Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Gyerekként áhítattal néztünk az idősebbekre, és legfőbb vágyunk az volt, hogy mielőbb felnőttek legyünk. Egy idő után viszont rájöttünk, hogy a felnőttségnek, számos előnye mellett, van egy igen jelentős hátulütője, ez pedig az öregedés. Elkerülhetetlen, de ne bánkódjunk miatta, hanem inkább tegyünk meg mindent, hogy ne érezzük magunkat korosnak sem testileg, sem lelkileg. Olvasson tovább, és lerántjuk a leplet arról, hogy a stressz mennyire járul hozzá az öregedés folyamatához.  

Az emberiség létezése óta kutatjuk ezt a visszafordíthatatlan folyamatot, és lételemünk az örök élet és a fiatalság forrásának megtalálása. A nagy titok megtalálása helyett inkább arra kellene figyelni, hogy mit érünk el akkor, ha bizonyos dolgokat kerülünk, így a dohányzást és az egészségtelen táplálkozást. 

Sokan éveket le tudnak tagadni a valós korukból, akiknek a háta mögött gyakorta összesúgnak, hogy valószínűleg neki sem volt gondja-baja az életben. Mi ennek az oka? Megeshet, hogy az illetőt valóban elkerülték a gondok, de egy dologról feltétlenül szólnunk kell. A krónikus stressz mély nyomot hagy, DNS-károsodáshoz vezethet, ami miatt gyorsabban öregszünk.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Hogyan gyorsítja fel a stressz az öregedési folyamatot?

Tudvalevő, hogy a stressz sajnos elkerülhetetlen, mint ahogy az öregedés is az élet természetes velejárója. Fiatalként rugalmasak vagyunk testileg és szellemileg egyaránt, és előfordulhat, hogy a stresszes helyzetek nem terhelik meg annyira testünket és elménket. Ahogy öregszünk, a szervezet természetes védekezőképessége fokozatosan leépül, és egyre nehezebb birkózik meg a stresszel és a szorongással.

Új kutatások szerint a kezeletlen stressz felgyorsíthatja az öregedési folyamatot azáltal, hogy lerövidíti az egyes DNS-szálak hosszát. A DNS lánc életkora a telomerhossz és a telomeráz szint alapján mérhető. A telomerek minden egyes osztódáskor lerövidülnek, és a telomerázon múlik, hogy korrigálja ezt a veszteséget. Sajnos a krónikus stressz csökkenti a telomeráz szintjét, és amikor már túl rövidek lesznek, a sejtek nem kapnak védelmet, ami felgyorsítja az öregedési folyamatot.

Mi történik a testünkkel, ha stresszesek vagyunk?

Amikor fizikailag vagy érzelmileg szorongunk, testünk stresszhormonokat szabadít fel, például kortizolt és adrenalint. Ezek a stresszhormonok segíthetnek abban, hogy rövid távon energiával szolgáljanak, hogy megfelelően kezelhessük az adott stresszhelyzetet. A hosszan fennálló állapot viszont már nincs a segítségünkre, de annál nagyobb károkat tud okozni. 

A test és a lélek nem felejt

Testünk azonban nem felejt. Az évtizedek alatt megélt stressz nem múlik el, annak következménye hatással van ránk. Az éveken át tartó állapot a stresszhormonok túlterhelését jelenti, ami káros egyensúlyhiányhoz vezethet a szervezetben. A túlzott stresszhormonok összefüggésbe hozhatók szívbetegségekkel, magas vérnyomással, legyengült immunrendszerrel és memóriavesztéssel. Ezenkívül, amikor az adrenalin folyamatosan pumpál, az erek beszűkülhetnek, ami hallás- és látásvesztéshez vezethetnek.

Idővel sajnos az agy elveszíti azon képességét, hogy szabályozza a stresszhormon szintjét. Ez nemcsak a hormonális egyensúlyhiányhoz járul hozzá, hanem az idősebb felnőttek stresszszintjének növekedéséhez is. Az a személy, aki krónikus stresszt él át, nagyobb valószínűséggel választ egészségtelen életmódot, ami további egészségügyi problémákat okoz. Más szóval, a stressz felgyorsítja az öregedést, az öregedés pedig stresszt okoz – ez egy ördögi kör.

Hogyan tud segíteni a Manna csepp?

Legnagyobb sajnálatunkra az öregedést nem tudja megállítani, ellenben a Manna csepp
összetevőinek köszönhetően helyreállítja mentális egyensúlyát. Ön csak nyerhet vele, hiszen
csökkenti a stressz szintet, gördülékenyebbé válnak a mindennapok, egyszóval, lassítja a
gondok terhe alatt felgyorsuló öregedést.