Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Ön is tapasztalta már azt a furcsa jelenséget, hogy egy kiadós sírás után ólmos fáradtság keríti a hatalmába? Ez nem csak Önnel fordul elő!

Egy megoldhatatlannak tűnő konfliktus, egy fontos személy elvesztése, vagy egy kimerítő nap miatt érzett fájdalom nem csak a lelkünk, de testünk energiáit is leszívja.

De vajon mi a magyarázat rá? Legújabb blogcikkünkben utánajártunk!

 

Miért potyognak a könnyeink?

Még a leghatározottabb, legkeményebb emberekkel is előfordulhat, hogy egy váratlan esemény hatására hullajtanak néhány könnycseppet. De vajon mi okozza ezt a szokatlan emberi reakciót?

A sírás gyakorlatilag csecsemő korunktól kezdve elkísér minket. Ha egy gyerek rosszul érzi magát, akkor a sírással fejezi ki, hogy baj van, segítséget kér. Felnőttkorban aztán változik a helyzet, már más okokból sírunk: bánat, harag, öröm, reményvesztettség, fájdalom, féltékenység…

Bár kutatók rendkívül színes palettával rendelkeznek arra vonatkozólag, hogy mi is a szerepe a sírásnak életünkben, a legjobban talán úgy lehet összefoglalni, hogy az érzelmek szabályozására szolgáló tevékenység. Ha negatív ingerek érnek minket, a sírás hatására könnyebben megszabadulunk a felgyülemlett feszültségtől. Ha pozitív események történnek körülöttünk, akkor pedig a felfokozott érzelmek lehűtését segíti elő. Épp ezért nem szabad visszafognunk magunkat, ha sírni támad kedvünk!

De miért van az, hogyha szabad utat adunk érzelmeinknek, akkor az rövid időn belül lefáraszt minket?

Mit tapasztalunk sírás után?

Egy hosszú, kiadás zokogás után, a felszabadultság mellett egyéb érdekességeket is tapasztalhatunk. Sokak fáradtságról, kimerültségről számolnak be.

Ennek oka, hogy a sírás megterhelő tevékenység a szervezetünk számára. Sok energiára van szükség hozzá, ez pedig nem meglepő módon leszívja a szervezetet.

A sírás tulajdonképpen egy természetes stresszoldóként funkcionál. Segít testünknek, hogy megbirkózzon azzal a nyomással, amit egy-egy érzelmi trauma vált ki. Ha kiadjuk magunkból a fájdalmat, akkor megnyugszunk, és elfáradunk.

A kimerültség attól függ, mennyi időn keresztül, milyen intenzíven potyogtak a könnyeink. Egy néhány perces pityergés után ritkán tapasztalunk hasonló tüneteket, ezzel szemben egy órákig tartó, heves zokogás után jellemzőbb a fáradtság. Ez utóbbi csökkenti az agyban az oxigénszintet, ami gondoskodik az álmosságról.

Nem véletlen tehát, hogy ilyenkor másra sem vágyunk, mint visszabújni az ágyba!

Így kezelje a heves érzelmeket:

Az erős érzések könnyedén átvehetik felettünk az irányítást- néhány egyszerű tipp segítségével viszont kordában tarthatjuk őket!

  • Nevezze meg az érzelmet! Szomorúság, düh, kilátástalanság, irigység, öröm… Ha beazonosítja, egyszerűbb dolga lesz azzal, miként kezelje!
  • Az érzelmek kezelése nem azt jelenti, hogy fojtsuk el őket. Ha dühösek vagyunk, ha szomorúak, ha örülünk, éljük meg őket! Az a nem mindegy, ezt hogyan tesszük.
  • Hatásos technika, ha az érzelmek helyett a légzésünkre koncentrálunk. Vegyünk mély levegőt, majd lassan fújjuk ki, ezt pedig ismételjük meg néhányszor. Ha van elég oxigénünk, könnyebb tiszta fejjel gondolkodni.
  • Tartson egy perc szünetet! Ha olyan szituációba kerül, amely kibillenti nyugodt lelkiállapotából, nem szégyen kilépni belőle! Így elkerülheti, hogy a heves érzelmek elragadják.

Törjön ki az érzelmi kavalkádból!

Az erőteljes érzelmek életünk részei, felesleges is azon gondolkozni, hogyan kerülhetnénk el őket. Azt viszont megtanulhatjuk, hogyan kezeljük őket!

Nekünk a Mannacsepp segít, hogy megőrizzük lelki békénket. Ez a természetes étrendkiegészítő erősíti lelki ellenállóképességünket, hogy nehezebb legyen kibillenteni minket kiegyensúlyozottságunkból. Ennek köszönhetően kevésbé fognak megrázni a váratlan események, és megőrizhetjük a harmóniát a hétköznapokban is.

Járjon magabiztosan az érzelmek földjén!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete