Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Család, meghittség, szeretet. A karácsony általában ezekről szól, de idén talán egy kicsit más lesz, mint a többi. A jelenlegi helyzet miatt sokan magukra maradnak, elmaradnak a nagy közös családi ebédek, a nagy nevetések, az önfeledt ajándékozások. Természetes, ha ez szomorúsággal tölt el minket. Az ünnepről azonban nem kell lemondanunk! Legújabb blogcikkünkben összeszedtük, hogyan tehetjük ennek ellenére is emlékezetessé a karácsonyt. 

Érthető, ha szomorú

 

Önnek mi a legszebb emléke a karácsonnyal kapcsolatban? Amikor édesanyja az illatozó bejglit sütötte? Amikor este, a karácsonyfa tövében összegyűjt a család, és közösen énekelték az ünnepi énekeket? Amikor mosolyt csalt szerettei arcára egy-egy szeretetteljes ajándékkal? 

Sajnos idén ez sokak számára csak álom marad. A vírushelyzet miatt felelősségteljes döntést hoztak, és abban maradtak, hogy elmaradnak a nagy családi összejövetelek. Idén nem lesz közös karácsonyi vacsora, elmaradnak a jóleső beszélgetések a fenyőfa mellett, és maximum telefonon üdvözlik egymást a rokonok. 

Normális reakció, ha ez szomorúsággal tölt el bennünket. Az ünnepek kizökkentenek minket a hétköznapokból, segítenek feltöltődni, kikapcsolódni, miközben minőségi időt tölthetünk el azokkal, akiket a legjobban szeretünk. Az idei év amúgy sem volt zökkenőmentes. Különösen jól esett volna egy kis időt tölteni a legfontosabbakkal. De talán nem most kell, nem akkor, amikor vigyáznunk kell egymásra, idősebb családtagjainkra. 

Akkor felejtsük is el idén az ünneplést? Szerintünk ne!

 

Ne vesszen a karácsony!

 

Bár az idei ünnep sokaknál rendhagyó módon fog telni, ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk az ünneplésről. Csupán más módokat kell találnunk, hogy megéljük a karácsony örömét. 

Mert miről is szól az ünnep? A szeretetről, a meghittségről, a nyugalomról, a pihenésről. Ebben a szellemben otthon is eltölthetjük azt a néhány napot, csak egy-két dolgot kell megváltoztatnunk!

Ne búslakodjunk azon, hogy idén nem tudjuk átölelni a szüleinket, vagy nem tudjuk meglátogatni a nagymamát. Az lebegjen a szemünk előtt, hogy inkább áldozzuk fel az idei karácsonyt, minthogy jövőre kevesebben gyűljünk össze a fa körül! 

Megérdemelünk egy kis kikapcsolódást, néhány nyugodt napot. Amikor végre megfeledkezhetünk a gondokról, amikor nem kell a problémákon rágódnunk. Amikor mosolyogva kelhetünk fel reggel, amikor reménytelien tekinthetünk a jövőbe.

 

Tippek az örömteli ünnephez

 

Hogyan szakadjunk ki a hétköznapokból? Mit tehetünk annak érdekében, hogy mégis megéljük a karácsony varázsát? 

  • Minden családban megvannak a hagyományok, egy finom étel, egy régi szokás. Csempésszük be ezeket az ünnepbe! 
  • Ha egyedül töltjük ezt a néhány napot, akkor se keseredjünk el! Telefonon, chaten, vagy akár Skype-on keresztül is beszélgethetünk szeretteinkkel. 
  • Adjuk meg a módját az ünnepnek a módját akkor is, ha csak szűk körben tartjuk! Ugyanúgy díszítsük fel a fenyőfát, dekoráljuk ki a házat, és készítsük az ünnepi menüt, mint minden évben. Nem kell hagynunk, hogy a negatív gondolatok megmérgezzék a karácsonyt!
  • Készüljünk fel lélekben: talán nem lesz egyszerű. Ez rendben van. De az lebegjen a szemünk előtt, hogy a jövőben mennyi örömteli ünnep vár ránk még együtt! Egyről igazán megéri lemondani annak érdekében, hogy később is boldogan telhessen az évnek ez az időszaka. 

 

Ha egy kis lelki támogatásra van szüksége

 

Nem könnyű megbirkózni azzal, hogy az egyik legkedveltebb ünnepünk máshogy fog kinézni, mint eddig. Nem könnyű feldolgozni, ha idén nem láthatjuk ritkán látott rokonainkat, barátainkat. De ne hagyja, hogy a negatív gondolatok lehúzzák a hangulatát!

Mi a Mannacseppet használjuk, ha egy lelkileg nehéz időszakon megyünk keresztül. Ez a természetes étrendkiegészítő segít visszaállítani nyugodt lelkiállapotunkat, hogy az aggodalmak ne tereljék el a figyelmünket az igazán fontos dolgozokról. 

Támogasd lelkedet akkor, amikor a legnehezebb!

Ha pedig megteheted, ajándékozz harmóniát azoknak, akiket szeretsz!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete