Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

A tavasz első napsugarainak érkezésével a szezonális depresszióval küzdők egy kicsit fellélegezhetnek. Elhessegethetik a negatív gondolatokat, búcsút inthetnek a levertségnek, maguk mögött hagyhatják a fáradtságot, aluszékonyságot. De mi történik akkor, ha a tünetek nem tűnnek el egyik pillanatról a másikra? Ha tovább tart, és nem tudunk szabadulni tőle?

Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk!

Hess, depresszió, itt a tavasz!  

A szezonális depresszió megnehezíti az amúgy sem könnyű téli hónapokat. A szürke nappalok, a hosszú éjszakák és az időjárás viszontagságai mellett a hullámzó hangulat is megnehezíti a dolgunkat. 

Sokaknak nagy kő esik le a szívéről akkor, ha végre tavaszt mutat a naptár. A hőmérséklet emelkedése, a napos órák számának növekedése már alapból okot ad a jókedvre. Végre úgy érezhetjük, képesek vagyunk lélegezni, optimistán tekinteni az előttünk álló időszakra, és magunk mögött hagyni a negatív dolgokat. A végigszenvedett munkanapok végre értelmet nyernek, örömmel tekintünk a kihívásokra, hiszen szinte szárnyalunk. Már nem okoz problémát az állandó fáradtság, sokkal jobban megy a koncentrálás, ami teljesítményünkre is jó hatással van. Ingerlékenységünk mintha tovaszállt volna, újra kedvesen és empatikusan tudunk hozzáállni családtagjainkhoz, barátainkhoz. 

Jól hangzik, nem? De mi történik akkor, ha a tavasz beköszöntével sem vagyunk képesek felállni a talajról? Ha továbbra is minden egyes nap szenvedés? 

A mentális problémák évszaktól függetlenek

Bár való igaz, hogy télen fokozott veszélynek vannak kitéve azok, akik érzékenyebbek a külvilág változásaira, ez nem azt jelenti, hogy a depresszió csak ilyenkor sújthat minket. 

Kutatások szerint a depresszió egyidős az emberiséggel, és manapság az emberek 10-15%-a legalább egyszer átéli élete során. Egyéni, hogy kinél mennyi ideig tart. Van, aki néhány hónap alatt kilábal belőle, másokat akár évekig is kínozhat.

Változó lehet, hogy ki milyen tüneteket tapasztal, de vannak bizonyos jellemző panaszokat, amelyekről a legtöbb depressziós beteg beszámol. 

Ezek közé tartozik a rossz hangulat, szomorúság, levertség, kedvetlenség, ingerlékenység. Gyakori a motivációvesztés, azaz a betegnek nincs kedve semmihez, nem leli örömét semmiben, nincsenek konkrét céljai. Sokaknál jelentkezik az ólmos fáradtság, a kimerültség, az aluszékonyság. 

A figyelmeztető jelek közé tartozik még a produktivitás csökkenése, a koncentrációs-és figyelemzavarok kialakulása, a negatív gondolkodás. Akiket extrém módon súlyt a betegség, ők testi tüneteket is tapasztalhatnak: fejfájást, emésztési problémák, súlyproblémákat. 

Ezek a tünetek az év bármely időszakában jelentkezhetnek. Ez esetben azonban már nem szezonális depresszióról beszélünk, így az évszak elmúlásával a panaszok sem fognak tovatűnni. 

Így kergesse el a depressziót

Sajnos a depresszió ragaszkodó betegség, nem fog magától elillanni egyik napról a másikra. Azonban lehet tenni azért, hogy mihamarabb kitessékeljük életünkből! 

  • Ha másért nem, hát azért köszöntsük a tavaszt, mert a napfény és a kellemes időjárás tényleg jó hatással van a hangulatunkra. Lehetséges, hogy az összes problémánkat nem fogja tudni megoldani, ugyanakkor adhat egy kis biztatást a nehéz időkben. 
  • Ne ostorozza önmagát! A depresszióval küzdők gyakran hibáztatni kezdik magukat betegségük miatt. Túl gyengének, elesettnek, szerencsétlennek érzik magukat, biztosak benne, hogy ők tehetnek arról, hogy a betegség lesújtott rájuk. Pedig ez nem így van! A depresszió kortól, nemtől, társadalmi helyzettől függően bárkinél kialakulhat.
  • Könnyebb legyőzni akkor, ha lelki egészségünk rendben van, hiszen így több energiát tudunk fordítani a gyógyulásra, a továbblépésre. Ehhez elengedhetetlen a rendszeres pihenés, kikapcsolódás!
  • Súlyos esetben nem lehet és nem is érdemes elkerülni a szakemberrel való találkozást, hiszen lehetséges, hogy gyógyszerek nélkül nem fog sikerülni leküzdeni. 

Állítsa helyre lelki egyensúlyát!

Amíg lelke nincs harmóniában, addig nagy valószínűséggel nem fogja tudni legyőzni a depressziót sem. Ha eleve kevés energiája van, nehéz győzelmet aratni e komoly betegség felett! 

Önön múlik, hogy sikerül felülkerekednie!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy támogassuk a lelki ellenállóképességünket és megvédjük lelki békénket a viharos hétköznapokban. Ez az étrendkiegészítő természetes módon, gyógynövényekkel és virágesszenciákkal támogatja lelkünket a mindennapok küzdelmeiben. Rendszeres szedésével sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a depresszió kialakulását, vagy megkönnyítsük annak kezelését. 

Ne hagyja, hogy a depresszió lehúzza! Kezdje el megerősíteni magát ma!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp