Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A tisztább gondolkodástól a készség elsajátításából adódó nagyobb magabiztosságig a nehéz életesemények feldolgozásáig az írás számos módon erősítheti mentális egészséged.  Nem kell hivatásos írónak lenned ahhoz, hogy megtapasztald az írás pozitív előnyeit. Csak elő a füzettel, vagy laptoppal és élvezd a jótékony folyamatot. 

  Az írás előnyei közé tartozik a tisztább gondolkodás, a nehéz élettapasztalatok jobb feldolgozásának képessége, a céltudat, a siker és a kreatív törekvés tiszta élvezete. Az írás növelheti az önbizalmat és csökkentheti a stresszt, szóval írj és légy boldog!

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  1. Tisztább gondolkodás
  Az írás remek eszköz a tiszta gondolkodáshoz. Folyamata segíthet abban, hogy írás közben tisztábban gondolkodj. Az írás az életkor előrehaladtával segíthet megőrizni az elmédet. Ez a kognitív gyakorlat egyik formája, amely segít a szürkeállomány aktívan tartásában.

  2. Egész életen át tartó tanulás
  A tanulás nem csak oktatásokon, kurzusokon zajlik. Ha arra adod a fejed, hogy írsz, mindegy miről is legyen szó, tanulni és kutatni fogsz. Nem mindenki rendelkezik vele született szakértelemmel, így, ha érdekel téma, akkor szükséges hozzá némi kutakodás, amivel valami újat tanulsz, az pedig segít megőrizni az elmét, fenntartja az érdeklődést és a világ iránti elkötelezettséget. Ha írsz, valószínűleg fogékony leszel az új ötletekre és információkra, és éhes leszel az információkra.

  3. Sajátíts el egy készséget
  Mit érzel, ha elérsz valamit? Mi történik a hangulatoddal? Amikor elérünk valamit, amitől jól érezzük magunkat ez általában egy készség, amitől hozzáértőnek, magabiztosnak érezzük magunkat. Ez az egyik oka annak, hogy a tanulás nem csak a kognitív képességeinknek tesz jót, de a lelkünket is táplálja. A fejleszteni kívánt készségek elsajátítása, például az írás, nagyszerű hangulatjavító. Nagyszerű mentális egészségügyi előnyei vannak, beleértve a nagyobb önbizalmat, koncentrációt és önbecsülést – és csökkenti a stresszt.

  4. Nehéz események, tapasztalatok vagy érzelmek feldolgozása
  Ernest Hemingway azt mondta, hogy az íróknak „keményen és világosan kell írniuk arról, ami fáj”. Ez azt mutatja, hogy ami fáj írása segíthet mentális egészségünk javításában. Az érzelmek elfojtása nem egészséges, míg ezek kiírása remek módja annak, hogy kifejezzük őket.

  5. Növeld az öntudatodat
  Nem csak az érzelmek kifejezéséről van szó. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy az írás növeli az öntudatot és ez jót tesz a mentális egészségnek, aminek előnye, hogy jobban tudatában leszünk érzéseinknek, hiedelmeinknek és értékeinknek. A kifejező, reflektív és kreatív írás mind az öntudat növekedéséhez vezethet. Minden írás megkívánja, hogy gondosan válogassuk meg szavainkat, akár kitalált világot varázsolunk, akár tényeket közlünk.

  6. Nagyobb fókusz
  Néha úgy érzed, hogy egyszerre több mindenre koncentrálsz? Az írás kiválóan alkalmas arra, hogy csak egy dologra összpontosíts. Tedd félre a telefonod, alakíts ki egy munkaterületet és határozz meg egy időtartamot az írásra. Miért jó ez? Jobb lesz a koncentrációd és csökken a szorongásod, mert ebben az időben csak a tisztán az elvégzett feladatra koncentrálsz, és nem pedig a zavaró gondolatokra.

  7. Boldogság, cél és beteljesülés
  Nagyon könnyű beleragadni életünk dolgaiba, de fontos, hogy fordítsunk időt magunkra bármilyen elfoglaltak is vagyunk. Ha szánsz időt arra, hogy olyasvalamit csinálj, amit élvezel, ami csak neked való, az nagyszerű stresszlevezető. Az írás egyik öröme a kreativitás és a kreatív kiteljesedés érzése.

  Mindenekelőtt azt tedd, amitől jól érzed magad. Ez a te írásod, és a lelki egészséged, és nem kell megmutatni senkinek. Írj hitelesen, igazsággal és nyíltan és ne aggódj azon, hogy mások mit gondolnak. Csak írj, élvezd a folyamatot és a jobb mentális egészséget.

  Mi a Manna cseppel tudunk hozzájárulni a mentális egészséghez, amellyel támogathatod lelked, ha úgy érzed kezd elveszni az élet körforgásában. Ne nyomd el a negatív érzéseket, amik egészséged rovására mennek, helyette inkább oldd fel a Manna csepp erejével.

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.