Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

“8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás”, szól az ismert nóta. Tegyük a kezünket a szívünkre: mégis, hányszor teljesül ez? Ha heti egyszer, akkor már jók vagyunk! De sajnos a tapasztalatok szerint általában a munka javára billen a mérleg nyelve, így nem ritka, hogy naponta 10-14 órát töltünk a munkával. De akkor hol marad a pihenés? Mikor töltődünk fel? Ebben a témában találtunk néhány, megfontolásra érdemes gondolatot.

Ha felborul a mérleg…

 

Senki sem szeret túlórázni. Ha ez rövid ideig tart, utána pedig van lehetőség a lazításra, nincs ok az aggodalomra. A probléma ott kezdődik, ha már hetek óta 10-12 órát töltünk a munkahelyi feladatokkal. Ha már esténként sem tudunk kikapcsolni, ha éjszakánként álmatlanul forgolódunk, ha hétvégén köldökzsinórként van hozzánk nőve a telefon. 

Ha a helyzet hosszú hónapokon keresztül sem változik, akkor az élet egy végtelen mókuskeréknek fog tűnni. A napok felváltva követik egymást, de nem érzünk igazi örömöt. Csak próbálunk mindent letudni, esténként pedig fáradtan zuhanunk az ágyba. 

A pihenés hiánya emellett a koncentrációs képesség és memória romlásához, illetve a teljesítmény csökkenéséhez vezethet. Nem csoda, ha hibát hibára halmozunk, amely extra stresszforrást jelent. 

A nők különösen nehéz helyzetben vannak, hiszen a munkahelyi feladatok mellett az otthoni teendők plusz 4-5-6 órányi feladatot raknak a nyakukba. Ők  még nehezebben tudják a feltöltődést megoldani!

Ha életünk túlnyomó része a munkáról szól, ha nincs idő a feltöltődésre, az energia visszanyerésére, akkor az kiégéshez vezethet. 

 

Ne a pihenés lássa kárát!

 

Életünk három fő terület, a munka, magánélet (önmagunk) és a család körül forog. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt- bár ez mindenkinek mást jelent. Aki például szeretettel végzi hivatását, hajlamos több időt szánni a munkájára, anélkül, hogy ez rosszul érintené. 

Miért éri meg megteremteni az egyensúlyt?

  • Ha elegendő időt szánunk a pihenésre, alvásra, kipihenten, energiával telve vághatunk neki a napnak
  • Ha elég időt töltünk a családunkkal, párunkkal, barátainkkal, akkor az pozitív hatással lesz a hangulatunkra, a kiegyensúlyozottság pedig a munkahelyi teljesítményünket is jó irányba tereli
  • Ha merünk lazítani, kikapcsolni, akkor az életet sokkal derűsebben fogjuk szemlélni, sokkal pozitívabban tudunk hozzáállni
  • Ha megtaláljuk az egyensúlyt, akkor igazán jelen lehetünk mindenhol, átélhetjük az itt és most érzését

Nagy igazság, hogy nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, hogy éljünk. Ezt érdemes szem előtt tartani! 

 

Így teremtse meg az egyensúlyt

 

Az egyensúly megteremtése nem is olyan könnyű feladat, mint elsőre tűnik. Néhány új szokás bevezetésével azonban karnyújtásnyi távolságba kerülhet: 

  • Állítson fel korlátokat! A munkahelyi feladatokat a munkaidőben végezze, ne esténként, vagy hétvégén. Bár nem jelent gondot, ha időnként bevállal egy kis túlórát, ez ne legyen mindennapos. 
  • Tanuljon meg nemet mondani! Ha egy-egy feladat elvállalása túlmutat a munkaidején, akkor azt jelezze felettesének!
  • A priorizálás sokat segíthet. Mi az, ami tényleg fontos? Mi az, ami várhat? Sokszor azt gondoljuk, hogy mindent azonnal meg kell csinálnunk, pedig akár később is ráérne. 
  • Hétvégén ne a munkahelyi e-maileket bújja, és ha szükséges, kapcsolja ki a mobiltelefont. Így nem terelhetik el figyelmét a munkahelyi problémák. 
  • Szánjon időt tudatosan a pihenésre! Minden nap legalább 1 órát biztosítson magának arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amelyek kikapcsolják, feltöltik. 

 

Állítsa vissza a harmóniát!

 

Az egyensúly megtartása folyamatos odafigyelést igényel. Bármennyire is igyekszünk, néha bizony összegyűlnek a felhők a fejünk felett. Az ilyen stresszes időszakokban jó, ha van egy támaszunk. 

Találja meg a biztos pontot!

A Mannacsepp étrendkiegészítő természetes lelki támogatást jelenthet a nehéz időkben. Hatóanyagainak köszönhetően csökkenti a stressz káros hatásait, elősegíti a jó közérzet kialakulását, és a harmónia megteremtését.  Segíthet jobb döntéseket hozni, és a lelki blokkok oldásában. Vagyis közelebb visz a harmóniához.

Teremtse meg az egyensúlyt a hétköznapokban!

 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete