Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Aki bújt, aki nem, jövök! Az életközepi válságot, vagy más néven kapuzárási pánikot senki sem úszhatja meg. Általában a 40-es éveink során éljük át. Van, akinél néhány hónap alatt lezajlik, míg mások évekig küzdhetnek vele. Az életközepi válság viszont nem csak a vad bulizásokról vagy piros sportautókról szól. Mit tapasztalunk ilyenkor, és hogyan lehet leküzdeni a negatív érzelmeket?

Senki sem ússza meg?

 

A fejlődéslélektan szerint az emberek élete kb. 8 szakaszból tevődik össze. Ha belegondolunk, ez teljesen természetes. Hiszen ahogy telik az idő, teljesen más dolgok foglalkoztatnak bennünket, más célokat tűzünk ki magunk elé, más kihívásokkal kell megküzdenünk. Normális, ha 40 évesen már más dolgokat szeretnénk, mint amit 20 évesen elterveztünk. 

Sajnos vagy sem, az életközepi válságot nem tudjuk elkerülni. 

A neve viszont becsapós: a válság nem feltétlenül jelent rossz dolgot. Ez az időszak segít, hogy elbúcsúzzunk korábbi életszakaszunktól, levonhassuk a tanulságokat, és átléphessünk a következőbe.

A gondok akkor jelentkeznek, ha nem fogadjuk el a változást. Ha tagadjuk az idő múlását. 

Az életközepi válság mindenkinél más és más. Jellemzően 35-55 éves kor között alakul ki. Míg valaki rövid időn belül, könnyedén átvészeli, mások hosszú évekig szenvednek tőle. 

Ha ebben a korban van, felmerülhet Önben a kérdés: most válságban van?

Honnan tudhatja, hogy válságban van?

 

Az életközepi válságban szenvedőknél fontos kérdések merülnek fel. Ilyen például:

 • Vajon jó úton járok? 
 • Vajon mi vár még rám? 
 • Vajon tudok még változtatni? 
 • Vajon van értelme annak, amit csinálok? 
 • Elég jó ember vagyok?

Jellemző, hogy ebben az időszakban előtérbe kerül az egészség. Középkorúként már nagy esély van rá, hogy elveszítettünk egy hozzánk közel állót. Ekkor döbbenünk rá, hogy egészségünk a legnagyobb kincs. Belevetjük magunkat a rendszeres sportolásba, elkezdünk egészségesen táplálkozni, megpróbálunk búcsút inteni káros szokásainknak. 

Sokakat mintha kicseréltek volna. Életük 180 fokos fordulatot vesz. Úgy érzik, addigi életük unalmasan telt. Itt az idő, hogy végre új dolgokat próbáljanak ki. 

Van, aki a bulizásba menekül, új barátokra tesz szert, esetleg új párkapcsolatot alakít ki. 

Mások karriert váltanak, mert korábbi munkájuk nem teszi őket boldoggá. 

Előfordul, hogy az utazás a gyógyír, és az életközepi válságban lévő elkezdi felfedezni a világot. 

De hiszen ezek csupa jó dolgok- vagy mégsem?

 

Miért élhetjük meg negatívan?

 

Bár látszólag ez az időszak az új kalandokról, élményekről szól, nem biztos, hogy boldogan élhetjük meg az életközepi válságot. 

Rádöbbenünk arra, hogy mennyi lehetőséget hagytunk ki. Mennyi olyan dolog van, ami már soha többé nem fog összejönni. Amire már nincs esélyünk. Amit kihagytunk. 

Az idő múlását nehezen fogadjuk el. Rájövünk, hogy az élet múlandó, és nem vagyunk halhatatlanok.

Sokaknál ekkor jelentkeznek az első komolyabb egészségügyi problémák is. Ami még egy lapáttal rátesz a rossz hangulatunkra. 

Ez az időszak erős érzelmi megterheléssel jár. A változás elfogadása, megélése hangulatunkra és közérzetünkre is rányomhatja a bélyeget. Hosszú távon pedig akár stressz, szorongás és depresszió és kialakulhat.

Vajon van kiút ebből?

 

Mit tehet ellene?

 

Az életközepi válságot nem tudjuk kikerülni, viszont a megfelelő hozzáállással sokkal könnyebben túllendülhetünk ezen az időszakon is.

 • Fogadjuk el, hogy ez egy természetes állapot, az élet velejárója.
 • Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik életközepi válságban szenvedünk. Beszéljünk róla bátran másokkal! 
 • Családi, baráti kapcsolataink nagy segítséget nyújthatnak, hogy átvészeljük.
 • Próbáljunk a realitás talaján maradni. Megértjük, ha maga mögött hagyná munkahelyét. Ha van rá lehetősége, tegye is meg! De például házasságát vagy egészségét ne kockáztassa meggondolatlanul. 
 • A kesergés már nem hozza vissza a kihagyott lehetőségeket. Próbáljuk értékelni azt, amink van!
 • Az életünknek nincs vége, csupán új lehetőségeket, kihívásokat és célokat kell találnunk.

 

Élje túl a válságot!

 

Az életközepi válság sok stresszel és feszültséggel járhat. Ez pedig nem csak hangulatunkat, családi és barátai kapcsolatainkat befolyásolhatja, de egészségünket is tönkreteheti!

Az életközepi válságot át fogja élni. De nem mindegy, hogy milyen hangulatban teszi. A Mannacsepp segítségével könnyebb lehet az átállás! Ez a természetes étrendkiegészítő csökkenti a stressz romboló hatását, segít megbirkózni a negatív érzelmekkel, és könnyebben átlendít a mélypontokon. 

Szabaduljon meg a változással járó negatív érzelmektől!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete