Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Mi az első, ami eszünkbe jut egy stresszes emberről? Hogy hangos, ingerlékeny, heves? Nem tévedünk nagyot, hiszen a stressznek lehet ilyen arca. De lehet csendes, visszahúzódó, ugyanakkor romboló is. A feszültség mindenkiből mást hoz ki. De akármelyik oldalát is látjuk, mindegyik ugyanolyan káros az egészségre nézve!

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, melyek a stressz csendes jelei. 

A stressz nem mindig hangos!

Tévhit, hogy a stressznek látható jelei vannak. Igaz, hogy bizonyos embereknél egyből észrevehető, ha épp idegesek. De a stressz többféle álarcot vehet fel. Ami azt jelenti, hogy másoknál külső szemmel semmi sem fog látszódni- ám ez nem azt jelenti, hogy őket ne viselné meg! 

Előfordulhat, hogy saját magunkon se vesszük észre, hogy épp szétvet minket az ideg. Pedig vannak olyan apró jelek, amelyek vészcsengőként jeleznek számunkra, hogy nincs minden rendben. 

Ezek közé tartozik például, ha látszólag ok nélkül emésztési panaszokkal küzdünk. Egy kutatás szerint, amelynek 2000 résztvevője volt, a krónikus stresszben szenvedő emberek háromszor olyan gyakran tapasztaltak gyomorpanaszokat, mint mások. De az allergiát tünetek megjelenése is ide tartozhat, derül ki egy  Ohio State University által készített tanulmányban, amely szerint minél stresszesebb valaki, annál súlyosabb tüneteket produkál allergia esetén.

De ilyen lehet még az édesszájúság, a furcsa álmok, az ok nélküli viszketés, vagy a megmagyarázhatatlan fejfájás is. 

Attól még nem kevésbé káros…

Lehet csendes, lehet zajos, a stressz sosem lesz kevésbé káros. 

Akár látványosan küzdünk vele, akár csendben emészt minket, mindenképpen rombolja az egészségünket. 

Először csak lelkünket keríti hatalmába. Észrevétlenül, de annál hatékonyabban kezdi el kiszívni belőlünk az energiát, a vidámságot, a nyugalmat. Aztán egyre ügyesebben ugraszt össze minket szeretteinkkel, egyre jobban lehetetleníti el a munkánkat, egyre hatékonyabban választ el minket mindazon dolgoktól, amelyek korábban örömet okoztak. Végül könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a szorongással és depresszióval kézenfogva körbevett minket. 

De nem csak mentálisan okoz nehézségeket. A krónikus stressz ugyanis fizikai állapotunkat sem kíméli. Először csak arra figyelhetünk fel, hogy kissé fáradékonyabbak vagyunk, kicsit nehezebb koncentrálni. Aztán mint figyelmeztető jelek, megjelenhetnek a különféle fájdalmak, emésztési problémák, állandó betegeskedések…

Ez az a pont, amíg nem szabad várni! Mielőbb fellépünk a stresszel szemben, annál több kellemetlenségtől és betegségtől kímélhetjük meg magunkat. 

Így zárja ki a stressz a hétköznapokból

Akárhogyan is hat ránk a feszültség, azt mindenképp kijelenthetjük, hogy az egészségünkre nincs jó hatással. Épp ezért érdemes annyira lecsökkenteni a mindennapokban, amennyire csak lehetséges! 

  • A stressz egyik gyakori forrása a töménytelen mennyiségű feladat. Ha úgy érezzük, minden egyszerre szakadt a nyakunkba, akkor itt az ideje rangsorolnunk! Nézzük át, hogy mi az, ami sürgős, és mi az, ami várhat, esetleg miben tudunk segítséget kérni. Ezután sokkal inkább kezünkben érezzük az irányítást, ami csökkenti a bennünk tomboló indulatokat. 
  • Ne legyenek túl magas elvárásaink magunkkal szemben! Nem gond, ha vannak terveink, de rugalmasan kezeljük azt, ha valami mégsem ezek szerint alakul. Ennek elsajátítása fontos lépés a nyugodt élethez. 
  • A kikapcsolódás mindenkinek jár, még Önnek is. Ha úgy érzi, hogy a feje felett összecsaptak a hullámok, itt az ideje egy kis pihenőt tartani. Utána felfrissülve folytathatja ott, ahol abbahagyta. 
  • Számtalan természetes stresszoldó közül választhatunk: mozgás, illóolajok, habfürdő, gyógyteák, meditáció…Találjuk meg azt, amelyik bármikor képes lecsendesíteni a fejünkben kavargó viharokat. 

Stresszoldás egy percben

Mai rohanó világunkban egyre kevesebb időt szánunk önmagunkra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lelkünknek nincs szüksége a törődésre. Csupán azt, hogy épp annyit biztosítunk számára, ami a túléléshez szükséges. 

De mi lenne, ha elkezdenénk megadni neki azt, amire szüksége van? 

Mi a Mannacseppel tápláljuk megfáradt lelkünknet a rohanós hétköznapokban. Ez a természetes étrendkiegészítő gyógynövényekkel és virágesszenciákkal csökkenti a stressz és a negatív érzelmek káros hatásait, miközben feltölti lelkünk energiatartalékait. Szedése csupán napi néhány percet vesz igénybe, ám az általa elért kiegyensúlyozottság egész napunkra hatással lehet. 

Fordítson hátat a stressznek, és üdvözölje az életébe toppanó harmóniát! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacsepp.hu nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete