Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Harmónia és lelki egészség a mindennapokban

Hogyan szabadulhatunk meg gyökerestül a stressz, szorongás, depresszió kiváltó okaitól?

Ha anya jól van - a család is rendben

Az anyukák, is hősök: Sokan nem is tudják, hogy az anyukákra milyen óriási teher nehezedik. Ellátni a háztartást, tanulni a gyerekekkel, gondoskodni a családról. Úgy élnek, mint egy zsonglőr, aki egyszerre több tányért pörget. Ez azonban folyamatosan, óriási mennyiségű stresszt okoz. Nem csoda, ha estére elgyötörtnek, kimerültnek érzik magukat. Nem beszélve a lelki terhelésről… Hiszen a feszültség mellett megjelenik a bűntudat, hogy nem tud megfelelni az elvárásoknak. Épp ezért nekik is szükségük van lelki támogatásra ezekben a nehéz időkben. 

A harmonikus családi élet alapja, az anyuka lelki egészsége. De ma már létezik olyan szelíd megoldás, amivel természetes módon, mindenféle pirula nélkül meg tudjuk teremteni a harmónikus lelki egyensúlyt és a magabiztos, sugárzó megjelenést. Olvasd el, hogyan!

Amikor már eleged van...

Éveken át próbáltam csökkenteni, megszüntetni az életemben jelenlevő feszültséget és szorongást. Próbáltam sportot, jógát, relaxációt, de legtöbbször nem jutott elég időm ezekre a tevékenységekre. Használtam magnézium készítményeket, nyugtatókat stb. De azt láttam, hogy ezeknek egy idő után egyre kisebb a hatása, és egyre nagyobb mennyiségre van szükségem belőlük. Végül ráeszméltem, hogy a feszültségek okait kell megszüntetnem. Miután rájöttem, hogy a külvilágot nem tudom átalakítani, így csak magamat tudom megváltoztatni. Úgy, hogy jobban bírjam a stresszt, a lelki terhelést, és könnyebben nyerjem vissza a harmóniámat a traumák után is. Hogyan? Nos, ehhez azonban néhány dolgot el kell mondanom:

A lelki sebek hatása

Az életünk során elszevedett lelki sérülések nem múlnak el nyomtalanul. Minden trauma nyomot hagy rajtunk. Minden bántás, sérelem, egy-egy lelki görcsként lerakódik a tudatalattinkban. Mindez egy idő után, állandó, levezetetlen feszültséget generál. A stressz pedig újabb és újabb görcsöket hoz létre bennünk. Ha szabadulni szeretnénk, a kellemetlen tünetektől, a megoldás nem az, hogy elnyomjuk az így keletkező rossz érzést. Helyette inkább próbáljuk meg kisimítani ezeket a lelki görcsöket! Vagyis nem elnyomni kellene a tüneteket, hanem feloldani a lelki blokkokat.

Mi a helyzet a stresszel?

Amikor a szervezetünkben stresszhormon termelődik, a testünk átkapcsol “harcolj, vagy menekülj” üzemmódba. Ilyenkor adrenalin termelődik, és az energia az izmainkhoz kerül, nem pedig az agyunk használja el. A testünk leszabályozza az agyunk energiaellátását a túlélés érdekében. Ilyenkor nem tudunk megfontolt döntéseket hozni, és számtalan magasebbrendű kognitív funkcióra sem jut kapacitás. Csakhogy, ez rengeteg energiát használ el, és egy idő után rendkívül kimerítő lesz. Ezért érezzük hullafáradtnak magunkat egy stresszes nap után. Mivel azonban a stresszt nem tudjuk teljesen elkerülni, inkább az segíthet, ha támogatjuk a lelki állóképességünket (reziliencia). Így rugalmasabban reagálunk a stressz okozta terhelésekre.

Milyen lehetőségek vannak feszültség-mentesítésre?

Íme, néhány módszer a teljesség igénye nélkül:

Fordulhatunk pszichológushoz

Számtalan pszichológus és egyéb terapeuta kínál segítséget a különböző lelki problémákra. Próbálják feltárni az okokat, és különböző gyakorlatokat, technikákat is kínálnak.

Előnye: Személyre szabott, egyéni terápiát kaphatunk

Hátránya: Sajnos, ezeknek a terápiák meglehetősen hosszú ideig tartanak, és az áruk is elég borsos. Egy profi lélekbúvár akár több tízezer forintot is elkérhet óránként. Mivel a kúra hossza nincs megszabva, így akár évekig is fizethetünk a szakembernek. Mi egy olyan módszert kínálunk, ami bárki számára elérhető, és megfizethető.

Antidepresszánsok, hangulatjavító gyógyszerek

Sajnos, sokszor a legegyszerűbb megoldásnak tűnik a szorongáscsökkentő, vagy hangulatjavító gyógyszerek fogyasztása. Nagyon sok orvos, az első panaszoknál különböző antidepresszánsokat, vagy egyéb hasonló gyógyszereket ír fel.

Előnye: Azonnali hatás

Hátránya:  Hosszabb távon nem oldják meg a problémát, és egyre nagyobb mennyiség kell a hatás eléréséhez. A legtöbb esetben fizikai és lelki függőség alakulhat ki, emiatt nagyon nehéz később megválni tőlük.

Feszültségcsökkentő táplálékkiegészítők

A legtöbben inkább elnyomni próbálják a bennük keletkező feszültséget. Ez egyszerű, hiszen számtalan stresszoldó szert látni a reklámokban. Ilyenek a magnézium készítmények, és a Valerianaból készült termékek

Előnye: Könnyen beszerezhetők, és fogyaszthatók.

Hátránya: A probléma azonban az, hogy ezek mindössze magát a feszültségnek az érzését csökkentik. Viszont nem oldják fel azokat a lelki problémákat, görcsöket, amelyek a feszültséget okozzák. Így azok megmaradnak, és újra- és újra feszültséget generálnak. Ezért egy idő után már egyre erősebb nyugtatóra van szükség.

Milyen az ideális lelki támogatás?

A 3 legfontosabb szempont számomra:

1.

1) Folyamatos

Olyan segítséget szeretnék, amelyet folyamatosan alkalmazhatok. Nem csak akkor, amikor már baj van…

2.

2) Elérhető ár és idő

Ne kelljen havonta több tízezer forintot fordítanom a lelki állapotom karbantartására. Sőt, ha lehet, ne kelljen rá túl sok időt áldoznom

3.

3) Alapos

Nekem nem elég ha időlegesen csökkenti a feszültséget. Gyökerestül szeretnék megszabadulni a problémáktól 

Hogy áll az Ön lelki állóképessége? Tesztelje le!

Vajon meddig bírja cérnával a mindennapokat? Túljut a nehezén, vagy legyűri a stressz? Töltse ki a tesztet és megtudja. Kattintson a gombra!