Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A stressz elkerülhetetlen, és néha úgy tűnik, hogy belefulladunk a sok felelősséggel járó szorongásba. De vajon ez a stressz valóban jót tesz nekünk? Persze valószínűtlennek tűnik. Amikor a stresszre gondolunk, azt általában rossz dolognak tartjuk. De akár hiszi, akár nem, a szakértők azt mondják, hogy a mérsékelt szintű stressz valójában segíthet. Bizonyos mennyiségben jó hatással van az éberség, a viselkedési és a kognitív teljesítmény optimális szintjére. Még a problémamegoldó képességeinket is növelheti, és javíthatja a memóriánkat. Ezt a fajta stresszt „jó stressznek” nevezhetjük.

A „jó” és a „rossz” stressz között az a különbség, hogy a jó stressz időszakos, nem pedig krónikus. Ezenkívül a jó stressz arra ösztönöz bennünket, hogy keményebben dolgozzunk, és jobban összpontosítsunk egy feladatra, mivel rövid távú energiakitörést biztosít számunkra, amely a kihívást jelentő feladatokat könnyebben megvalósíthatóvá teszi. A rossz stressz ellenkező hatást vált ki; kimerít, motiválatlannak és kimerültnek érezzük magunkat.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Hogyan biztosíthatjuk, hogy az általunk tapasztalt stressz jó stressz legyen?

Ha valaki, aki utálja a nyilvános beszédet, de közönség előtt kell prezentációt tartania, nos, ez egy  tipikus stresszreakció olyan tünetekkel, mint a szívfrekvencia megnövekedése és az erek összehúzódása. Ezzel szemben, ha ugyanaz a személy képes egészségesnek és hasznosnak gondolni a stresszes érzését – például azáltal, hogy energiaforrásként tekint rájuk a koncentráltság megőrzéséhez és az erőteljesebb beszédhez –, akkor a fizikai reakció is megváltozik, például az erek ellazulnak.

Nem könnyű egyszerűen megváltoztatni a stresszhez való hozzáállását, de érdemes megpróbálni. Fiziológiai szempontból a megnövekedett pulzusszám és az ellazult erek kombinációja nagyon hasonlít ahhoz, ami az öröm és a bátorság pillanataiban történik – és ez a változás pozitív hatással lehet a szív- és érrendszeri egészségére. 

  1. Ne féljen a félelemtől

Ha kihívásokkal teli helyzetben van, és úgy érzi, hogy a szíve hevesebben ver, a tenyere pedig kissé izzad, csak nyugtassa meg magát, hogy ez normális, és minden rendben lesz. Valójában ez több, mint jó. Egy kis adrenalin áramlásával a testében segíthet abban, hogy jobban teljesítsen, több energiával és érzelmi életerővel töltődik fel. 

  1. Csak pozitívan 

Egy stresszes szituáció előtt csak a pozitív dolgokra gondoljon. Gondolatban képzelje el, hogy nagyszerű lesz, minden rendben lesz. Pozitív várakozás segít abban, hogy magabiztosnak és energikusnak érezze magát. 

  1. Magunkban és magunkkal beszélni nem baj

Tegye ezt olyan gondolatokkal, mint: „Kibírom ezt – ez nem nagy baj”, „Megküzdöttem már ennél nehezebb dolgokkal”, „Mit tanulhatok ebből?” és „Hogyan tudok ebből jól kijönni?” 

  1. Vesse el a perfekcionizmust és értelmezze újra a kudarcot

A jó teljesítményhez nem kell tökéletesség, és a kevésbé tökéletes teljesítmény nem kudarc. Lehet, hogy a félelem miatt nem próbálunk ki új dolgokat, amin a kudarc új értelmezése segíthet.

  1. Végezzen légzőgyakorlatok

A légzés az univerzális stresszoldó, és mindig rendelkezésre áll. A lassú, teljes, ritmikus légzés segít kezelni a stresszt, és hogy ne csússzon ki kezei közül a gyeplő. 

Mint minden, a mentális egészséggel kapcsolatos dologhoz, időre és erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy megváltoztassuk, hogyan tekintjük és használjuk fel a stresszt mindennapi életünkben. A stressz lehetséges előnyeinek felismerése azonban az első fontos lépés a kezelése felé. 

Ha azt hiszi, hogy a stressz hasznos, az nem változtat a helyzeten: az anyagi gondokon, az betegségen, de egy kicsit bizakodóbbnak és magabiztosabbnak érzi magát. Ezek a pozitív érzelmek nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy motiváltan tartsák, és jobb irányba változtassa mentális és testi egészségét

A Manna csepp ezt a hozzáállást segíti azzal, hogy napi szintű használatával feloldja a lelki blokkokat, hogy sokkal könnyebben tudja a venni az akadályokat. Nem kell egyedül megoldani, segítséget kérni nem szégyen!

Ebben lesz segítségére a Manna csepp!

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.