Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Ön is meglepetten tapasztalja, hogy már délután 4-kor sötétedik? Ez csak egyet jelenthet: bizony megérkezett a tél, a sokak által gyűlölt sötét és hosszú éjszakáival. Mintha csak kötelező lenne, úgy bújunk ágyba minél korábban. Akik megtehetik, egy-egy délutáni szundival húzzák ki lefekvésig. Aztán persze jön a lelkiismeretfurdalás, hogy képtelenek vagyunk teendőink végére érni…pedig nem kellene amiatt rosszul éreznünk magunkat, hogy több pihenésre van szükségünk!

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, miért ne sajnáljuk magunktól a lazítást ilyenkor. 

Elérkezett a téli álom ideje 

Ahogy beköszöntött a tél, egyre többen érzik úgy, hogy legszívesebben egy barlangba vonulva, téli álmot aludva töltenék el a következő hónapokat. Egyszerűen bárhol, bármikor képesek lennének elaludni: ebéd után, délután, vacsora után, a díványon, az ágyon, a fotelben. 

Az aluszékonyságnak azonban megvan az ára. Ha napközben többször is elpilledünk, akkor hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy lőttek az éjszakai alvásnak. Hiába fekszünk le időben, éjszaka többször felébredhetünk, amely akár több órás álmatlan forgolódást is jelenthet. 

Törvényszerűnek tűnhet, hogy ha már ennyit alszunk, akkor kipihentebbek is vagyunk, de ez a gyakorlatban egyáltalán nincs így. Sőt, azt vehetjük észre, hogy egy délutáni szundítás után fáradtabbak vagyunk mint előtte. 

Ez az állandó fáradtság, kimerültség rányomja a bélyeget a napjainkra is. Nincs elég energiánk feladataink elvégzéséhez, ami bűntudatot kelthet bennünk. 

Ha Ön is szégyelli, hogy állandóan aludna, akkor szeretnénk megnyugtatni: nem az Ön készülékében van a hiba! 

Miért ne legyen lelkiismeretfurdalása? 

Sokan rosszul érzik magukat attól, hogy ilyenkor kimerültebbek, fáradékonyabbak. Pedig van rá ésszerű magyarázat!

Egyrészt a téli sötétség hatással van a szervezetünk cirkadián ritmusára, amely az olyan biológiai folyamatokat jelenti, amely az alvás-ébrenlét szabályozásáért felelősek. Azaz ahogy egyre korábban sötétedik, úgy egyre korábban érkezik az inger, hogy aludni menjünk. Ez azonban mai modern életmódunk mellett gyakran nem megoldható, hiszen gondoljunk csak bele, hányan dolgoznak még délután 5  óra után! 

Az aluszékonyság nem csak akkor probléma, ha épp számos egyéb teendőnk van. Ha otthonunk kényelmében jön ránk a szundíthatnék, ember legyen a talpán, aki képes ellenállni!

Ezekkel a szokásokkal sajnos rendkívül hamar felboríthatjuk az alvás-ébrenlét közötti egyensúlyt, és azon kaphatjuk magunkat, hogy napközben össze-vissza alszunk, míg éjszaka ébren forgolódunk. 

Ez tehát egy teljesen természetes jelenség, amely sokunkat érint. Ám a jó hír az, hogy ennek nem kell így maradnia a következő hónapokban, hiszen tehetünk azért, hogy jót aludjunk éjszakánként! 

Így legyen pihentető álmunk

Hiába alszunk télen sokkal többet, mint az év többi részében, ez nem biztos, hogy azt jelenti, tényleg több energiánk is lesz. Mit tehetünk azért, hogy álmunk valóban pihentető legyen? 

  • Sokan nem tudják, de a D-vitamin befolyásolja az alvásunkat. Mivel télen jóval kevesebb D-vitaminhoz jut a szervezetünk, ezért nem meglepő, hogy ez alvásunk minőségére is hatással lesz. A megoldás egyszerű: pótoljuk a vitamint! 
  • Rendkívül rossz szokás, hogy rendszeresen a 25 fok körüli hálószobában próbáljuk álomra hajtani a fejünket. Az alváshoz ideális hőmérséklet ugyanis csupán 18-20 fok. Éjszaka vegyük lejjebb a fűtést!
  • Akármennyire csábító is egy-egy délutáni szunyókálás, maximum fél órát engedélyezzük magunknak! Ennél több pihenés ugyanis teljesen felboríthatja a bioritmusunkat, és azon kaphatjuk magunkat, hogy éjszaka álmatlanul forgolódunk. 
  • Tudjuk, hogy nehéz, de vegyünk erőt magunkon, és télen is próbáljunk meg minél többet mozogni! Ne hagyjuk, hogy a korai sötétedés és a mínuszok kedvünket szegjék, inkább öltözzünk fel jó melegen, és tegyünk egy nagy sétát, vagy ha az idő engedi, korcsolyázzunk, szánkózzunk! 

Ne csak testét, lelkét is töltse fel! 

A téli időszakot érdemes kihasználni a feltöltődésre, relaxálásra. Ám fontos, hogy ne csak testi szükségleteinkre, de lelkünkre is figyeljünk, hiszen neki ugyanúgy szüksége van egy kis támogatásra! 

Mi a Mannacsepp segítségével gondoskodunk lelkünk egészségéről. Ez az étrendkiegészítő olyan természetes anyagokkal lett felturbózva, mint gyógynövények és virágesszenciák, amelyek segítenek feltölteni lelkünk energiatartalékait. Rendszeres szedésének köszönhetően csökkenthetjük a mindennapos stressz káros hatásait és harmonikusan élhetjük meg a hétköznapokat. 

Tegyünk azért, hogy lelkünk is felkészülten nézhessen szembe az új kihívásokkal! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete