Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Első és legfontosabb, hogy két dolog miatt nem érdemes idegeskedni. Az egyik amin tudunk változtatni, a másik pedig amin nem. Tudjuk jól, hogy a legtöbb felnőtt számára a pénz az első számú stresszforrás. Jelenleg nem vagyunk könnyű helyzetben, de ezt megelőzően, már a világjárvány is komoly pénzügyi stresszt okozott. Ez is az oka, ami miatt az elmúlt időszakban a pénzügyi jólét és pénzügyi egészség fogalma, és ennek hiányából fakadó stressz előtérbe került. 

Mi az a pénzügyi jólét?

A fogalomnak számos meghatározása létezik. Egy 2015-ben közzétett általánosan elfogadott magyarázat alapján a definíció négy részből áll. Ez jelenti a napi és a havi pénzügyek feletti ellenőrzést, a pénzügyi vészhelyzetek kezelésének képességét, a pénzügyi célok elérése felé vezető utat, valamint azt a pénzügyi szabadságot, amely lehetővé teszi, hogy élvezze az életet.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Hogyan hat ránk a pénzügyi jólét hiánya?

Sokunknál a pénz a stressz egyik forrása, és az anyagi jólét hiánya lelkileg, érzelmileg és fizikailag is hatással van ránk. Kutatások rávilágítanak arra, hogy a pénzügyi stressz fáradtsághoz, álmatlansághoz, ingerlékenységhez, hangulati ingadozásokhoz és az étvágy megváltozásához vezethet, de ha még nem lenne elég, mindezekhez még gyomorpanasz is társulhat. 

Mindazonáltal ez az anyagi bizonytalanság nemcsak testi egészségünkre van hatással, hanem érzelmi és mentális egészségünkre is. A családunkkal való kapcsolatunk feszültté válik, érzelmileg bizonytalannak érezzük magunkat, és mindez betegségek sokaságát zúdíthatja ránk.  

A pénzügyi stressz hatásai az egészségre

Míg legbelül mindannyian tudjuk, hogy az életben sokkal fontosabb dolgok vannak, mint a pénz, amikor anyagi gondokkal küzd, a félelem és a stressz hatalmába kerítheti. Ez károsíthatja önbecsülését, hibásnak érezheti magát, és kétségbeesés érzésével tölt el. Amikor a pénzügyi stressz már elsöprővé válik, elméje, teste és társadalmi élete súlyos árat fizethet.

Álmatlanság vagy más alvási nehézségek

Pénzügyi gondok esetén éjszaka is csak a kifizetetlen számlák vagy a bevételkiesés miatt aggódik. 

Súlygyarapodás vagy fogyás

A stressz megzavarhatja étvágyát, aminek következtében túl sokat eszik vagy kihagyja az étkezéseket, hogy pénzt takarítson meg.

Depresszió

A pénzproblémák felhőjében élve bárki levert, reménytelenné válhat, és nehézségekbe ütközik, hogy koncentráljon vagy döntéseket hozzon. 

Szorongás

A pénz biztonsági háló, nélküle sebezhetőnek és szorongónak érezheti magát. A kifizetetlen számlák vagy a bevételkiesés miatti aggódás pedig szorongásos tüneteket válthat ki, mint például heves szívverés, izzadás, remegés vagy akár pánikrohamok.

Párkapcsolati nehézségek

A pénzt gyakran úgy emlegetik, mint a párok leggyakoribb vitatémája. Az anyagi stressz dühössé és ingerlékennyé teheti Önt, elveszítheti a szex iránti érdeklődését, és még a legerősebb kapcsolatok alapjait is megviselheti.

Szociális elszigetelődés

A pénzügyi aggodalmak arra késztethetik, hogy visszavonuljon a barátaitól, ami csak tovább rontja a stresszt.

Pénzügyi stressz kezelése 

  1. Amikor anyagi problémákkal szembesülünk, sokan tabutémának tekintjük, amelyről nem beszélhetünk másokkal. Ne tegyen így, beszéljen erről másokkal, akik lehet, hogy segítenek más irányból megközelíteni a problémát. 
  2. Kövesse nyomon pénzügyeit, és legalább egy hónapon keresztül részletezze bevételét és kiadásait.
  3. Vegye számba az összes bevételét és kiadásait, majd ezek figyelembevételével készítsen egy pontos tervet, hogy minimalizálja a pénzügyi problémákat. 
  4. A pénzügyi terv része, hogy létrehoz egy havi költségkeretet, melytől lehetőleg ne térjen el. 

A pénzügyi problémák megoldása általában kis lépésekből áll, amely idővel gyümölcsöző lesz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kell tennie lépéseket a stressz enyhítésére. Meg kell találnia a lelki békét, hogy hosszú távon tudja kezelje a kihívásokat.

Amikor anyagi gondok és pénzügyi bizonytalanság gyötri, könnyen csak a negatívumokra összepontosít. Noha nem kell figyelmen kívül hagyni a valóságot, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne, szánjon pár percet arra, hogy értékeli a szép dolgokat, és hálát ad azért a sok jóért, ami Önnel történik. 

Bár nem tudjuk megoldani az anyagi problémáit, de abban tudunk segíteni, hogy a Manna csepp napi alkalmazásával megszabadítjuk a stressz nehéz terhétől. A virágesszenciákat tartalmazó Manna csepp felszabadítja elméjét az állandó aggodalomtól, javítja a hangulatát, megszabadítja a negatív gondolatoktól és enyhíti a stresszt. Az eredmény? Nyugodt, higgadt és pozitívabb mindennapok. 

 

Kattintson, tekintse meg a termék részletes leírását és már ma lépjen a pozitív változás útjára.