Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Ha valaha is tapasztalt fejfájást egy hosszú hét után, akkor bepillantást nyerhetett a stressz testére gyakorolt ​​fizikai hatásaiba. A fejfájáson túl, a klasszikus erősen dobogó szívvel és a feszült izmokkal együtt a stressz kevésbé ismert, sőt különös tüneteket is okozhat.

A stressznek nem kell nagynak lennie ahhoz, hogy a tünetek megjelenjenek, ám a mindennapi, folyamatos állapot már bekapcsolja a stresszhormonokat, és ez már erősen befolyásolja a közérzetét. 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Fokozott fájdalomérzékenység

Köztudott, hogy a stressz fizikai feszültséget okozhat, ami fájdalmas fej- és nyak- és hátfájáshoz vezet. A stressz azonban befolyásolhatja azt is, hogy az emberek hogyan élik meg a fájdalmat, gyakran túlzott választ okozva egy egyébként kisebb ingerre. Ez a fokozott fájdalom reakció azért fordulhat elő, mert a stressz kevésbé hatásossá teheti azokat a hormonokat, amelyek segítenek megbirkózni a fájdalommal.

Csökkent termékenység

A stressz mind a férfiak, mind a nők termékenységét befolyásolhatja. Megzavarhatja a nők menstruációs ciklusát, ami csökkenti az ovulációt. Férfiaknál a hosszan tartó érzelmi stressz alacsonyabb spermiumszámmal jár, míg a termelődő spermiumok kevésbé hatékonyan mozognak, ami megnehezítheti a fogantatást.

Hőhullámok

Ki ne izzadt volna már élete során, ha kisebb stresszhatás érte. Azonban ha mindez krónikussá válik, fokozott lesz az izzadás is, míg a menopauzában szenvedő nők esetében súlyosabb hőhullámokhoz vezethet. Ennek oka, hogy ez a feszültségi állapot felerősíti az idegrendszert, és mivel a test felfokozott üzemmódban dolgozik, nyilvánvaló, hogy többet is izzadunk.

Gombóc a torokban

A heves szívverés mellett a legjellemzőbb tünet a gombóc a torokban érzése, amikor úgy érezhetjük, hogy nem tudunk nyelni. Az erre vonatkozó magyarázat, hogy szorongás hatására a torok alsó részének izmai összeszorulnak, ami pont ezt a nyelési nehézséget eredményezi. 

Fokozott szaglás

Észrevette már, hogy egy ismerős illat emlékek tömkelegét hozhatja magával? Ennek oka, hogy az agy azon részei, amelyek az illatokkal és az érzelmekkel foglalkoznak, szoros kapcsolatban állnak egymással. Tanulmányok azt mutatják, hogy az érzelmi stressz fokozott szaglással járhat, pontosabban azonosíthatjuk a szagokat. 

Fülzúgás

Vannak, akiknek stresszhelyzetben tartósan cseng a fülük, vagy éppen zümmögő, csiripelő hangot hallanak az egyik vagy mindkét fülükben. Nos, nem a fülben van a probléma. Az agy azon része reagál így, amely segít a hang feldolgozásában, ami azt jelenti, hogy a stressz és a félelem fülcsengést okozhat.

Puffadás és fokozott vizelési inger

A stressz során végbemenő bél-agy kommunikáció néha a bélflóra egyensúlyának felbomlásához vezethet, ami egyeseknél puffadáshoz vezet. A belek görcsösek lehetnek, és ez hasmenést, székrekedést vagy puffadást okozhat. Másoknál ez az állapot gyakori vizelési ingert is okozhat. 

Bőrproblémák

A bél-agy kapcsolatnak köszönhetően a stressz egyeseknél bőrproblémák formájában jelenik meg. Amikor a szervezet stressznek van kitéve kortizol hormon szabadul fel, ami idővel a bélfal könnyebb átereszthetőségét okozhatja. Ennek hatására a baktériumok és méreganyagok kiszivároghatnak a véráramba. Ezek aktiválhatják a szervezet immunválaszát, ami viszkető kiütéseket vagy akár krónikus bőrbetegségeket, például ekcémát vagy pikkelysömört okozhat.

Könnyebben megbetegszik

Ha a szervezet a stressz állandó fenyegetésével van elfoglalva az immunrendszer legyengülhet, ami azt jelenti, hogy könnyebben megbetegedhetünk. A folyamatos stressz miatt testünk állandó készültségben van, erőfeszítéseit másra irányítja így egy vírus vagy fertőzés során nem tudja úgy felvenni a harcot.

Látható, hogy a stressznek sok ismert és kevésbé ismert tünetei lehetnek. Nem kell, hogy figyelje a jeleket, mivel a legegyszerűbb megoldás, ha messziről elkerüli. A Manna csepp nem csak tüneteket leküzdeni, de használatával eleve harmonikusabb, kiegyensúlyozatabb mindennapokat élhet. Éljen a Manna csepp erejével, és felejtse a stressz okozta nehézségeket.