Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Bár azt gondolnánk, az alvás egy teljesen természetes folyamat, felmérések szerint az emberek harmadának meggyűlik vele a gondja. A forgolódással töltött éjszakák, a gyakori felriadások, a rémálmok nem csak pihenésünket teszik tönkre, de hosszú távon egészségünkre is rányomhatják a bélyeget. Ha szeretnénk megszabadulni az alvászavartól, elsősorban lelkünkben kell rendet tennünk.

Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, miért fontos ez.

Ha nehezen megy az elalvás…

Időnként mindannyian megtapasztaljuk, mennyire kellemetlen egy álmatlan éjszaka. Amikor akárhogy forgolódunk, nem találjuk a helyünket. Amikor elkeseredetten vizslatjuk az órát, hogy már réges-rég aludnunk kellene. Amikor már az éjszaka közepén tudjuk, mennyire keserves lesz a reggel. Hogy mennyire kimerítő lesz a nap úgy, hogy szinte egy szemhunyásnyit sem aludtunk…

Ha ez időnként előfordul, azzal nincs gond. Hisz alvásunkat megannyi dolog befolyásolja a hőmérséklettől kezdve a túl sok kávén át a túl késői vacsoráig. Ám vannak, akik rendszeresen küzdenek az álmatlansággal. Ők azok, akik huzamosabb időn keresztül sem képesek kipihenni magukat. Akiknek a alváshoz egyre negatívabb érzelmek kötődnek. Akik már előre aggódni kezdenek, hogy hamarosan leszáll az éjszaka, és ma sem fognak tudni nyugodtan pihenni…

Az alvászavar az emberek közel egyharmadát érinti. De vajon mi lehet a gond? Szakértők szerint a megoldatlan lelki gondok! 

A lelki problémák inszomniát okoznak? 

Néha egészen egyszerű okok húzódnak az álmatlanság mögött, mint például a nem megfelelő hálószobai körülmények, vagy a bioritmus felborulása. Ám nem csak ezektől függhet az, mennyire nyugodt az éjszakánk. Ugyanis a lelki problémák is képesek megzavarni alvásunkat! 

Egyre több kutató állítja, hogy a mentális problémák, például a krónikus stressz, a szorongás, vagy depresszió hozzájárulhat az inszomnia kialakulásához. Ezt a Holland Idegtudományi Intézet által kiadott egyik tanulmány is alátámasztja. Ők egy kutatás során több, mint 200, alvászavarral küzdő résztvevőt vizsgáltak. Arra jutottak, hogy a szorongás alapján 5 típusra osztható fel az inszomnia. Jellemzően minél szorongóbb típus az egyén, annál komolyabban tapasztalja az alvászavarral kapcsolatos nehézségeket. 

Az alvásproblémákat érdemes komolyan venni, hiszen már rövid távon is káros következményekkel járhat. Hangulatunk ingadozóvá válik, ingerlékenyebbek, feszültebbek leszünk, koncentrációs-és döntéshozatali képességeink hanyatlani kezdenek. Immunrendszerünk legyengül, védtelenebbé válunk a betegségekkel szemben. Ne vegyük ezeket félvállról! 

Tippek a nyugodt éjszakákért

Ha napokig, hetekig képtelenek vagyunk nyugodtan álomra hajtani a fejünket, annak hamar megvannak a testi-lelki következményei. Hogy ezeket elkerülhessük, tartsunk be néhány tippet, ami segíti az alvásunkat! 

  • A mély, pihentető alváshoz nyugodt környezetre van szükségünk. A hálószobában viszonylag alacsony (18-20 °C) körüli hőmérséklet legyen, teljes sötétség, zavaró elektronikai eszközök nélkül. Alvás előtt akár használhatunk valamilyen párologtatót, például levendulaolajat, ami segít kikapcsolni. 
  • Elalvás előtt kezdjük el lenyugtatni a testünket, lelkünket. Vegyünk egy forró fürdőt, merüljünk el egy jó könyvben, vagy meditáljunk egy kicsit. Ha kellően el vagyunk lazulva, akkor észrevétlenül egyre közelebb kerülhetünk Álomországhoz. 
  • Sokan attól válnak stresszessé, hogy tudják, már rég aludniuk kellene. Ezzel azonban egy ördögi kör veszi kezdetét: minél feszültebbek vagyunk, annál éberebbé válunk. Ha nem megy az elalvás, ne erőltessük! Inkább olvassunk egy kicsit, vagy kortyoljunk el egy pohár langyos tejet. 
  • Gondoskodjunk lelki egészségünkről! Ha lelkünkben kiegyensúlyozottság honol az állandó viharok helyett, akkor éjszakáink is nyugodtabbak lesznek. 

Nyugodt lelkiállapottal a jó alvásért

Az alvászavar ártalmatlan problémának látszik- mindaddig, amíg a mi életünkben is fel nem bukkan. Utána már pontosan tudjuk, mennyire kimerítő testileg-lelkileg, ha képtelenek vagyunk egy éjszakát nyugodtan eltölteni. 

Tegyünk azért, hogy ismét kipihenten ébredhessünk reggelente!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy nyugalmat biztosítsunk lelkünknek. Ez a természetes étrendkiegészítő segíthet megszabadulni a stressztől, a szorongástól, illetve a depressziótól, amelyek a pihentető alvás legnagyobb ellenségei. Rendszeres szedésével megőrizhetjük kiegyensúlyozottságunkat, amelynek köszönhetően éjszakáink is nyugodtabban telnek majd. 

Ne csak álmodozzon a nyugodt alvásról, de tegyen is érte! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete