Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Ma rossz lábbal kelt fel? Nem sikerült 100%-os teljesítményt nyújtani munkahelyén, és emiatt frusztrált? Fél, hogy kollégái így nem fogadják el? Aggódik amiatt, hogy ma nem lesz elég jó szülő, elég jó házastárs? De hát miért kéne szégyellnie azt, hogy egyszerűen rossz napja van? Hiszen emberek vagyunk, és nem robotok. Vagyis, jogunk van hibázni.

Tökéletlennek lenni egy tökéletes világban

 

A 21. században körülvesz minket a tökéletesség illúziója. A tévében, magazinokban, és Interneten mindenhol tökéletes embereket látunk, ideális élettel. Ezer féle elvárást támasztanak felénk: 

  • Legyél sikeres, a munkádban mindig nyújts 100%-os teljesítményt
  • Párkapcsolatodban törekedj a tökéletes harmóniára, ezért mindig add bele a maximumot
  • Nőként legyél mindig csinos,ápolt, tökéletes alakkal, a munkád és párkapcsolatod mellett persze a háztartásról és a gyereknevelésről se feledkezz meg
  • Férfiként legyél ápolt, járj rendszeresen edzeni, a munkád miatt ne hanyagold el a házimunkát, párodat, a gyerekeket sem
  • Szülőként nem hozhatsz rossz döntéseket, mindig pontosan tudd, hogy mit kell tenned, és hogyan neveld a gyerekedet
  • Gyermekednek mindig kifogástalanul kell viselkednie, az iskolában kitűnő tanulónak kell lennie, legalább háromféle különórára kell járnia, ha nem így van, akkor Te “rossz” szülő vagy

 

Természetesen soha senki nem fáradt, nem beteg, nyűgös, de még egyszerűen rossz napja sincsen. 

Ha pedig valaki nem tud megfelelni az elvárásoknak, és nem él “ideális” életet, akkor ez feszültséget kelt benne. Vagyis előbb-utóbb ideges, fusztrált lesz. Ez pedig előbb-utóbb önbizalom-problémákhoz, később pedig akár szorongáshoz, depresszióhoz vezethet.

 

Miért szégyelljük a tökéletlenséget?

 

Már az iskolai felelések alkalmával megtapasztalhattuk a szégyenérzetet, hogyha nem tudunk hibátlan teljesítményt nyújtani. Hiszen kivel ne fordult volna elő legalább egyszer, hogy nem tudott választ adni a tanár kérdésére, vagy egy felelés alkalmával teljesen lefagyott, emiatt pedig egy szót sem tudott kibökni?

Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy nem szeretünk kudarcot vallani, sikertelennek lenni, megszégyenülni mások előtt. Nem akarunk kilógni a sorból, sebezhetőnek és gyengének mutatkozni, hiszen akkor úgy érezzük, hogy vesztesek vagyunk. 

Párkapcsolatainkban is gyakran felvesszük a tökéletesség álarcát, hiszen ha nem tennénk így, akkor attól kellene tartanunk, hogy a másik nem fog elég szerethetőnek találni minket. 

 

A tökéletlenség nem egyenlő a gyengeséggel

 

Életünk egy folyamatos hullámvölgy, hol magasan vagyunk, hol pedig kicsit mélyebben. Vannak olyan napok, amikor minden elsőre sikerül, máskor akár többszöri próbálkozás után is elhasalunk. Néha majd’ kicsattanunk az egészségtől, máskor egy-egy betegség dönt le a lábunkról. Bizonyos napokon fülig ér a szánk, más napokon pedig ok nélkül is rosszkedvűek vagyunk. 

Ezt el kell fogadnunk, hiszen senki sem tökéletes. Lehet, hogy elsőre úgy tűnik, hogy szomszédnak, kollégának vagy egy közeli ismerősnek mindene megvan, és tökéletes életet él, de valójában pont ugyanolyan hétköznapi problémái lehetnek, mint nekünk. Ez pedig nem azt jelenti, hogy gyengék lennénk, hanem azt, hogy normális életet élünk.

 

Jogunk van a tökéletlenséghez!

 

Ha ma bal lábbal kelt fel, akkor fogadja el. Fogadja el, hogy ma nem fog a maximálisat nyújtani, fogadja el, hogy ma előfordulhat, hogy hibázik, fogadja el, hogy ez egy ilyen nap. Ne erőltesse azt, ami ma nem megy. Ha túlságosan rágörcsöl a teljesítményre, és minden energiáját latba vetve akar megbirkózni a feladattal, attól még lehet, hogy nem fog sikerülni, több időt fog igénybe venni, esetleg a végeredmény sem lesz tökéletes. Ne stresszeljen ezen, nem fog segíteni, csupán még rosszabb kedve lesz, mint előtte. 

Emberek vagyunk. Nem vagyunk tökéletesek, de nem is kell annak lennünk. Emiatt pedig nem kell bűntudatot éreznünk. 

Jogunk van hibázni. Joga van fáradtnak érezni magát, és joga van arra is, hogy pihenjen. Ha például tudja, hogy ma nincs a toppon, akkor vegye előre azokat a feladatokat, amelyek kevesebb erőfeszítést igényelnek, vagy egyszerűen csak több kedvvel tud nekiállni az elvégzésüknek. Ha pedig hazaér, ne hibáztassa magát, inkább pihenjen, csináljon olyan dolgokat, amelyek örömet okoznak. Így holnap kipihenten, tele energiával fog nekivágni a napnak.

 

Ha pedig szüksége van egy kis kapaszkodóra a nehéz napokon, akkor próbálja ki a Mannacsepp természetes étrendkiegészítőt, mely segít megbirkózni a mindennapok küzdelmeivel, és túllendít a lelki válságokon.

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Németh Tímea Vitaminokat eddig is szedtem. Mégis, már jó ideje reggelente úgy ébredtem, hogy egy csomóban volt a gyomrom, és sírhatnékom volt. A második héten ez szépen megszűnt. Úgy érzem az erőm is több, és nem fáradok el annyira estére. Ez tényleg Manna 🙂
Tetszik · 6 · körülbelül 6 hete