Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Vége van az iskolának, lehet menni nyaralni, strandolni, fesztiválozni. Mégsem érzi szórakoztatónak és pihentetőnek? Különösen nehéz, hogy úgy érzi, muszáj jól érezni magát, hiszen mindenki más is olyan boldog. Lehet, hogy nyári depressziója van? Azt hihetnénk, hogy a depresszió leginkább a téli időszakra jellemző, de a valóságban nem így van. Hallotta már a szezonális depresszió kifejezést? Nos, ez a mentális állapot nem válogat, nyáron is bármikor ránk törhet. 

A nyári depresszió megértése

A téli depressziónak van biológiai magyarázata, ez pedig a fényhiány, a sötétség befolyásolja és megváltoztatja néhány ember anyagcseréjét. Miért érzik mégis egyesek depressziósabbnak magukat nyáron? 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A szezonális affektív zavar esetében, amíg az egyének egy része télen tapasztalja a tüneteket, ahogy a nappalok rövidülnek és hidegebbek. Ezzel szemben az ebben az állapotban szenvedőknél fordítva történik, a nyár beköszönte váltja ki a depresszió tüneteit. Miért köthető az évszakok változásához a depresszió megjelenése?  A szakemberek szerint az ok a hosszabb nappalokban, a növekvő hőségben és a magas páratartalomban keresendő. A nyári depresszió sajátos tünetei közé tartozik az étvágytalanság, az alvászavar, a fogyás és a szorongás.

Nyáron felborul a napirend. Ha korábban is volt depressziója, valószínűleg tudja, hogy a mindennapos rutin gyakran kulcsfontosságú a tünetek elkerülésében, de nyáron a napi rutin felborulhat, és ez megterhelő lehet. Ha általános iskolás gyerekei vannak, hirtelen azzal a lehetőséggel néz szembe, hogy egész nap, minden nap le kell őket foglalnia. Egy nyaralás ugyanígy megzavarhatja a munkáját, alvását, és az étkezési szokásait, melyek mindegyike hozzájárulhat a nyári depresszióhoz.

Az emberek egy része kifejezetten élvezi a rekkenő hőséget, míg másoknak igazán nyomasztóvá válhat. Kezdődnek a légkondis szobába zárkózós napok. A páratartalom miatt elkezdheti kihagyni az addig megszokott testmozgást, és pont nyáron válthat át az egészségtelen táplálkozásra, mert még az ételt elkészíteni sincs kedve. Ezek bármelyike ​​hozzájárulhat a nyári depresszióhoz.

Végezetül nem hagyható figyelmen kívül, hogy a nyár drága mulatság, hiszen ott van a nyaralás vagy a táborok. A felmerülő kiadások szintén növelhetik a nyári depresszió érzését.

Tippek a nyári depresszióval való megküzdéshez

Mi segíthet abban, hogy jobban érezze magát?  Mit tehet, hogy ez a nyár más legyen? Íme néhány tipp a nyári depresszió kezeléséhez.

  • Segítséget mindig kérhet, és kérjen is! Soha ne vegye félvállról a depresszió jeleit. Ne várja meg feltételezvén, hogy majd megoldódnak. Néha az, ami nyári depressziónak indult, hosszabb ideig tartó állapottá válhat. 
  • A nyári depressziónak van egy előnye: tudni, hogy mikor érkezik. Gondolkodjon előre, életének kifejezetten azon aspektusaira, amelyek a nyár folyamán megnehezíthetik mindennapjait. Mi segít megelőzni a nyári depressziót? Mi a legjobb módja annak, hogy kipihenje magát? Sokkal jobban fogja érezni magát, ha tervekkel indul neki az évszaknak. 
  • Nyaralás, éjszakába nyúló összejövetelek, rövid éjszakák, ezek mind a kevés alvást eredményezhetik, nem mellékesen pedig a depresszió gyakori kiváltó oka a pihenés hiánya és a rossz minőségű alvás. 
  • Gondolja át, hogy miért. Ha évről évre nyári depresszióval küzd, kérdezze meg magától, hogy van-e rá oka. A nyarat a múlt nehéz időszakaihoz köti – egy szeretett személy halálához vagy egy kapcsolat felbomlásához? Volt már korábban is depressziós nyáron? Anélkül, hogy észrevenné, elkezdi a nyarat a szomorúsággal asszociálni, ami végül minden nyáron erősebbé válik. Ha van valami múltbeli, boldogtalan kapcsolata a nyárral, annak rendbetétele segíthet megtörni a körforgást.
  • Ne aggódjon, amiatt, ha nem úgy telik a nyara, mint másoknak. Ne gondolja és ne ragaszkodjon görcsösen ahhoz, hogy boldog legyen csak azért, mert a naptár szerint nyár van. Ehelyett összpontosítson arra, hogy mi váltja ki nyári depresszióját, és hogyan győzheti le.

A nyári depresszió, és az évszaktól függetlenül előforduló változata, komoly probléma és feltétlenül szükséges segítséget kérni a kezeléséhez. A depresszió okozta béklyókból nem egyszerű kitörni, de a megoldás sokkal közelebb van, mint gondolná. 

A Manna csepp jóvoltából megszabadulhat a lelki terhektől, hogy önfeledtek legyenek a mindennapok. Természetesen módon csökkenti a stressz és a traumák káros hatásait, miközben komplex összetevőinek köszönhetően harmonizálja a szervezetet, hogy könnyebben küzdjön meg a testi és lelki problémákkal. 

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.