Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Néha úgy érzed, valami nem stimmel veled kapcsolatban. Bizonyos helyekre, emberekre vagy tapasztalatokra olyan módon reagálsz, amelyet egyszerűen nem értesz. Azon tűnődsz, történt-e valami, ami miatt így érzel. Születési élményünk az első belépőnk a világba. Első benyomásunk a biztonságos környezetről. Ez a lenyomat megalapozza életünk hátralévő részét, befolyásolja idegrendszerünket és mindent, a kapcsolatteremtő képességtől a tanulási képességig. Mit jelent a születési trauma? Mi történik, ha ez következik be?  

  Egyáltalán mi is az a születési trauma?

  A születési trauma magában foglalja azt a fizikai, érzelmi és energetikai szorongást, sérülést és viszályt, amelyet a születésed során tapasztaltál. Lehetséges, hogy ez hosszan tartó vagy stresszes élmény volt, vagy sürgősségi orvosi beavatkozásokat foglalhatott magában, sőt szélsőséges esetekben halálközeli élményt is. 

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  A veszély érzése elárasztja a baba agyát stresszhormonokkal, és ha ez a stressz nem ürül ki azonnal az idegrendszerből, az funkcionális és szerkezeti változásokhoz vezethet. Ez hosszú távon befolyásolhatja a neurológiai egyensúlyt és az immunrendszert, ami krónikus betegségekhez vagy akár tanulási nehézségekhez vezethet. 

  A gyermekkori trauma időnként beszivároghat a felnőtt életedbe, mert bármennyire is próbáltál továbblépni, még mindig él benned egy traumatizált gyermek. Ha nem kaptál elegendő segítséget vagy nem kaptál megfelelő terápiát a traumád feloldásához, továbbra is hordozhatod azt és az ebből fakadó szenvedést. 

  Az elfojtott születési traumák 8 jele felnőtteknél

  A születési trauma jeleinek azonosítása felnőtteknél bonyolult lehet. Ezen jelek közül sok más mentális egészségügyi problémákkal is összhangban van, de van néhány egyedi jel.

  1. Erős megmagyarázhatatlan reakciók bizonyos emberekre

  Találkoztál már valakivel, és azonnal „kifakadtál” iránta? Ez az érzés egy elfojtott gyermekkori trauma jele lehet. Az elméd és a tested figyelmeztet, hogy nem vagy biztonságban tőle, még ha nem is ismered. 

  1. Félelem bizonyos helyeken 

  Bizonyos helyek stresszt, félelmet és a szorongás jeleit is kiválthatják valakiben, aki elnyomja a gyermekkori traumák emlékeit. Az elfojtott gyermekkori emlékeidhez hasonló helyen való tartózkodás kiválthatja benned a félelmet, és harcolj vagy menekülj módba válthat.

  1. Érzelmek kontrollálása

  Egyik pillanatról a másikra dühbe gurulsz egy aprónak tűnő dolog miatt is? Az elfojtott gyermekkori traumában szenvedők számára ez még nehezebb csata.

  1. Kötődési problémák

  A kötődési problémák oka lehet a traumás élmények okozta fejlődési zavar. Előfordulhat, hogy olyan erősen kötődsz más emberekhez, hogy távozásuk heves szorongást és félelmet okoz.

  1. Szorongás

  A szorongás olyan érzelem, amellyel sok ember élete során megbirkózik. Azok, akik elfojtották a gyermekkori emlékeket, gyakrabban tapasztalhatják meg a szorongás érzését mint mások. 

  1. Gyermeki kitörések

  Előfordulhat, hogy dührohamot kapsz, gyermeki hangon beszélsz, vagy makacsan viszonyulsz lényegtelen dolgokhoz is. Ezek mind azt jelzik, hogy vannak olyan emlékeid, amelyeket még nem tártál fel.

  1. Kimerültség

  Az elnyomott traumás gyermekkori emlékek tudat alatt energiáid nagy részét felemésztik. A kimerültség megfoszt az új kapcsolatok építéséhez és kialakításához szükséges energiától, és megnehezíti a kapcsolatteremtést.

  1. Képtelen vagy megbirkózni normál stresszes helyzetekkel

  Az élet állandó stresszel jár, ami a felnőtt élet része. Az elfojtott gyermekkori traumán átesett emberek azonban képtelenek megbirkózni ezekkel a mindennapi eseményekkel. Előfordulhat, hogy dührohamot kapsz, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd. 

  Trauma kezelése 

  A feloldatlan trauma kezelhető és gyógyítható. Fontos, hogy érzékeny, kedves, empatikus környezet vegyen körül. Nem kell együtt élned a stressz vagy kellemetlen emlékekből fakadó tünetekkel. Az elfojtott születési trauma jeleinek ismerete felnőtteknél csak egy lépés a gyógyulás felé.

  A Manna csepp, mint alternatív megoldások nagy segítséget nyújt, hogy felold azokat a lelki blokkokat, amelyek a múltbéli traumákból eredeztethetők. Rendeld meg még ma, ha úgy érzed, nem tudsz megbirkózni a rád nehezedő tehertől. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.