Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Nincs minden nap karácsony, szól a jól ismert mondás. De ha egyszer közeleg, akkor érdemes minden percét kihasználni! Sajnos azonban nem mindenkinek öröm az ünnepi készülődés. Ők már  most rosszul vannak az ajándékvásárlástól, a lakásdekorálástól, az ünnepi menü elkészítésétől. Nem csoda, ha egy idő után elszakad náluk a cérna!

De vajon mit tehetünk azért, hogy kevésbé legyen stresszes a december?

Legújabb blogbejegyzésünkben hoztunk néhány tanácsot a túléléshez.

 

Karácsony- stresszesebb, mint gondolnánk? 

Mi jut eszünkbe a karácsonyról? Meghittség, szeretet, boldogság? Ragyogás, ajándékozás, finom ízek? Család, móka és kacagás? 

Hihetetlen, de egy Policy Agenda által készített felmérés szerint inkább a stressz! 

Nagyon úgy tűnik, hogy vannak, akiket egyáltalán nem tölt el örömmel a közelgő ünnep. Sőt, a hátuk közepére nem kívánják az ünnepi készülődéssel járó terheket. De beszéljenek helyettünk a számok!

A kutatás szerint a magyarok több mint negyede számára a karácsony előtti időszak rendkívül stresszes. Jellemzően a nők azok, akik többet aggodalmaskodnak. A többség számára az unalomig játszott karácsonyi slágerek, az esetleges túlköltekezés miatt kialakuló anyagi bizonytalanság és az ajándékozással járó feladatok jelentik a legnagyobb stresszfaktorokat. 

Ha azt gondolnánk, az ünnepek után vége az idegeskedésnek, akkor tévedünk. A felmérés szerint ugyanis a résztvevők több, mint negyede karácsony után is stresszel: ilyenkor főleg az anyagi helyzetünk és a kevesebb családdal töltött idő okoz számunkra feszültséget. 

December elején ez tehát annyit tesz, bő egy-másfél hónapnyi stressz elé nézünk. 

Talán mondanunk sem kell, hogy ez mennyire nincs jól!

Inkább töröljük az ünnepet? 

Ha ennyi stresszel és negatív érzelemmel jár talán jobb lenne, ha kihagynánk a karácsonyt az életünkből?

Ugyan, semmi esetre sem!

A negatívumok ellenére nem szabad megfeledkeznünk a jó dolgokról. Hogy mennyire szívmelengető, amikor összegyűlik a család. Hogy felszabadító egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, visszavenni a tempóból, és saját magunkra, illetve egymásra koncentrálni. Hogy van az évnek olyan időszaka, amikor egyszerűen csak ünnepi díszbe öltöztethetjük lelkünket…

Inkább a hozzáállásunk az, amin változtatni kell. Ha a felesleges bosszankodás helyett inkább azon dolgozunk, hogy a jót lássuk, máris egyszerűbben vészelhetjük át az előttünk álló időszakot. Ezzel megelőzhetjük az állandó stresszt! 

Hogyan tegyük könnyebbé ezt az időszakot?

Bár az év legcsodálatosabb időszaka veszi kezdetét, az egyik legstresszesebb is. Ahhoz, hogy ép lélekkel fejezzük be az év végét, változtatnunk kell egy kicsit a berögzült szokásainkon. 

  • Apróság, mégis rengeteg stresszt spórolhatunk meg vele: ésszel költekezzünk! Akár hónap elején érdemes megtervezni a tervezett kiadásainkat, és aztán ragaszkodni is hozzá. Ennek következtében elkerülhetjük a túlköltekezést, és az ezzel járó aggodalmakat. 
  • Ne vállaljuk túl magunkat! Ha tisztában vagyunk vele, hogy karácsony előtti nap még javában dolgozni fogunk, ne mi akarjunk többfogásos karácsonyi vacsorát tartani másnap! Vagy ha tudjuk, hogy a saját lakásunk kidekorálása is neccesen fog beleférni, ne egyezzünk bele, hogy a család többi tagjának is besegítünk! 
  • Ha mégis megcsúsztunk a teendőkkel, ne féljünk segítséget kérni családtagjainktól, barátainktól! A bevásárlásban, dekorálásban, ajándékcsomagolásban nyújtott segítségük máris sok terhet levehet a vállunkról. 
  • Most is szánjunk időt a pihenésre! Ha egész nap hajtottunk, akkor este legalább egy fél óra kikapcsolódást engedélyezzünk magunknak! Másnap így ismét energikusan vághatunk neki a készülődésnek. 

Ne feledkezzen meg lelkéről! 

Karácsonykor annyira igyekszünk másoknak örömet szerezni, hogy saját magunkat háttérbe szorítjuk. Ez azonban nincs jól, hiszen csak akkor tudunk adni, ha van miből. Üres lélekből pedig nincs mit! 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy bírjuk a decemberi hajtást. Ez a természetes étrendkiegészítő segítséget nyújt lelkünknek a káosz közepette. Magas gyógynövény- és virágesszencia tartalmának köszönhetően csökkenti a stresszt és segít a harmónia megőrzésében. 

Ne hagyja, hogy a stressz tönkretegye a közelgő ünnepeket! Készítse fel lelkét a feszített tempóra! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete