Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Egy hajtós időszak után felvillan a fejünkben az ötlet: ideje szabadságra menni. A pihenésre szánt időt azonban kikapcsolódás helyett házimunkával, ügyintézéssel, egyéb feladatok elvégzésével töltjük.

Csoda, hogy utána fáradtabbak vagyunk, mint előtte? Ennek oka, hogy lelkünket nem küldjük szabadságra- pedig neki is járna a pihenés!

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, miért jár a léleknek is egy-egy szabadnap, és hogyan tölthetjük fel újra.

Jelek, hogy pihennie kell

Bizonyított tény, hogy a lelki feltöltődés javítja a munkahelyi teljesítményt. Mégis sokan nem vesszük észre, amikor már szükségünk van rá.

Az első figyelmeztető jel a folyamatos feszültség, ingerlékenység. Ha az utóbbi hetekben, hónapokban kevés időt fordítottunk a feltöltődésre, viszont helyette túlhajszoltuk magunkat, akkor valószínűleg stresszesek vagyunk, és már a legkisebb apróságra is robbanunk.

A következő pont az állandó kimerültség. Teljesen mindegy, hány órát alszunk, reggel alig tudunk kikászálódni az ágyból, az ólmos fáradtság pedig napközben sem akar megszűnni. Emiatt nehezünkre esik a koncentráció, több hibát ejtünk, teljesítményünk csökken.

A kevés pihenés hatására motiválatlanság léphet fel. Életünket egy szűnni nem akaró küzdelemnek érezzük, amiben folyton vesztésre állunk. Nem tűzünk ki új célokat, nincs az, ami lelkesítene, egyedül az hajt, hogy túléljük a napokat.

Ha ezeket a jeleket tapasztalja, akkor ideje, hogy az első útja a főnökéhez vezessen. Ha elbagatellizálja a problémát, és figyelmen kívül hagyja lelke szükségleteit, az később szorongáshoz, depresszióhoz, kiégéshez vezethet.

Mit rontunk el?

Ha megkaptuk a szabadságot, akkor hallelujah! Már meg is vagyunk. Egész végig pihenni fogunk. Nem fogunk csinálni semmit, csak amihez kedvünk van. Senki és senki nem zavarhat meg a kikapcsolódásban. Nem egészen…

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy elutazzunk, és magunk mögött hagyjuk az otthoni teendőket, akkor azok szép lassan elveszik a pihenésre szánt időt. Feltűnik, hogy már ezer éve nem takarítottuk le az ablakokat, ideje lenne kimosni a függönyöket, de végül is a kertet sem ártana rendbe tenni… Menjünk postára, intézzünk el minden fontos ügyet- hiszen most végre van rá idő!

A szabadság leteltével meglepetten vehetjük észre, hogy egy dolgot felejtettünk el a rengeteg tennivaló közepette: pihenni!
Gondoljunk bele: ha egy évben a hétvégéink, szabadnapjaink többsége hasonló módon telik…az azt jelenti, hogy lelkünk valójában sosem pihen? Csak úgy, mint testünknek, szüksége van rá!

De hogyan küldhetjük igazán szabadságra a lelkünket is?

Útmutató a lelki szabadnaphoz

Lelkünknek nincsenek nagy igényei. Nincs szüksége drága holmikra ahhoz, hogy feltöltődjön. Már a legegyszerűbb apróságok is boldoggá tehetik- a gondoskodást pedig rögtön meghálálja!

  • Furcsának tűnhet, de mielőtt szabadságra megyünk, tervezzük meg, hogyan fogjuk tölteni az időt. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy szigorú napirendet kell kitalálnunk, amit aztán kőkeményen be kell tartanunk- hiszen az nem lenne igazi pihenés. Döntsük el, hogy mondjuk reggeli után kimegyünk a természetbe. Vagy ebéd után megengedjük magunknak azt a luxust, hogy ledőlünk egyet szundítani.
  • Kutatók már régóta tisztában vannak vele, hogy a természet közelségének pozitív hatásai vannak a lelkünkre. Ne habozzunk, vegyük az irányt a közeli parkba, vagy erdőbe!
  • A társas programok szintén csökkentik a stressz-szintet és növelik a boldogságérzetet. Látogassuk meg családtagjainkat, töltsünk sok időt barátaink társaságában.
  • Csak azokat a feladatokat végezzük el, amelyek biztosan nem tűrnek halasztást. A postára például bátran elmehetünk feladni a csekkeket, de talán nem ez a megfelelő idő, hogy kifessük a nappalit.
  • Adja meg azt, amire teste és lelke vágyik. Ha legszívesebben délig aludna, tegye azt. Ha épp nincs kedve kimozdulni, akkor lazítson otthon. A lényeg, hogy olyan dolgokkal töltsük az időt, amihez tényleg kedvünk van- minden más csak hátráltatja a pihenést.

Ha csupán 5 perce van

Ez mind szépen hangzik. De mit tehet az, akinek nincs lehetősége szabadságra menni? Hogyan töltődhetnek fel azok, akik a szabadság ideje alatt is gyermeket nevelnek, háztartást vezetnek?

Mi a Mannacseppet használjuk, ha csupán napi 5 percünk van a kikapcsolódásra. Ez a természetes étrendkiegészítő segít a mindennapos stressz káros hatásainak csökkentésében. Rendszeres szedésével kiegyensúlyozottan kezelhetjük a hétköznapok kihívásait, és megőrizhetjük lelki egyensúlyunkat.

Töltse fel lelkét- hiszen ő is megérdemli!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete