Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Sokaknak már a reggel is stresszel indul. Ahogy megszólal az ébresztő, már kapkodni kezdünk. Kipattanunk az ágyból, rohanunk egy villámfogmosásra. Ébresztjük a gyerekeket is, de lassúak, elpattan a cérna, kész a családi perpatvar. A dugóban szidjuk a többi autót, a buszvezetőt, a biciklist. Munkahelyünkre beérve azt hisszük vége az őrületnek. De aztán jön egy halom munka, egy szoros határidő, egy rosszalló pillantás- mi pedig majd felrobbanunk a stressztől! De miért rossz, ha már reggel idegeskedünk?

Mi az, amivel saját magunkat stresszeljük?

 

A reggelek a legkritikusabb időszakok a családosok életében. Van néhány dolog, amely már ilyenkor rányomja a hangulatunkra a bélyeget. Például az, hogyha bal lábbal keltünk. Ilyenkor már alapból feszültebben, morcosabban vágunk neki a napnak. Vagy ha például nincs időnk nyugodtan reggelizni, pedig gyomrunk hangosan könyörög az ételért. Esetleg az, hogy tudjuk, hosszú nap vár ránk, ami miatt már a reggeli órákban kedvetlenek vagyunk.

Többféle stresszfaktorral kell megbirkóznunk készülődés során. Az egyik az idő. Tudjuk, hogy a gyerekeknek be kell érnie csengetés előtt a suliba, a szülőknek pedig meghatározott időre a munkahelyükre. Emiatt gyakran kétségbeesetten figyeljük az órát, ha azt látjuk, gyermekünk piszmog. Ha elaludtunk, és kevesebb idő jut a készülődésre, az idegeink pattanásig feszülnek. 

Az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy ezer dolgot kell fejbentartanunk. Vajon a gyerek bepakolta az összes tankönyvét? Vajon a szülők aláírtak az ellenőrzőt, amit már kétszer kért tőlük az osztályfőnök? Vajon elég lesz a tízórai, vagy éhes lesz a gyerek legkésőbb fél 11-re? 

Ha már többször megtapasztaltuk, hogy milyen egy stresszes reggel, akkor az meghatározza a készülődés hangulatát. Félünk tőle, hogy megismétlődnek a korábban történtek. Ezért mindent megtervezünk, hogy időben el tudjunk indulni. Ha viszont a legkisebb hiba is becsúszik a gépezetbe, azonnal elpattan a cérna. 

 

A reggeli stressz nem csak reggel hat

 

Ha reggelünk feszülten, stresszesen indul, akkor az befolyásolja a hangulatunkat napközben is. 

Ha reggel nem tudunk elég időt szakítani magunkra, akkor nem tudunk olyan külsőt varázsolni, amivel elégedettek lennénk. Emiatt pedig egész nap kényelmetlenül érezhetjük magunkat a bőrünkben. 

Ha reggel kimarad a reggeli, akkor egész délelőtt idegesek, türelmetlenek, ingerlékenyek leszünk az éhség miatt. 

Ha a reggeli készülődés során családtagjainkkal összetűzésbe kerülünk, akkor az napközben lelkiismeretfurdalást, rosszkedvet, lehangoltságot okozhat. Ez eltereli a figyelmet a feladatainkról, kevésbé fogunk tudni munkánkra koncentrálni. 

Ha rosszul teljesítünk a munkahelyen, akkor főnökünkkel vagy kollégáinkkal kerülhetünk konfliktusba. Ettől még stresszesebbé válhatunk. 

Nem is csoda, ha nap végére az összes energiánk elfogy a folyamatos stressztől! Kimerülten, negatív gondolatokkal telve indulunk haza, és félve gondolunk a másnapra.

 

Viszlát, stresszes reggelek!

 

A reggeli stressz tehát egész napunkat érinti. De kellő odafigyeléssel csökkenteni tudjuk!

  • A minőségi, elegendő alvás gondoskodik a jó közérzetről. Reggelente mellőzze a szundi funkciót, hiszen ezzel csak becsapja a szervezetét, ami úgy bosszulja meg, hogy még fáradtabb lesz! Illetve így elkerülheti az elalvás csapdáját is, ami megfoszt az értékes percektől.
  • Amit lehet, készítsen elő! Este például válassza ki a másnapi öltözékét, pakolja össze a szükséges dolgokat, gondolja át a reggeli teendőket.
  • A családi viták egyik leggyakoribb kirobbantója a logisztikai probléma. Készítsenek egy meghatározott napirendet, amihez a család minden tagja alkalmazkodik! Ez különösen a fürdőszoba esetén lehet hasznos.
  • Próbáljon időt szakítani a közös reggelire, és egy kellemes családi beszélgetésre. Ez sokkal nyugodtabbá és türelmesebbé tesz mindenkit. 
  • Hagyjon elég időt a reggeli készülődésre! Ha például tudja, hogy fél órába telik eljutni az ágytól az ajtóig, akkor inkább számoljon 40-45 perccel! Így ha bármi váratlan történik, akkor sem kell kapkodnunk. Ami máris csökkenti a stresszt!
  • Végezetül pedig mindig emlékezzünk arra, hogy ez nem a világvége. Váratlan helyzetek mindig is adódni fognak, főleg gyerekes családoknál. Ezen nem tudunk változtatni. Azon viszont igen, hogy kezeljük ezeket!

 

Erősítse lelki állóképességét!

 

Egy stresszes reggel az egész napunkat alááshatja. Sajnos a feszültséget nem fogjuk tudni minden egyes nap kiiktatni reggeleinkből. Bármikor ránk törhet, de azért tehetünk, hogy könnyebben viseljük!

Lelki állóképességünk fejlesztésével könnyebben túllendülhetünk a nehézségeken. Ennek erősítésében segíthet a Mannacsepp. Erősebb lelki állóképesség esetén könnyebben elviseljük a feszültséget, jobban fogjuk tudni kezelni a nehéz pillanatokat, és könnyebben visszatérhetünk a nyugodt állapotba.

Erősítse lelki ellenállóképességét a Mannacsepp segítségével!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Vyviora Zsuzsanna Éva 1 hónapra nem drága és megéri! Sokat idegeskedtem, begörcsölt a gyomrom,nyakam, stb! Mióta szedem,azóta nyugodtabb vagyok sokkal és fizikailag is jobban vagyok! Alvás problémám is megszűnt!??
Tetszik · 6 · körülbelül 3 hete