Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

10-ből 1 ember számára az ősz igazi kínszenvedés. Őket nem teszi boldoggá a színkavalkáddá alakuló növényzet,  a színes falevéleső, a sütőtökillat, a kandalló előtti bekuckózás. Nekik ez az időszak a szürkeségről, a szűnni nem akaró levertségről,  a komorságról és a magukba zárkózásról szól. Mit tegyen, ha Ön is így érzi magát? Az időjárást sajnos nem fogja tudni megváltoztatni- de a szezonális depresszió ellen tehet!

Tévhit vagy sem?

 

Ki ne ismerné a Szomorú vasárnap című ikonikus slágert? Nincs olyan ember, aki ne kerülne tőle legalább egy picit is melankólikus hangulatba. Képzelje el, hogy minden nap érzi ezt a levertséget! Ugye, hogy nem túl kellemes? Ilyen érzés a szezonális depresszió!

Annak ellenére, hogy testi-lelki tünetekkel járhat, a hagyományos depresszióval ellentétben erre nem tekinthetünk betegségként. Az őszi depresszió inkább egy tünetegyüttes, amely a fiatalokat és időseket sem kíméli. 

Tanulmányok különbözőképpen magyarázzák ezt a jelenséget. A kutatók egy része úgy gondolja, kialakulásának egyik oka a fény hiánya. A szervezetnek van egy természetes biológiai órája. A szürke ég, a fény hiánya, az éjszakák meghosszabbodása ennek felborulásához vezet. Az egyensúly felborulásától pedig egyenes az út a kedvetlenségig.

Más kutatók a hormonokban keresik a szezonális depresszió okát. Agyunkban többek között melatonin és szerotonin hormonok termelődnek. A melatonin az alvásunkért felelős hormon, amelynek a szintje az őszi-téli időszakban erősen ingadozik. 

A másik hormon, a szerotonin pedig a hangulatunkat szabályozza. Ha ebből a két hormonból kevés van szervezetünkben, akkor az nem tesz nekünk jót. Ilyenkor fennáll a lehetősége annak, hogy egyik napról a másikra rosszkedvűvé válik. Ne hagyja, hogy ilyen helyzetbe kerüljön!

 

Így ismerje fel a tüneteket!

 

A szezonális depresszió a nőket gyakrabban érinti. De ez nem azt jelenti, hogy a férfiak biztonságban lennének! Náluk is előfordulhat, hogy szembe kell nézniük a kellemetlen tünetekkel. Ilyen például a kedvetlenség, latergia, befelér fordulás, társaságkerülés. A döntéshozatalban nehézségeket okoz, míg a koncentrációs képességet csökkenti. Az őszi depresszióval küzdő ember gyakran aluszékony, energiahiánnyal küzd, fokozott alvásigény jellemzi. Gyakran a táplálkozási szokások is megváltoznak, hirtelen súlygyarapodás vagy súlyvesztés léphet fel. Nem ritka, hogy ingerlékenység, szorongás, vagy depresszív gondolatok jelentkeznek.

Hozzá kell tennünk, hogy bizonyos fokig teljesen normálisak ezek az érzések. Hiszen egy esős, szürke vasárnap ki lenne motivált és vidám? Ki ne lenne álmos egy fagyos hétfő reggelen? A probléma ott kezdődik, ha ez állandósul, és hosszú hetekig elkísér minket.

 

Hogyan szabaduljon meg tőle?

 

Sajnos az időjárás-irányító gépezetet az emberiség még nem találta fel. Sokunk pedig azt sem teheti meg, hogy ilyenkor melegebb tájakra költözzön. De akkor mi az, ami használhat?

 

  • Minőségi alvás:  Ugyan, ezzel aztán nincs probléma, gondolhatja magában. Mégis, nem mindegy, hogy alszunk, vagy minőségit alszunk! A hétköznapi teendők mellett nem biztos, hogy elegendő időnk jut a pihenésre. Épp ezért gondoskodjunk arról, hogy minden nap aludjunk 7-8 órát!
  • Relaxáció: Az év minden napján megérdemli a kényeztetést- de ilyenkor különösen! Teljesen mindegy, hogy egy forró fürdő, egy őszi illatgyertya, egy kellemes vacsora, vagy egy jó könyv teszi boldoggá. A lényeg, hogy szakítson időt a kikapcsolódásra minden nap!

 

  • Helyes táplálkozás: Táplálkozási szokásaink a hangulatunkra is hatással vannak. Az őszi időszakban érdemes omega 3 zsírsavban gazdag ételeket enni, amely a depresszió egyik természetes ellenszere. Ezen kívül a friss gyümölcsök, zöldségek is segíthetnek. Teljesen normális, ha ilyenkor nehezebb ételeket kívánunk, de ha tehetjük, inkább egészséges ételeket fogyasszunk.
  • Mozgás: Elhisszük, hogy ilyenkor nehezen szánja rá magát a reggeli kocogásra. De higgye el, ilyenkor sem szabad elhanyagolni a testedzést! A mozgás boldogsághormonokat termel, emiatt sokkal jobb hangulatba kerülhetünk.

 

Támasz a nehéz időszakokban

 

Az évszakok változása senkinek sem könnyű. De ne hagyja, hogy ez megkeserítse az őszi hónapokat! Próbálja ki a Mannacseppet, amely segít az őszi depresszió leküzdésében! Ez a természetes étrendkiegészítő táplálék a léleknek. Erősíti a lelki állóképességet, helyreállítja a jó közérzetet, és visszaállítja lelki egyensúlyunkat, miközben feloldja a lelki blokkjainkat. Így könnyebben megszabadulhat az állandó rosszkedvtől! Tegyen a szezonális depresszió ellen minden egyes nap!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp