit önmaga fejlesztésével, tanulással tölthet. Végre van ideje főzni, egészségesen táplálkozni. 

 

Őrizze meg lelki egészségét!

 

A nehezebb időkben nehezebb megőrizni a lelki egyensúlyunkat. Jobban oda kell figyelnünk magunkra, és aktívan tennünk kell azért, hogy ne sodorjanak el a negatív érzések. Némi odafigyeléssel, ilyenkor is lehetünk harmóniában, és minden nappal közelebb kerülünk ahhoz, hogy ismét élvezhessük a szabadságot, és az életet.

A Mannacsepp segítségével visszanyerheti a lelki stabilitását. Ez a természetes étrendkiegészítő segít a stressz káros hatásainak csökkentésében, energiát biztosít ahhoz, hogy könnyebben alkalmazkodjon a változásokhoz. Rendszeres szedésével visszanyerheti lelki egyensúlyát, és könnyebben viselheti az elkövetkező időszakot.

Ne hagyja, hogy a helyzet leterítse, kapcsoljon inkább túlélő üzemmódba!

 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Németh Tímea Vitaminokat eddig is szedtem. Mégis, már jó ideje reggelente úgy ébredtem, hogy egy csomóban volt a gyomrom, és sírhatnékom volt. A második héten ez szépen megszűnt. Úgy érzem az erőm is több, és nem fáradok el annyira estére. Ez tényleg Manna 🙂
Tetszik · 6 · körülbelül 2 napja