Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A megfelelő reggeli rutin remek módja annak, hogy jobb lábbal kezdje a napot, és felkészüljön egy sikeres napra. A megszokott ütemterv kialakításával javíthatja termelékenységét, csökkentheti a stresszt, valamint rendet és kontrollt teremthet az életében. Mutatunk néhány tippet, hogy mit tud tenni a reggeli és az egész napos kapkodás és stressz elkerülése érdekében. 

A reggeli rutin kialakításának előnyei

Mindenkinek van reggeli rutinja (még a szundi gomb többszöri megnyomása is az), akár akarja, akár nem, de a kérdés az: eredményes? A reggel és az egész nap megtervezése segíthet abban, hogy ne térjen el a betervezett feladatoktól. További előnye, hogy segítségével produktívan indíthatja a napot, végül pedig stresszmentesen zárhatja. 

Ha minden nap ugyanabban az időben ébred, és követi a beállított ütemtervet biztosíthatja, hogy elegendő ideje lesz a legfontosabb napi feladatai elvégzésére. Segíthet koncentráltabbnak és hatékonyabbnak lenni, ami jobb eredményekhez és nagyobb sikerekhez vezet.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A reggeli rutin másik előnye, hogy csökkenteni a stresszt. Ha van egy meghatározott rutinja, tudja mire számíthat az adott napon, akkor ennek megfelelően tud szervezni. Ez segíthet enyhíteni a szorongást és a bizonytalanságot, amely abból fakad, hogy nem terveztük meg előre a napunkat. Kialakításával azt is biztosíthatja, hogy elegendő ideje legyen pihenni és kikapcsolódni, ami egyértelműen segíthet csökkenteni a stresszt és javítja az általános közérzetet. 

Tippek az ideális reggeli rutin kialakítására 

Nincs helye a kütyüknek!

Az első és legfontosabb, hogy a kütyüknek nincs helye a hálószobában. Sokan úgy alszanak, hogy fejük mellett ott van a mobiltelefon vagy a tablet, és reggel az első dolguk, hogy azonnal rápillantanak. A mobilunk rabja vagyunk, de olyannyira, hogy már akkor is ránézünk, ha az nem is jelzett. Érdemesebb ébresztőórára ébredni, és a telefon simogatása helyett az ébredés utáni pár percet fordítsuk arra, hogy átgondoljuk a napunkat. Ezzel értékes időt ajándékozhatunk magunknak. 

Ellenőrizze a lehetőségeket

Általában hosszú a lista a megvalósítandó feladatokról, és a napot azzal kezdjük, hogy mindent megpróbálunk beilleszteni az ütemtervünkbe. Ez a fő stresszfaktor. Ehelyett reálisan gondolja végig, hogy valójában mennyi ideje van feladatok megvalósítására. Határozza meg a megbeszélésekhez, ebédhez vagy edzésekhez szükséges időt, és azt is, hogy mennyi felkészülés szükséges az egyes feladatok elvégzéséhez. 

Rangsorolja a feladatokat 

Határozza meg azokat a feladatokat, amelyeket a rendelkezésére álló időn belül el tud végezni, ezután rangsorolja ezeket. Ügyeljen arra, hogy azt helyezze előtérbe, ami több figyelmet igényel, hosszabb ideig tart vagy sürgősebb.

Rögzítse naptárban a tevékenységeit

Becsülje meg, hogy mennyi időt fog az egyes feladatokra fordítani, vagy határozzon meg ezekre egy időszakot. Vegyen igénybe a különböző alkalmazásokat, vagy egy papír alapú naptárt, amelyek segítenek megtervezni az elvégzendő feladatokra szánt időt.  Nagy segítséget jelent, hogy ne térjen el a betervezett ütemtervtől. 

Az igazi kihívás, a tervezés

Át tud valamilyen tennivalót ruházni másra? Tudja a feladatokra fordított időt csökkenteni? Esetlegesen más napokon is elvégezhetők? Csak olyan kötelezettséget vállaljon, amelyet el szeretne és el is tud végezni. Ne próbáljon meg erején felül teljesíteni, ne állítson túl magas elvárásokat magával szemben. A túl sok kötelezettség csak frusztrációhoz vezet, ami csökkent teljesítőképességet eredményez.

Összességében elmondható, hogy a reggeli rutin remek módja annak, hogy jól kezdje  napot, és sikeresen is zárja. Kialakításával javíthatja termelékenységét, amellyel pedig csökkentheti a mindennapos feladatok ellátásából eredő stresszt. 

Legyen a reggeli rutin egyik fontos eleme a Manna csepp bevétele. Nem csak segít Önnek a stresszoldásban, de egyúttal higgadtabban és megfontoltabban tud nekilátni a feladatainak. Ne engedje, hogy a stressz és a napi teendők irányítsák! Támogassa mentális erejét napi Manna cseppel, hogy bátran szembe tudjon szállni a feladatokkal.