Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Lassan szembe kell néznünk azzal, hogy életünk egyik legnehezebb időszakához érünk. A koronavírus felborítja mindennapi életünket, veszélyezteti a szeretteinket, és valószínűleg elképesztő gazdasági károkat fog okozni. De van más kockázata is: ahogy az egészségünkre hat. Az utóbbi időben ugyanis egyre fokozódó szorongásban élünk. Ez azonban nem csak a veszélynek köszönhető. Úgy tűnik, mintha ezt a szorongást mesterségesen próbálnák gerjeszteni.

A szorongást a média okozza?

Akárhova nézünk, mindenhonnan a korona vírusról hallunk híreket. Mindenütt betegség, halál, karantén. Ugyanakkor ha csak a számokat néznénk, meglátnánk, hogy egy átlagos influenzaszezonban, sokkal többen halnak meg, mint eddig ebben a járványban. Vagyis, egy kicsit úgy tűnik, mintha mesterségesen fokoznák a betegség körüli felhajtást. Persze, egyáltalán nem akarom kisebbíteni a kockázatot. Tegyünk meg mindent, hogy a fertőzés veszélyét minimálisra csökkentsük. Védekezzünk, minden lehetséges módon! Azonban figyeljünk arra is, hogy a félelem mit művel velünk!

 

Meddig bírja a lelki állóképessége? Töltse ki a tesztet!

 

Ne kezdjünk el pánikolni!

A félelem megfoszt a józan gondolkodásunktól. Hatására, nem tudjuk megfelelően értékelni a helyzetet. Néha olyan dolgokat is megteszünk, amit nem kellene (pl. wc papírt kezdünk felhalmozni), ugyanakkor gyakran elbagatelizáljuk a valódi veszélyt. Vagy olyan módon próbáljuk csökkenteni, hogy emberek közé megyünk. Amivel fokozottabb veszélynek tesszük ki magunkat. De a félelem nem csak ezzel árt. Fizikailag és lelkileg is károsít minket. Ezért, rendkívül fontos, hogy ne engedjük, hogy a félelem vegye át az irányítást.

Közösségi média hatása

Napjainkban a közösségi média életünk része, de lehetséges, hogy károsabb, mint gondolnánk? Egy kutatás szerint igen!

Egy amerikai egyetemen 143 diákot vizsgáltak meg, melynek során a csoport fele annyit használhatta a közösségi médiát, amennyit csak szerette volna, a másik csoportnál viszont csak napi 10 perc használatot engedélyeztek. Három hét után azok, akiknek korlátozva volt az oldalak használata, kevésbé mutatták a szorongás tüneteit, mint a másik csoport.

Hogyan kezeljük a szorongásunkat?

Először is csökkentsük a médiára fordított időt. Nézzük kevesebbet a híreket (csak naponta egyszer), és csak egy, mértéktartó forrást.

Ha észrevesszük, hogy szorongunk, akkor is próbáljunk meg tudatosságra törekedni. Kérdezzük meg magunktól: fenyeget minket most valós veszély? Ha a válasz nem, akkor lépjünk egyet hátra! Próbáljuk meg objektívan, külső szemlélőként elemezni a szituációt. Mi az, amit megtehetünk? Mi az, amire tudunk hatni. Ha próbáljuk áthelyezni a figyelmünket arra, amire van ráhatásunk, csökken a szorongásunk. Próbáljuk inkább a lehetőségeinkre, és a megoldásokra koncentrálni.
A következő hetekben szükségünk lesz minden lelkierőnkre, hogy bírjuk a válság okozta pszichikai terhelést. A Manna cseppel naponta erősíthetjük a lelki állóképességünket, hogy a nehéz napokon is túllendüljünk. Használja ki a lehetőséget!

 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete