Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Az immunrendszer létfontosságú szerepet játszik a szervezet betegségekkel szembeni védelmében azáltal, hogy felveszi a harcot a behatoló kórokozók ellen, és figyelemmel kíséri a sejtek egészségét. A legtöbben úgy éljük napjainkat, hogy nem igazán gondolunk az immunrendszerünkre, vagy ami azt illeti, testünk és elménk csodálatos erejére azért, hogy megóvjuk azt. Tart ez egészen addig, amíg minden jól működik…

  A legtöbb ember rendszeresen szembesül némi stresszel. Akut (rövid távú) stressz akkor jelentkezik, amikor valami átmenetileg felzaklat bennünket – például egy diák, aki ideges a vizsgán, vagy egy ingázó, aki éppen lekéste a vonatot munkába. Krónikus (hosszú távú) stresszről akkor beszélünk, ha hosszú ideig foglalkozunk egy felkavaró helyzettel, például egy beteg szülőről gondoskodunk, vagy hónapokig vagy évekig fizetéstől fizetésig élünk.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Stressz hatására a szimpatikus idegrendszer túlélési ösztönként hormonokat bocsát ki, stimulálva az epinefrin (adrenalin) és a noradrenalin (noradrenalin) felszabadulását, azonnali válaszként a stresszre. Ezek a hormonok együtt fejtik ki a „harcolj vagy menekülj” válaszként ismert tüneteket. Az epinefrin metabolikus változásokat idéz elő, például megemelkedik a pulzusszám, a vérnyomás és a vércukorszint.

  A krónikus stressz azonban más. Amikor a stresszhatások elkezdődnek, majd folytatódnak anélkül, hogy a látnád a végét, tested állandó harc vagy menekülés üzemmódban marad. A szervezet stresszreakció-rendszere hosszú távon beindul, és fokozottan van kitéve a szervezet a stresszhormonok, köztük a kortizol folyamatos áramlásának. Ez megzavarhatja a szervezet rendszeres működését, és gyakorlatilag mindenre hatással lehet, beleértve az immunrendszert is.

  A stressz gyengítheti az immunrendszert?

  A válasz, igen. Az immunsejtek működésének egyik elsődleges módja az, hogy a megfelelő testrészekbe költöznek, hogy megvédjék azt a fertőzésekkel és a kórokozókkal szemben. Tanulmányok azt mutatják, hogy a stresszorokra válaszul termelődő idegi jelek megakadályozhatják az immunsejteket abban, hogy hatékonyan végezzék munkájukat. A stresszhormonok, beleértve a kortizolt is, megakadályozhatják az immunrendszer azon képességét, hogy megvédje a szervezetet.

  A stressz gyengítő hatása az immunrendszerre azt is jelenti, hogy sokkal nehezebben gyógyul meg a szervezeted. Másik irányból is működik, vagyis stressz után is betegek lehetünk. Mivel a stressz legyengíti a szervezet immunrendszerét, nagyobb valószínűséggel leszel beteg a stresszes helyzetek közben vagy utána. Ezért is van, hogy a stressz fogékonyabbá tesz a légúti fertőzésekre és más egészségügyi problémákra. Elindít ugyanis egy dominóeffektust, amikor a krónikus stressz megemeli a stresszhormonok szintjét, ez viszont elnyomja az immunrendszert, ami növeli a vírusfertőzés kockázatát.

  Hogyan támogathatod az immunrendszeredet?

  Nagyon sok mindennel, amik jórészt egyszerű és könnyen kivitelezhető dolgok. 

  • Táplálkozz kiegyensúlyozottan és egészségesen
  • Végezz rendszeres testmozgást
  • Lehetőleg aludj eleget
  • Gyakorolj relaxációs technikákat, például légzőgyakorlatokat, meditációt és jógát
  • Tartsd fenn az emberi kapcsolatokat, amik feltöltenek

  Végezetül…

  Mindenki küzd a stresszel, de tegyél meg mindent, hogy leküzdöd a stresszt, nem pedig elviseled az ezzel járó következményeket, ami mentális és fizikai problémákat is okozhat. Szerencsére számos lépést tehetsz a leküzdésének irányába, így többek között alkalmazhatod a Manna cseppet is. Természetes támogatást nyújt a stressz káros hatásainak csökkentéséhez, így az első segítség legyen a Manna csepp, mellyel tested és lelked immunrendszerét egyaránt támogathatod. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.