Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
 • Gyors testmozgás

A gyors mozgáskitörések nagyszerűek, ha stresszesnek vagy idegesnek érzed magad, vagy szíved a normálisnál gyorsabban ver. Nem számít, hogy 20 ugrásból, 10 fekvőtámaszból vagy felülésből álló sorozatról, esetleg egy 30 másodperces helyben futásról van szó, egy mozdulatsor felpörgeti a pulzusszámot, és több neurotranszmittert aktivál.  

 • Tapogass valamit

Lépj ki az elmédből, és térj vissza az érzékeidhez, jelen esetben a tapintáshoz. Legyen szó buborékfólia pattintásról, vagy az aprópénzes edény szétválogatásáról, a lényeg, hogy aktiváld az érzékszerveidet. 

  3. Masszírozd magad

  Ha nincs, aki megmasszírozzon vagy nem jutsz el masszőrhöz, tedd meg magad. Tudatosítsd, hogy hol érzed magad feszültnek, így tudatosan el is lazíthatod ezeket a területeket. Jó hely erre a nyak elülső része, a vállak, az állkapocs csuklópántján lévő nagy kötélizom és a tenyéren lévő nyomáspontok. 

   

  3. Fizikai aktivitás az agynak 

  Ha a stressznek inkább mentális, mintsem fizikai tünetei vannak, és úgy érzed, hogy az elméd egy problémán pörög, adj magadnak egy feladatot, például rendszerezd a cipőidet vagy csinálj meg egy keresztrejtvényt. Adj az agyadnak olyan feladatot, amelyre összpontosítani kell. Ezáltal nyugodtabb leszel, és jobban tudod kezelni azt, ami valójában stresszel. 

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  5. Táncolj úgy, mintha senki sem nézne

  A kedvenc zenéid meghallgatása jó gyakorlat, ami a stresszoldás egy ismert módja. Leköti az elmét és inspirál. Ha pluszban még táncolsz is, az pozitív emlékeket is előidézhet, eltereli a figyelmedet a stresszről.

  6. Vegyél egy fürdőt

  Vegyél egy fürdőt és merülj el a habokban. A testhőmérséklet megváltoztatásával a test szenzorai lelassulnak. Olyan, mint egy számítógép újraindítása, amikor túl sok ablak van nyitva, és túl sok háttérmunka zajlik. Ha kikapcsolod és újraindítod, ismét gyorsabb lesz és hatékonyabb lesz.

  7. Próbáld ki a kötögetést

  Feltételezve, hogy szeretsz kézműveskedni, bizonyítékok vannak arra, hogy a kötőtűcsattogtatás ismétlődő cselekvése meditatív és megnyugtató lehet.

  8. Stressz elleni sütögetés

  A sütés egy nagy adag feszültségoldó. Érzékszervi élmény lehet a tészta összetörése, a süti fincsi illata és persze az íze. Mindez egy tervezést, koncentrációt és éberséget igénylő projekt, amely aktiválja az agyat, és ha élvezed, akkor még szórakoztató is.

  9. Nyújts egyet!

  Még csak jógaszőnyeget sem kell birtokolnod, nemhogy fizikailag rugalmasnak lenni ahhoz, hogy kihasználd ennek az ősi gyakorlatnak az előnyeit.

  10. Meditálj, vagy csak lélegezz tudatosan

  Kutatások kimutatták, hogy a lassú légzés nyugtató hatással van a központi idegrendszerre és a szív- és érrendszerre, és hasi légzés kifejezetten javíthatja a figyelmet, a hangulatot és a kortizol szintjét. Próbálj ki egyet az irányított meditációkból, vagy csak ülj le és lélegezz mélyeket egy-két percig.

  11. Szexelj, hogy ne stresszelj

  A szexuális élmény olyan érzékszervi élmény, amely segít összpontosítani, és feloldja a testi feszültséget. Az orgazmus elérése során dopamin és endorfin szabadul fel, mindkettő ki tudja űzni a stresszt.

  12. Takaríts

  A tudatos munka még jobban csökkentheti a stresszt, így van ez a takarítással is, plusz egy tiszta lakás sikerélményt eredményez, ami javítja a hangulatot.

  13. Végezz progresszív izomrelaxációt (PMR)

  Ez egy olyan technika, amelyet a stressz csökkentése és a jólét elősegítése érdekében lehet gyakorolni. A relaxációs gyakorlatok bizonyos izomcsoportok szisztematikus megfeszítéséből és ellazításából áll. Feküdj le és lazulj el, majd feszítsd meg, tartsd meg, majd engedd el tested minden izmát, egyenként, a lábujjaidtól kezdve egészen a fejed búbjáig. Tedd ezt lassan és módszeresen, és ne feledkezz meg arcizmaidról sem.

  14. Színezz

  Nem kell művészetben jártasnak lenni ahhoz, hogy színezz. Bármi, ami kizökkenthet a gondolatokból, és még élvezetes is, már önmagában is ideális stresszoldó.

  15. Vessz el egy történetben

  Lehet, hogy néhány embernek nehéz beleásni magát egy jó könyvbe, de ha elmerülsz egy érdekes podcastba vagy egy sorozatba, pozitívan elvonják a figyelmedet. Más szóval, nem egyszerűen az a lényeg, hogy elfoglald magad, hanem az, hogy máshová irányítsd a figyelmedet.

  Szeretnél még plusz segítséget? Erre ott van a Manna csepp, mely egy természetes módszer arra, hogy aktiváld szervezeted rejtett tartalékait.

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.