Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Olyan sokszor elhangzik, hogy a stressz világunk népbetegsége, és nincs is olyan ember, aki nem stresszel. Ebbe vagy beletörődünk, vagy teszünk ellene. Nehéz azonban mindezt elfogadni, amikor a stressz vagy a túlhajszolt életmód miatt nem érkezik a várva várt jövevény. Reakcióinkkal és gondolatainkkal ördögi körbe kerülünk. Még stresszesebbek leszünk, még jobban eluralkodik a szorongás és aggodalom érzése.

A stressz okoz meddőséget?

A meddőség jelenleg a világ 15%-át érinti, és a probléma idővel egyre nő. A termékenységi problémákkal küzdő nők nagyobb arányban tapasztalnak stresszt, valamint szorongást, depressziót és rossz életminőséget. Bár nem valószínű, hogy a stressz önmagában meddőséget okozhat, de megzavarja a nő teherbeesési képességét. Kutatások kimutatták, hogy azon nők körében, akik depresszióban szenvedtek, kétszer nagyobb valószínűséggel fordult elő terméketlenség. Azoknál a nőknél, akiknél magasabb a stressz szintje, alacsonyabb volt az antrális tűszőszám (AFC), ami petefészek-tartalékot mutatja és az anti-Müllerian hormon (AMH) szintje.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Kutatások kimutatták, hogy a meddő nők ugyanolyan szorongási és depressziós szinttel rendelkeznek, mint a rákos vagy szívbetegségben szenvedő nők. Továbbá sokszor a társadalom nem érti, hogy a meddőség betegség, ezért a párokat okolják állapotukért, ami méginkább megnehezíti a helyzetüket. Összességében tehát szorongásos állapot meghosszabbíthatja a terhesség eléréséhez szükséges időt is. 

Hogyan kezelhető a meddőség okozta stresszt?

 • Tanulja meg kezelni a meddőségre adott reakciókat

 • Beszéljen másokkal, akik hasonló problémával küzdenek. Pontosan legyen tisztában egészségügyi állapotával, és járjon utána a lehetséges kezelési lehetőségeknek.

   

 • Kommunikáljon
  Beszéljen partnerével érzéseiről és szükségleteiről, és hagyja, hogy partnere máshogy érezzen és máshogy kezelje a helyzetet. Folyamatosan kommunikáljon családjával és barátaival, nehogy elszigetelje magát. Beszélhet a helyzetéről anélkül, hogy belemenne a részletekbe, és mondja el másoknak, hogyan tudják támogatni.
 • Alkalmazzon relaxációs technikákat
  • Az emberi testnek kétféle válaszreakciója van: harcolj vagy menekülj és relaxálj. A harcolj vagy menekülj válasz az, ami a testével történik, amikor veszélyt érzékel. Ez ugyanaz a reakció, amit a pszichés stressz során tapasztal. A relaxációs reakció az, amikor a teste mélyen pihen. Relaxációs technika az izomlazítás, a mély légzés, a meditáció. Ezek a technikák segíthetnek bármilyen stressz kezelésében, beleértve a meddőséghez kapcsolódó stresszt is.
 • Kezelje a szexuális stresszt
 • A szexuális stressz gyakori a meddőségben szenvedő párok körében, főleg azért, mert a párok inkább kötelességnek érzik, mint szórakoztató tevékenységnek. A párok többféleképpen is megbirkózhatnak ezzel, például szünetet tartanak a baba projektben, és különbséget tesznek a kötelező és a szórakoztató szex között.

A stressz kezelése javítja a termékenységet?

Röviden, a stressz kezelése javíthatja a termékenységet, amivel szükséges is foglalkozni, mert a meddőségnek messzemenő hatásai lehetnek. Befolyásolhatja egy személy kapcsolatát a családdal és a barátokkal, anyagi nehézségeket okozhat, befolyásolhatja a partnerek közötti kapcsolatot, és negatívan befolyásolhatja a pár szexuális kapcsolatát.

A Manna csepp segíthet

A Manna csepp nem gyógyszer, nem csodaszer, de megoldást jelent a lelki blokkok feloldására, a mentális egészség helyreállításában. Segítséget nyújt, hogy kikerüljön az ördögi béklyóból. 

Nem kell választania egyszerre vigyázhat testére és lelkére egyaránt. Bizonyosodjon meg róla mielőbb, hogy mire képes a Manna cseppben rejlő erő.