Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Őszintén: Ön szereti a karácsonyt? Hát persze, hiszen ki ne szeretné a frissen sült beigli illatát, a karácsonyi fények játékát, az ajándékozás izgalmát. Viszont az emberek 18%-a egyenesen eltörölné az ünnepet. Sokak számára ugyanis az évnek ez az időszaka nem a meghitt családi pillanatokról, sokkal inkább a stressztől és állandó nyomásról szól. De mi lehet az oka, hogy egy szép családi ünnep sokak számára rémálommá vált?

Soha többé karácsonyt?

 

Mindenki máshogy ünnepli a karácsonyt, mégis van, ami közös: a boldogság, a meghitt, békés pillanatok, a szeretet. Vagy mégsem? 

Egy német kutatás nemrég megvizsgálta, hogyan éljük meg manapság az évnek ezt az időszakát. Az eredmények meglepőbbek, mint gondolnánk!

A nők általánosságban nehezebben viselik az ünnepeket. 29,8%-uk túl nagynak érzi a rá nehezedő nyomást, míg 22,8 %-uk inkább megerőltetőnek, mint szeretetteljesnek találja a karácsonyt. 

A résztvevők kb. 20%-a egyáltalán nem úgy tölti az ünnepeket, ahogy azt szeretné, 18%-uk pedig egyenesen eltörölné a kötelező karácsonyozást! 

De vajon mi lehet az oka, hogy a szeretetről szóló családi ünnep egyre több embernél veri ki a biztosítékot?

 

Miért borulunk ki?

 

A negatív érzelmeknek több oka is van. 

Egyrészt mindenkinek megvan az elképzelése a tökéletes karácsonyról. Az Ön fejében is biztosan ott él az idilli kép, amikor összegyűlik a család, közösen elfogyasztják az ünnepi vacsorát, majd a mesésen feldíszített karácsonyfa tövében átadják egymásnak a gondosan becsomagolt ajándékokat. Az est megkoronázásaként pedig a kandalló mellől nézik a hóesést. Sajnos akármennyire is vágyunk rá, ritkán adatik meg egy ilyen felhőtlen este. 

Ehelyett a valóság a folyamatos feszültségről és rohanásról szól. Főzés, takarítás, karácsonyi ajándékok beszerzése, lakás feldíszítése, utazás, késés, stressz, kellemetlenkedő családtagok, stressz….

Másrészt rengeteget készülünk a közelgő ünnepekre, nagyok az elvárásaink. Ha viszont hiba csúszik a rendszerbe, akkor idegessé és elkeseredetté válhatunk. Ilyenkor úgy érezzük, hogy feleslegesen fektettünk bele energiát. A karácsony nem érte meg a fáradozást. 

Ha pedig rossz hangulatba kerülünk, elkerülhetetlenek a családi veszekedések, amely minden családtag hangulatára rányomja a bélyeget. 

 

Kinek akar megfelelni?

 

Ha a karácsonyt tervezi, kinek akar megfelelni? Saját magának? Családtagjainak, rokonainak, barátainak? Vagy a társadalom elvárásainak?

Karácsonykor mindenki igyekszik a legjobb oldalát mutatni. A közösségi oldalak tömve vannak a békés, boldog családi fotókkal. A mosolyok letörölhetetlennek tűnnek, veszekedésnek és stressznek nyoma sincs. De ez tényleg a valóság? Sok esetben nem, így ne dőljön be!

Már november óta dőlnek ránk a karácsonyi filmek, zenék, reklámok. Mesésnek tűnnek, és titkon mi is ilyen ünnepeket szeretnénk. Viszont nem véletlen, hogy ezek a képzelet szüleményei. A valóságban egyáltalán nem mennek ilyen egyszerűek a dolgok!

Ennek ellenére nem kell aggódnia. Ez nem azt jelenti, hogy a karácsony nem lehet szép vagy emlékezetes pillanatokkal teli.

 

Így legyen békés karácsonya

 

A nyugodt ünnepért Ön is sokat tehet: 

  • Ne hagyjon mindent az utolsó napra! Időben szerezze be a karácsonyi ajándékokat, időben tervezze meg, mi kerül az ünnepi asztalra, és időben szerezze be a karácsonyfát is. Minél több feladatot hagyunk az utolsó napokra, annál nagyobb az esélye, hogy beüt a krach. Így pedig nem lehet elkerülni a stresszt!
  • Ne támasszon irreális elvárásokat a karácsonnyal szemben. Ne várja, hogy a régóta húzódó családi konfliktusok hirtelen megoldódjanak. Ne gondolja azt, hogy ebben a néhány napban minden úgy fog menni, mint a karikacsapás. Ne higgye azt, hogy semmi sem fog balul elsülni. Maradjon a realitás talaján. Készüljön fel arra, hogy lesznek kisebb-nagyobb problémák.
  • Ne hajszolja túl magát! Senki sem fog mérgelődni, ha néhány porcica ott ragadt a szekrény sarkán. Senki sem fog idegeskedni, ha a háromféle főétel és négyféle sütemény helyett fele annyi ételt készít. Senkit sem fog érdekelni, ha nem rak fel tízféle díszt a lakásban. 
  • Más családoknál sem egyszerű a helyzet. Másoknál is vannak viták, veszekedések, kisebb nagyobb konfliktusok.
  • Teljesen rendben van, ha fáradt, kimerült. Év végére mindannyian ezt érezzük. Épp ezért a karácsony tényleg csak a pihenésről szóljon!

 

Űzze el a stresszt!

 

A karácsony könnyen felesleges nyűggé válhat. Könnyen érezheti úgy, hogy legszívesebben soha többé nem ünnepelne. Pedig az ünnep nem tehet semmiről. A stresszt mi magunk okozzuk. Szerencse, hogy rajtunk áll a megoldás is!

A megoldásban segíthat a Mannacsepp! Ez a természetes étrendkiegészítő segít, hogy rugalmasabban reagáljunk a terhelésekre, és csökkenti a stressz káros hatásait. Segít, hogy nyugodtabban vághassunk neki az elkövetkező időszaknak. Segít, hogy könnyebben kezeljük a váratlan akadályokat. Így a karácsony tényleg arról szólhat, amiről kell. A pihenésről, családról, meghitt pillanatokról. 

Tegyen a nyugodt karácsonyért!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Bóta Lajos Meglehetősen ideges, indulatos ember vagyok. Én már az első két hétben észrevettem, hogy sokkal nyugodtabb vagyok. Nem hoznak ki a sodromból, nem rágódok annyit a problémákon, szóval jobban érzem magam. Ja, és nem kellett bevennem nyugtatót, mióta szedem. Szerintem jó a cucc 🙂
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete